reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Dlatego sprawdź jeszcze wiązanie żelaza. Przyczyna niskiego żelaza mogą być jeszcze mocne krwawienia. Miałaś takie wcześniej?
Rodzinny powinien przy tym poziomie wypisać tardyferon, po miesiacu można sprawdzić, czy dźwignie.
Właśnie zapomniałam o tym wiązaniu ale to tanie wiec po świętach zrobię i powtórzę żelazo

Dzwonilam do diagnostyki bo planuje iść po świętach na badania. Przeraza mnie kwota. Krzywa po 9 zł za pobranie, ferrytyna 25 zł, tibc 22 zł, d3 55 zł ( wiec chyba tanio), homocysteina 50 zł, b12 30 zł, kwas foliowy 35 zł, przeciwcia transbutaminowe 80 zł....Także 300 lekko....
Jeszcze myślę o tych testach z test dna na trombofilie 367 zł nie wiem czy robic czy nie..

Rób trombofilie. Wbrew pozorom to mała kwota, biorąc pod uwagę, że robi się je raz na całe życie. A może sporo wyjaśnić. Mi wyszła mutacja i pewnie dlatego przestała się we mnie rozwijać moja "nieciąża", bo przecież ciąża biochemiczna nie jest ciążą... ;)

Mi coś ciężko uwierzyć, że mam taki wynik. Wczoraj brałam ibuprofen to może zaburzyl jakoś ten wynik. Powtórzę po świętach, bo mocno mi się to nie zgadza.
No ja też byłam byłam szoku jak zobaczyłam swój wynik. Nigdy nie badałam dlatego nie miała porównania. Co prawda jakies objawy niedokrwistości mogłabym sobie przypisać ale u mnie to bardziej myślę spowodowane stanami depresyjnymi. I też ciężko mi uwierzyć w to ze wynik wyszukiwania 27 skoczył w krótkim czasie do ponad 70 bez żadnej suplementacji.
Pisałaś chyba że bedziesz robic to ferrytyna tak dobrze kojarzę? Babka w lab mi mówiła że w tym jest też poziom żelaza także może wystarczy tylko to. Zelazo co prawda nie jest drogie chyba ok. 10 zł ale po co dodatkowo jeszcze to robic.
Zadzwoniłam tak z ciekawości też do przychodni do rodzinnego ze chciałabym skierowanie na podstawowe badania I usłyszałam ze rejestracja osobista od 8 godz. Telefoniczna od 9 a teraz już nie ma numerkow....zal. Nic nie mozna 9d nich dostać...

reklama
Do góry