reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Ja musze Wam powiedzieć, że mój obecny cykl jest jakiś dziwny. Dziś 18 dc...w sumie jakby owulacja powinna być. Nie mam żadnych objawów, śluzu ani bólu.... dziwi mnie to wszystko. Nie wiem czy to zasługa wiesiolka bo to jedynie u mnie coś nowego co teraz biorę od 1dc...Teraz nie wiem już sama czy to była niedziela czy poniedziałek było trochę śluzu przezroczystego na wkładce i jakby jakies minimalne czucie jajnika lewego. We wtorek jeszcze doszlo jakies mega uczucie gorąca. Temp nie mierzylam bo nie praktykuje tego. Olalam to zupełnie bo skoro 12 dc byłam na monitoringu I gin powiedział że jajniki śpią, kazał od 16 dc brać luteine to uznałam że nic z tego.
Nie wiem naprawdę co mam myśleć o tym wszystkim.

Przyszedł mi wynik żelaza i nie wiem czy to jakiś żart czy co... jem bardzo dużo produktów bogatych w żelazo i dodatkowo je suplementuję😣
42559E05-B926-4648-9B10-FB1BAA4C9494.jpeg

Przyszedł mi wynik żelaza i nie wiem czy to jakiś żart czy co... jem bardzo dużo produktów bogatych w żelazo i dodatkowo je suplementuję😣
Zobacz załącznik 1349612
Dlatego sprawdź jeszcze wiązanie żelaza. Przyczyna niskiego żelaza mogą być jeszcze mocne krwawienia. Miałaś takie wcześniej?
Rodzinny powinien przy tym poziomie wypisać tardyferon, po miesiacu można sprawdzić, czy dźwignie.

P
Zobacz załącznik 1349612
Jeżeli mogę Ci coś poradzić to ja bym powtorzyla. We wrześniu wyszedł mimega zły wynik poniżej normy. Mimo ze morfologia bez zarzutów. Strasznie mnie to zdziwiło. Dzwoniłam do rodzinnego żeby mi coś polecił do suplementacji ale nie dala.mi nic bo spr morfo i powiedziala że teraz żelaza sie nie bada. Jestem w pracy nie mam przy sobie badań ale w domu będę to zrobie foto. Coś mi się kojarzy właśnie ze ten pierwszy wynik miała mniej więcej jak ty teraz i powtórzyłam badanie za jakis czas beż żadnych zmian w swojej diecie i chyba mam Ok. 79 jeśli się nie mylę.

Dzwonilam do diagnostyki bo planuje iść po świętach na badania. Przeraza mnie kwota. Krzywa po 9 zł za pobranie, ferrytyna 25 zł, tibc 22 zł, d3 55 zł ( wiec chyba tanio), homocysteina 50 zł, b12 30 zł, kwas foliowy 35 zł, przeciwcia transbutaminowe 80 zł....Także 300 lekko....
Jeszcze myślę o tych testach z test dna na trombofilie 367 zł nie wiem czy robic czy nie..

P

Jeżeli mogę Ci coś poradzić to ja bym powtorzyla. We wrześniu wyszedł mimega zły wynik poniżej normy. Mimo ze morfologia bez zarzutów. Strasznie mnie to zdziwiło. Dzwoniłam do rodzinnego żeby mi coś polecił do suplementacji ale nie dala.mi nic bo spr morfo i powiedziala że teraz żelaza sie nie bada. Jestem w pracy nie mam przy sobie badań ale w domu będę to zrobie foto. Coś mi się kojarzy właśnie ze ten pierwszy wynik miała mniej więcej jak ty teraz i powtórzyłam badanie za jakis czas beż żadnych zmian w swojej diecie i chyba mam Ok. 79 jeśli się nie mylę.
Ja bym tez zbadała jeszcze raz ale razem z ferrytyna. @c_or_nelia Jak suplementujesz żelazo to bierzesz dodatkowo Wit c?

reklama
P

Mi coś ciężko uwierzyć, że mam taki wynik. Wczoraj brałam ibuprofen to może zaburzyl jakoś ten wynik. Powtórzę po świętach, bo mocno mi się to nie zgadza.

Do góry