Powtórz badanie w okolicy owulacji i nie martw się na zapasJa powinnam mieć 2/3 stycznia, ale wątpię, że w ogóle będzie...
reklama
U
użytkowniczka Co
Gość
Ooo. A robiłaś już kiedyś wcześniej? Jak Twój poziom AMH?
Nie robiłam, ale wcześniej nie miałam problemu z zajściem w ciążę i ze skąpymi miesiączkami. To 3 cykl po odstawieniu tabletek anty i pewnie to ich wina...
Poziomu AMH nie badałam. 30.12 mam ginekologa i mam nadzieję, że powie mi co mam teraz robić, ale do tego czasu chyba oszaleję.
W diagnostyce norma estradiolu wynosi od 12,5. Mi wyszło 17,8. Według niektórych stron w internecie norma jest od 12,5, a według innych od 19,5 i jeszcze innych od 84, a wszystko jest w tych samych jednostkach.
W internecie nie ma praktycznie żadnych informacji na ten temat albo ja nie potrafię szukać. Wolałabym iść szybciej do ginekologa i mieć to już z głowy, bo tak nie ma chyba żadnych szans na ciążę.
U
użytkowniczka Co
Gość
W którym dniu cyklu? Przed owulacją?Powtórz badanie w okolicy owulacji i nie martw się na zapas
Jak robiłaś w diagnostyce to trzymaj sie ich norm i nie szukaj dalej. Poziom estradiolu jest najwyższy w czasie owulacji, wiec ja bym chyba poczekała do pozytywnego testu owulacyjne i wtedy zrobiła ponownie. Jesteś na początku cyklu, wiec niski poziom by sie zgadzał. Powinien rosnąć z dnia na dzień. Moim zdaniem no stressNie robiłam, ale wcześniej nie miałam problemu z zajściem w ciążę i ze skąpymi miesiączkami. To 3 cykl po odstawieniu tabletek anty i pewnie to ich wina...
Poziomu AMH nie badałam. 30.12 mam ginekologa i mam nadzieję, że powie mi co mam teraz robić, ale do tego czasu chyba oszaleję.
W diagnostyce norma estradiolu wynosi od 12,5. Mi wyszło 17,8. Według niektórych stron w internecie norma jest od 12,5, a według innych od 19,5 i jeszcze innych od 84, a wszystko jest w tych samych jednostkach.
W internecie nie ma praktycznie żadnych informacji na ten temat albo ja nie potrafię szukać. Wolałabym iść szybciej do ginekologa i mieć to już z głowy, bo tak nie ma chyba żadnych szans na ciążę.
U
użytkowniczka Co
Gość
Znowu mam „okres”, a wczoraj już nic nie było.Jak robiłaś w diagnostyce to trzymaj sie ich norm i nie szukaj dalej. Poziom estradiolu jest najwyższy w czasie owulacji, wiec ja bym chyba poczekała do pozytywnego testu owulacyjne i wtedy zrobiła ponownie. Jesteś na początku cyklu, wiec niski poziom by sie zgadzał. Powinien rosnąć z dnia na dzień. Moim zdaniem no stress
Myślę jeszcze żeby jutro powtórzyć estradiol i właśnie przed owulacją. Ale tutaj już będę po ginekologu więc on może coś jeszcze doradzi.
WróćNie robiłam, ale wcześniej nie miałam problemu z zajściem w ciążę i ze skąpymi miesiączkami. To 3 cykl po odstawieniu tabletek anty i pewnie to ich wina...
Wróć, wbiłam wlasnie na diag.pl bo tam robiłaś, prawda?Nie robiłam, ale wcześniej nie miałam problemu z zajściem w ciążę i ze skąpymi miesiączkami. To 3 cykl po odstawieniu tabletek anty i pewnie to ich wina...
Wkleję:
U zdrowej kobiety stężenie estradiolu kształtuje się następująco:
- w fazie folikularnej 84 − 970 pg/ml
- w fazie owulacji 13 − 330 pg/ml
- w fazie lutealnej 73 − 200 pg/ml
U
użytkowniczka Co
Gość
Wróć
Wróć, wbiłam wlasnie na diag.pl bo tam robiłaś, prawda?
Wkleję:
U zdrowej kobiety stężenie estradiolu kształtuje się następująco:
Ty masz 17,8? Możesz zasłonić dane i wkleić ten wynik?
- w fazie folikularnej 84 − 970 pg/ml
- w fazie owulacji 13 − 330 pg/ml
- w fazie lutealnej 73 − 200 pg/ml
Odnośnie tego, co wkleilam wyzej, to kilka akapitów wcześniej na diag.pl:
Stężenie estradiolu u kobiet zależy od wieku, fazy cyklu miesiączkowego, stanu zdrowia oraz występujących schorzeń. Najwyższy poziom estradiolu u kobiet można zaobserwować około 12. − 14. dnia cyklu, czyli w okresie owulacji.
Wiec coś mi się tu na stronie nie zgadza. Ale zgodnie z wynikiem, mieścisz się w normie podanej na stronie laboratorium dla swojej fazie cyklu. I to jest w sumie najistotniejsze. Skonsultuj to z lekarzem, wiadomo, ale moim zdaniem bardziej niepokojące jest to plamienie, niż estradiol.
U
użytkowniczka Co
Gość
Chyba przełożę wizytę na 27.12, bo wtedy jest wolny termin u mojego ginekologa. Jego żona ma termin na jutro, ale jakoś nie jestem co do niej przekonana.Odnośnie tego, co wkleilam wyzej, to kilka akapitów wcześniej na diag.pl:
Stężenie estradiolu u kobiet zależy od wieku, fazy cyklu miesiączkowego, stanu zdrowia oraz występujących schorzeń. Najwyższy poziom estradiolu u kobiet można zaobserwować około 12. − 14. dnia cyklu, czyli w okresie owulacji.
Wiec coś mi się tu na stronie nie zgadza. Ale zgodnie z wynikiem, mieścisz się w normie podanej na stronie laboratorium dla swojej fazie cyklu. I to jest w sumie najistotniejsze. Skonsultuj to z lekarzem, wiadomo, ale moim zdaniem bardziej niepokojące jest to plamienie, niż estradiol.
reklama
Podziel się: