reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja to się zastanawiam kiedy zacząć testować bo ten cykl jakis taki dziwny był. 8dc mialam ból jajnika i krzyża a 15-16dc taki niby owulacyjny ból ale bez kłucia jajnika hehe 🙈testów nie robiłam owulacyjnych w tym cyklu. No i tak sobie myślę o co tu chodzi hehehhe

reklama
Kupilam w Doz sptece jakies nsjtansze dostępne testy ciazowe i patrzę a to czułość 25, więc mnie nie będzie kusilo robic przed okresem 😁

A to nieee - beta niska tez mi nie odpowiada 😂 ja jak widzę biały test to już się nie łudzę, nie myśle, ze może się myli, może za szybko zrobilam (nie jestem z tych co tydzien przed @ robią testy) 🙈
Ja zaczynam testować tak ze 2-3 dni przed @…
Ale najgorsze jak się @ przesuwa o dzień albo dwa to wtedy się łudzę…

U mnie 12dc - czekam na owu - choć u mnie czekać za bardzo nie trzeba bo seks raczej mamy regularny bo lubimy.

Natomiast co do objawów to ja miałam taką jazdę przed @ - bóle brzucha, okropne mdłości, całkowite rozbicie, wzdęcia i cuda wianki. U mnie to akurat było chyba jakieś przeziębienie :D także wiecie. Jak się chce to się objawy zawsze "wymyśli". Na dwie poprzednie ciąże nie byłam, aż tak napalona i objawy miałam dopiero od 6-7tc

A jak samopoczucie dziewczyny ? Mnie strasznie już bolą piersi i jakoś mocno mam podbrzusze wydęte 🤔 do okresu 8 dni
U mnie też ból piersi jak to od kilku miesiecy po owulacji 😊
I coraz większe zniecierpliwienie w oczekiwaniu na @ żeby zacząć starania 🤣😆 mój już mnie namawia od 2 miesiecy bo nie lubi prezerwatyw 😆🙈

Ja 15 dc…
Ale ogromne przeczucie ze znowu nic z tego….
Nic nie czuje w tym cyklu…
Ani owulacji nie czułam, ani sluzu nie było…
Kompletnie żadnych odczuć…
Spokojnie ja zanim zaszłam w ciążę z synkiem nie czułam w ogóle kiedy mam owulację a śluzu to wcale nie było. Susza taka, że aż skrzypiało. Śluz nie zawsze jest widoczny na zewnąrz ale w środku głęboko może być go sporo 😊 nie ma co się od razu załamywać i trzeba myśleć pozytywnie. Nie zawsze organizm daje nam jasne objawy 😃

Każda ciąża inna;) wiec nadziei nie trać :)
Mnie w pierwszej nic nie bolało kompletnie…do 11tc…
Dokładnie to samo lekarz mi wczoraj powiedział " każda ciąża jest inna " bo się okropnie martwiłam czy przy kolejnej też będzie reżim łóżkowy, skurcze od 20 tc, skracanie szyjki itp. Ale powiedział, że nie ma żadnego prawdopodobieństwa, że będzie tak samo. On już jest tak koło 60 tki i mówi, że miał już tyle pacjentek co się bały jak ja a sie okazało, że kolejna ciąża rewelacja 😊

reklama
Kupilam w Doz sptece jakies nsjtansze dostępne testy ciazowe i patrzę a to czułość 25, więc mnie nie będzie kusilo robic przed okresem 😁
Ja i tak bym robiła 🤣
Jak się zaczelismy starac przed moja 1 ciaza to testowalam juz 3 dni po owu 🤣🤣🤣 wytrzymac nie moglan 😅
Teraz sobie nazwozilam testow z polski bo nie wiem ile nam zajma starania a tutaj testy sa strasznie drogie...beta to juz nie wspomne.

Do góry