reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

No mamy isc na wigilię do rodziców Niemęża. Ale tutaj się tak świat rodzinnie nie obchodzi szczerze mówiąc wiec to raczej kolacja zwykła i w 1 Dzień świąt obiad tez u Nieteściów 😂 chyba że nam covid pokrzyżuje plany tfu tfu
A widzisz. Wiem właśnie, że wigiliia to typowo polski zwyczaj. Ale ja sobie założyłam, ze Wy oboje na emigracji, stad moje pytanie 😀 ot co, jaka ze mnie cebula wyszła 🤣

reklama
No mamy isc na wigilię do rodziców Niemęża. Ale tutaj się tak świat rodzinnie nie obchodzi szczerze mówiąc wiec to raczej kolacja zwykła i w 1 Dzień świąt obiad tez u Nieteściów 😂 chyba że nam covid pokrzyżuje plany tfu tfu

Twoj partner jest Katalończykiem?
Opowiedz jak się poznaliście ❤ kocham takie historie

Twoj partner jest Katalończykiem?
Opowiedz jak się poznaliście ❤ kocham takie historie
Haha taaaak🤭 poznaliśmy się przez tindera i od pierwszego spotkania jesteśmy nierozłączni 😂😂😂 ot, cała historia 😂😂😂 po 4 miesiącach zamieszkaliśmy razem a po 6 zaczęliśmy myśleć o🤰🏽. W sumie dzięki niemu mowie po hispzansku bo wcześniej byłam leniem i uważałam ze angielski mi wystraczy 🙈

Krwi trochę upuściłam. Koło 18 powinny być wyniki 😊
Ale tej złej mam nadzieję 😂 właśnie wczoraj o tym rozmawiałam z panią w labo😂

Nadrabiam czytanie, bo znów cały dIen nie miałam za bardzo jak na spokojnie tu zajrzeć.

@c_or_nelia powtarzasz jutro ten estradiol? Przypomniało mi się, że w lutym 2019 endokrynolog badała mi ten stosunek LH/FSH i wtedy miałam 0,49. Teraz mam 0,56. Czyli nisko bo niby powinno być ok. 1. Mój wynik może świadczyć o niedoczynności przysadki, ale to gdyby bezwzględne wartości były też nisko, a u mnie raczej są ok. Wynik ok 1,5 może świadczyć o pcos, ale też znalazłam kilka artykułów, że to stara szkoła i że teraz już się nie bada tego stosunku (choć w netach tak piszą). Dziewczyny na forach też pisały, że kilku lekarzy mówiło, żeby się niskim stosunkiem nie przejmować a z kolei PCOS diagnozuje się na podstawie innych badań. Tym niemniej będę mieć to na uwadze i bardzo jestem ciekawa progesteronu w 7 dpo, bo u mnie tu może być problem. Z ciekawości poczytam jeszcze o tym estradiolu i spojrzę na te Twoje wyniki. A test w końcu kupiłaś?

@Bibi89 Ty Bibka masz oko nie wiem, czy sokoła, czy jakiegoś Apacza, takeś mnie wyłapała😂😂😂a sikałaś po południu?

@AnnEmPe okres dostałam w tym samym dniu co Kornelia, obie badania robiłyśmy w 3dc (tak, wiem, że doczytałaś😉) Masz wynik?

Nadrabiam czytanie, bo znów cały dIen nie miałam za bardzo jak na spokojnie tu zajrzeć.

@c_or_nelia powtarzasz jutro ten estradiol? Przypomniało mi się, że w lutym 2019 endokrynolog badała mi ten stosunek LH/FSH i wtedy miałam 0,49. Teraz mam 0,56. Czyli nisko bo niby powinno być ok. 1. Mój wynik może świadczyć o niedoczynności przysadki, ale to gdyby bezwzględne wartości były też nisko, a u mnie raczej są ok. Wynik ok 1,5 może świadczyć o pcos, ale też znalazłam kilka artykułów, że to stara szkoła i że teraz już się nie bada tego stosunku (choć w netach tak piszą). Dziewczyny na forach też pisały, że kilku lekarzy mówiło, żeby się niskim stosunkiem nie przejmować a z kolei PCOS diagnozuje się na podstawie innych badań. Tym niemniej będę mieć to na uwadze i bardzo jestem ciekawa progesteronu w 7 dpo, bo u mnie tu może być problem. Z ciekawości poczytam jeszcze o tym estradiolu i spojrzę na te Twoje wyniki. A test w końcu kupiłaś?

@Bibi89 Ty Bibka masz oko nie wiem, czy sokoła, czy jakiegoś Apacza, takeś mnie wyłapała😂😂😂a sikałaś po południu?

@AnnEmPe okres dostałam w tym samym dniu co Kornelia, obie badania robiłyśmy w 3dc (tak, wiem, że doczytałaś😉) Masz wynik?
Tak, powtarzam jutro estradiol. Czytałam w internecie i dużo dziewczyn ma estradiol ok. 20 w 2/3dc, więc już się tak nie stresuje. Tym bardziej, że ja mam owu 17/18dc, więc może być trochę niższy. Sprawdzę jutro i jednak nie przekladam wizyty u ginekologa. Wolę mieć od razu monitoring, a nie potem płacić za kolejną wizytę. Co ma być to będzie. Najwyżej da mi jakieś leki. Poza tym wszystkie hormony uważam, że są ok. A estradiol zbadam tez 3 bo to będzie owu albo dzień-dwa przed.

Kupiłam test, ale chyba nie ma sensu go robić.

Tak, powtarzam jutro estradiol. Czytałam w internecie i dużo dziewczyn ma estradiol ok. 20 w 2/3dc, więc już się tak nie stresuje. Tym bardziej, że ja mam owu 17/18dc, więc może być trochę niższy. Sprawdzę jutro i jednak nie przekladam wizyty u ginekologa. Wolę mieć od razu monitoring, a nie potem płacić za kolejną wizytę. Co ma być to będzie. Najwyżej da mi jakieś leki. Poza tym wszystkie hormony uważam, że są ok. A estradiol zbadam tez 3 bo to będzie owu albo dzień-dwa przed.

Kupiłam test, ale chyba nie ma sensu go robić.
No i super, cieszę się, że znalazłaś takie info. Akurat dodatkowy stres nie jest nam potrzebny🙂
Krwawisz znowu?

Ot

Załączniki

• 7239E373-CE4A-42D6-B79A-5C2EBE64CE36.jpeg
    7239E373-CE4A-42D6-B79A-5C2EBE64CE36.jpeg
    33,5 KB · Wyświetleń: 90
reklama

Nie sikałam, twardo się trzymam ale jutro... kto wie🤭🤭🤭

Do góry