reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja też mam regularne cykle, ale chciałam je 'boostnąć' no i tak cykl w którym brałam wydłużył mi się o 5 dni. Więc po miesiącu rzuciłam w cholere. Wydaje mi sie, ze to wina tego, bo to była jedyna rzecz jaka zmieniłam i nigdy nie miałam aż takich spóźnień.
Oj nie strasz bo ja biore od polowy zeszlego cyklu I teraz zaczynam sie zastanawiac czy to był dobry pomysł 😱

reklama
Mam pakiet w medicover. Pewnie gdybym płaciła za każdą wizytę i każde badanie bez zajakniecia wszystko, by mi zrobili...
No pewnie tak.. i oni się nazywają lekarzami.. tylko na kasę lecą i wmawiają jakieś historyjki , tez usłyszałam jakiś czas temu „ młoda Pani jeszcze jest „ …. 30 mam za chwile a chciałam zawsze 3 dzieci . Teraz to marze chociaż o 1 .

Oj nie strasz bo ja biore od polowy zeszlego cyklu I teraz zaczynam sie zastanawiac czy to był dobry pomysł 😱
Ja chyba jednak odpuszczę 🙈
Wiecie, na każdego to działa inaczej i dużo dziewczyn sobie chwali. Ja np miewam silne pmsy i miałam prolaktynę pod górną granicę więc myślałam, ze to mi pomoże. No ale zadziałało inaczej, bo jak już się nie jest w ciaży to lepiej dostać ten okres szybciej niż później.
Mówię tylko o swojej sytuacji. Decyzja należy do Was :)

Wiecie, na każdego to działa inaczej i dużo dziewczyn sobie chwali. Ja np miewam silne pmsy i miałam prolaktynę pod górną granicę więc myślałam, ze to mi pomoże. No ale zadziałało inaczej, bo jak już się nie jest w ciaży to lepiej dostać ten okres szybciej niż później.
Mówię tylko o swojej sytuacji. Decyzja należy do Was :)
No jak już zaczelam to jeszcze pociągnę i zobaczę co będzie

No pewnie tak.. i oni się nazywają lekarzami.. tylko na kasę lecą i wmawiają jakieś historyjki , tez usłyszałam jakiś czas temu „ młoda Pani jeszcze jest „ …. 30 mam za chwile a chciałam zawsze 3 dzieci . Teraz to marze chociaż o 1 .

Ja mam 27. Fakt nie jestem stara, ale czy jakaś super młoda? Na pewno młodsza od tych starych pierników, które mi mówią, że mam jeszcze czas...

Mnie też to wkurza. Tak samo, jak starałam się pół roku i poszłam na badania, zeby sprawdzić czy wszystko okej, to nic mi nie zlecili i kazali czekać rok. I po co? czy nie można sprawdzić od razu czy wszystko ok? Teraz mam 30 za karku, 18 miesięcy starań i na ciążę się nie zanosi... a może byłabym po szerszej diagnostyce.
Ja mam 27. Fakt nie jestem stara, ale czy jakaś super młoda? Na pewno młodsza od tych starych pierników, które mi mówią, że mam jeszcze czas...

reklama
Mnie też to wkurza. Tak samo, jak starałam się pół roku i poszłam na badania, zeby sprawdzić czy wszystko okej, to nic mi nie zlecili i kazali czekać rok. I po co? czy nie można sprawdzić od razu czy wszystko ok? Teraz mam 30 za karku, 18 miesięcy starań i na ciążę się nie zanosi... a może byłabym po szerszej diagnostyce.

Dokładnie. Mam wrażenie, że Ci lekarze nigdy nie byli w takiej sytuacji. Nie potrafią zrozumieć, co się czuje i co myśli. Co z tego, że WHO i te towarzystwa ginekologiczne zalecają diagnostykę po roku starań. Kiedyś, zalecali po 2 latach i co? Kurde, podstawowe badania powinni zlecać. Nie kumam.

Do góry