reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Ja brałam Omegamed Optima Forte, ovarin, olej z wiesiołka do owulacji, kwas foliowy metylowany, korzeń maca i piłam zioła ojca sroki. Mąż brał fertilman plus, ale chyba za krótko żeby za zdziałało. Dodałam się też do newslettera Akademii Płodności i trochę sobie tam czerpałam z ich diety - ale my jemy wegańsko więc sporo nam nie pasowało. Tutaj dorzucę jeszcze grafikę z badaniami bo to też przydatne na przyszłość :)

Ciężko powiedzieć. Dzisiaj mu 55/56dc, owu pewnie była tak jak obstawiałam tego 23/24.11 więc jakieś 15/16dpo. To mnie trochę martwi biorąc pod uwagę jak leciutka jest ta kreska, ale cóż ... trzeba wierzyć, że będzie dobrze i się dzidziuś rozkręci :) To pokazuje, że nie warto załamywać się bielą na teście bo w poniedziałek nie było tam czego się doszukiwać, we wtorek cień, cienia, cienia, wczoraj cień cienia, a dziś cień ;) Może za 1-2 dni doczekam się już porządnej kreski :)
Ja miałam przy becie 300 cień, ciemna kreska była przy ponad 20 tysiącach tydzień po, więc nie przejmuj się kolorem kreski.

reklama
Ja miałam przy becie 300 cień, ciemna kreska była przy ponad 20 tysiącach tydzień po, więc nie przejmuj się kolorem kreski.

Wow to mnie uspokoiłaś. Ja przy poprzednich dzieciach miała mega kreski, ale beta była prawie 3 tys. i 6tc - już zarodek i serduszko na usg. Więc nie wiem nawet z czym się je ;) tak wcześnie wyłapaną ciążę :)

@Lebkuchen_mum a jak u Ciebie? Byłaś na becie?

Wiesz, nie znam tych leków czy suplementów wiec nie doradzę, ja miałam 2000 j w omega i dodatkowo biorę w kroplach witaminę D (teraz mam tą z health Labs a wcześniej brałam Vigantol) ten vigantol 1 kropla to 500j a witamina D z healhlabs 1 kropla to 1000 j. I Wit d właśnie w postaci ktopel a nie dabletek baaaardzo polecam
Dodam jeszcze że jest to czysta witamina D beż innych dodatków wiec napewno można ją łączyć z innymi suplementami beż obaw ze cos przedawkujesz

Wiesz, nie znam tych leków czy suplementów wiec nie doradzę, ja miałam 2000 j w omega i dodatkowo biorę w kroplach witaminę D (teraz mam tą z health Labs a wcześniej brałam Vigantol) ten vigantol 1 kropla to 500j a witamina D z healhlabs 1 kropla to 1000 j. I Wit d właśnie w postaci ktopel a nie dabletek baaaardzo polecam
Dzięki! ;) będę robić jakieś badania to sobie sprawdzę jaki mam aktualnie poziom.

Czy na początku wczesnej ciąży bolały was całe piersi czy np tylko brodawki? Bo mnie brodawki w ogóle nie bolą (przed @ zawsze tak bolą że złapać się nie mogę) ale piersi dookoła już obolałe. To mnie też zaczęło zastanawiać... Ogólnie dzisiaj też się kiepsko czuje, kłuje mnie lewy jajnik od rana. Ten z którego wg mnie było pęknięcie pęcherzyka, bo go czułam mocno. Czekam... :)

reklama
Do góry