reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Ooo. A robiłaś już kiedyś wcześniej? Jak Twój poziom AMH?

Nie robiłam, ale wcześniej nie miałam problemu z zajściem w ciążę i ze skąpymi miesiączkami. To 3 cykl po odstawieniu tabletek anty i pewnie to ich wina...

Poziomu AMH nie badałam. 30.12 mam ginekologa i mam nadzieję, że powie mi co mam teraz robić, ale do tego czasu chyba oszaleję.

W diagnostyce norma estradiolu wynosi od 12,5. Mi wyszło 17,8. Według niektórych stron w internecie norma jest od 12,5, a według innych od 19,5 i jeszcze innych od 84, a wszystko jest w tych samych jednostkach.

W internecie nie ma praktycznie żadnych informacji na ten temat albo ja nie potrafię szukać. Wolałabym iść szybciej do ginekologa i mieć to już z głowy, bo tak nie ma chyba żadnych szans na ciążę.

Nie robiłam, ale wcześniej nie miałam problemu z zajściem w ciążę i ze skąpymi miesiączkami. To 3 cykl po odstawieniu tabletek anty i pewnie to ich wina...

Poziomu AMH nie badałam. 30.12 mam ginekologa i mam nadzieję, że powie mi co mam teraz robić, ale do tego czasu chyba oszaleję.

W diagnostyce norma estradiolu wynosi od 12,5. Mi wyszło 17,8. Według niektórych stron w internecie norma jest od 12,5, a według innych od 19,5 i jeszcze innych od 84, a wszystko jest w tych samych jednostkach.

W internecie nie ma praktycznie żadnych informacji na ten temat albo ja nie potrafię szukać. Wolałabym iść szybciej do ginekologa i mieć to już z głowy, bo tak nie ma chyba żadnych szans na ciążę.
Jak robiłaś w diagnostyce to trzymaj sie ich norm i nie szukaj dalej. Poziom estradiolu jest najwyższy w czasie owulacji, wiec ja bym chyba poczekała do pozytywnego testu owulacyjne i wtedy zrobiła ponownie. Jesteś na początku cyklu, wiec niski poziom by sie zgadzał. Powinien rosnąć z dnia na dzień. Moim zdaniem no stress :)

Jak robiłaś w diagnostyce to trzymaj sie ich norm i nie szukaj dalej. Poziom estradiolu jest najwyższy w czasie owulacji, wiec ja bym chyba poczekała do pozytywnego testu owulacyjne i wtedy zrobiła ponownie. Jesteś na początku cyklu, wiec niski poziom by sie zgadzał. Powinien rosnąć z dnia na dzień. Moim zdaniem no stress :)
Znowu mam „okres”, a wczoraj już nic nie było.
Myślę jeszcze żeby jutro powtórzyć estradiol i właśnie przed owulacją. Ale tutaj już będę po ginekologu więc on może coś jeszcze doradzi.

Wróć

Wróć, wbiłam wlasnie na diag.pl bo tam robiłaś, prawda?
Wkleję:

U zdrowej kobiety stężenie estradiolu kształtuje się następująco:​

• w fazie folikularnej 84 − 970 pg/ml
  • w fazie owulacji 13 − 330 pg/ml
  • w fazie lutealnej 73 − 200 pg/ml
Ty masz 17,8? Możesz zasłonić dane i wkleić ten wynik?

Wróć

Wróć, wbiłam wlasnie na diag.pl bo tam robiłaś, prawda?
Wkleję:

U zdrowej kobiety stężenie estradiolu kształtuje się następująco:​

• w fazie folikularnej 84 − 970 pg/ml
  • w fazie owulacji 13 − 330 pg/ml
  • w fazie lutealnej 73 − 200 pg/ml
Ty masz 17,8? Możesz zasłonić dane i wkleić ten wynik?
B9FB6761-C4B4-4AE0-9322-29F316DD7FAD.jpeg

Odnośnie tego, co wkleilam wyzej, to kilka akapitów wcześniej na diag.pl:

Stężenie estradiolu u kobiet zależy od wieku, fazy cyklu miesiączkowego, stanu zdrowia oraz występujących schorzeń. Najwyższy poziom estradiolu u kobiet można zaobserwować około 12. − 14. dnia cyklu, czyli w okresie owulacji.

Wiec coś mi się tu na stronie nie zgadza. Ale zgodnie z wynikiem, mieścisz się w normie podanej na stronie laboratorium dla swojej fazie cyklu. I to jest w sumie najistotniejsze. Skonsultuj to z lekarzem, wiadomo, ale moim zdaniem bardziej niepokojące jest to plamienie, niż estradiol.

Odnośnie tego, co wkleilam wyzej, to kilka akapitów wcześniej na diag.pl:

Stężenie estradiolu u kobiet zależy od wieku, fazy cyklu miesiączkowego, stanu zdrowia oraz występujących schorzeń. Najwyższy poziom estradiolu u kobiet można zaobserwować około 12. − 14. dnia cyklu, czyli w okresie owulacji.

Wiec coś mi się tu na stronie nie zgadza. Ale zgodnie z wynikiem, mieścisz się w normie podanej na stronie laboratorium dla swojej fazie cyklu. I to jest w sumie najistotniejsze. Skonsultuj to z lekarzem, wiadomo, ale moim zdaniem bardziej niepokojące jest to plamienie, niż estradiol.
Chyba przełożę wizytę na 27.12, bo wtedy jest wolny termin u mojego ginekologa. Jego żona ma termin na jutro, ale jakoś nie jestem co do niej przekonana.

reklama
Do góry