reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

No właśnie.. tez nie wiem jaki to problem , i tez będzie teraz w grudniu pół roku jak się staramy , wcześniej tylko mi powiedział po biochemicznej , ze moje wyniki są okej i się starać dalej a jak nic z tego do roku czasu to dopiero wtedy weźmiemy się za męża. I tak sobie myśle , ze daje Nam czas do stycznia i pójdę do niego - jak mnie odeśle z kwitkiem to tez chyba na własna rękę zaczniemy coś działać.. choć nie wiem już sama w czym może być problem jak rok temu zaszliśmy w 1 cyklu - niestety tylko do 12 tyg dziecko się rozwijało ,ale z zajściem niby nie było problemu, a teraz jakoś nic nie wychodzi..
No, to właśnie my tak na własną rękę się wzięliśmy za męża - wyniki tragiczne. I można już coś robić, działać, myśleć, a nie z nadzieją czkeać że okres nie przyjdzie, a potem czujesz sie troche jak głupek, bo się starałaś i nawet nie było realnych szans...

reklama
Ja i tak na własną rękę zrobiłam badania genetyczne. Kariotyp mój i męża, trombofilie i immunofenotyp. Ten ostatni juz otrzymałam wynik, ale nie potrafię go sama zinterpretować. Niby wydaje się być okej, ale jakieś minimalne odchylenia są. Czekam na resztę wyników i potem umawiamy genetyka. Może to przesada, tak od razu wydawać kasę na takie badania, ale kariotyp robi się na całe zycie właściwie. Po prostu czuję, że MUSZĘ wiedzieć więcej o sobie, mężu i naszych staraniach. O.
Kurde…. U naszego maluszka wyszła wada genetyczna triploidia . I od razu tez zapisaliśmy się na kariotyp , a genetyczka nam to odradziła , powiedziała ze po 1 poronieniu się nie robi , a ta choroba to w 99% przypadek i zrezygnowaliśmy , i się trochę zastanawiam czy dobrze . A swoją droga tez się zastanawiamy ze może jak moje wyniki niby ok , to może z nasieniem coś nie tak. Ale to takie gdybanie..

Kurde…. U naszego maluszka wyszła wada genetyczna triploidia . I od razu tez zapisaliśmy się na kariotyp , a genetyczka nam to odradziła , powiedziała ze po 1 poronieniu się nie robi , a ta choroba to w 99% przypadek i zrezygnowaliśmy , i się trochę zastanawiam czy dobrze . A swoją droga tez się zastanawiamy ze może jak moje wyniki niby ok , to może z nasieniem coś nie tak. Ale to takie gdybanie..
Ja też jestem po stracie nie robiłam badań. Nie wiem teraz sie zastanawiam zaraz minie rok od tego, czy moze jednak mogłam zrobić badania...

Tylko tam za bardzo nie ma co pokazywać 🤣 nna tym zdj nic nie będzie widać 😅 A poza tym wstyd jak to jednak testowa a ja nie wiem jak to odróżnić🤦🏼‍♀️ w dodatku to nie jest nawet z porannego moczu bo rano olałam sprawę
Mój 8dpo w ciąży z synem był robiony z wieczornego moczu i była ledwo widoczna kreska, więc może u ciebie tez jest ta kreseczka. Poookaz

Właściwie kariotyp w każdej chwili możecie zrobić, więc nic straconego. Ja i tak jestem ciekawa, czy jest jakieś ryzyko urodzenia dziecka z wadą. Chociaż niezależnie od tego jaki mamy kariotyp wada i tak może powstać poprzez nie prawidłowy podział komórki, czy jakieś inne czynniki z tego, co się orientuję.

reklama
Do góry