reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Cześć dziewczyny, miłej niedzieli! Testuje ktoś w kolejnym tygodniu? :D ja mam pytanie do testów owu, w tym miesiącu zrobiłam je w celach edukacyjnych powiedzmy bo pierwszy raz.
Nie robiłam od początku cyklu no ale mam pytanie bo 4 test i piąty dzień z rzędu mam ciągle kreskę testową dużo wyraźniejsza niż kontrolną? O czym to może świadczyć? Dodam że mam dziś 23 dc więc tak naprawdę myślałam że owu miałam już ponad 8 dni temu. Jeżeli nie robiłam testów od początku cyklu to one są miarodajne? Te dwie wyraźnie kreski mają utrzymywać się do dnia miesiączki czy jak to jest?

Mąż mój bardzo nie lubi jak się zamartwiam białymi testami i zawsze daje mi mega nadzieje ze to za wcześnie na testowanie. I może ma racje :) ten test jest o czułości 25…
Ja mojemu nawet nie mówię.. czasem poznaje bo jestem zapłakana ale to już jak przyjdzie faktycznie okres. Dziś zrobiłam 4 dni przed wiec nie mówię mu bo będzie mu smutno a mamy dziś spotkanie rodzinne.. wystarczy, ze ja się muszę ogarnąć i nie płakać

Cześć dziewczyny, miłej niedzieli! Testuje ktoś w kolejnym tygodniu? :D ja mam pytanie do testów owu, w tym miesiącu zrobiłam je w celach edukacyjnych powiedzmy bo pierwszy raz.
Nie robiłam od początku cyklu no ale mam pytanie bo 4 test i piąty dzień z rzędu mam ciągle kreskę testową dużo wyraźniejsza niż kontrolną? O czym to może świadczyć? Dodam że mam dziś 23 dc więc tak naprawdę myślałam że owu miałam już ponad 8 dni temu. Jeżeli nie robiłam testów od początku cyklu to one są miarodajne? Te dwie wyraźnie kreski mają utrzymywać się do dnia miesiączki czy jak to jest?

Nie robi się testów od środka bo są niemiarodajne :)

Generalnie zakłada się, że powinnaś robić od mniej więcej 10dc. Natomiast jak dopiero sprawdzasz co i jak to zdecydowanie najlepiej zacząć o 1dc - robi się je do zobaczenia kreski tak samo mocnej, bądź ciemniejszej potem już nie. Przyjmuje się, że tak ciemna kreska oznacza iż owulacja będzie w przeciągu 24-36h. Potem testy powinny blednąć.

Tyle z teorii w praktyce np. u mnie testy są pozytywne praktycznie cały cykl. I nie ma szans, żebym nimi wyłapała owulację. Generalnie jak już to poleca się też jednoczesne chodzenie na monitoring bo wtedy wiesz czy się to rzeczywiście pokrywa z tym, co na teście

Ja już narazie kończę analizować i stwierdzam, że co ma być to będzie. Albo za kilka dni przywitam się na sierpniowkach albo z okresem. Po tym negatywnym pinku chwile miałam załamke ale mój mnie otrząsnął, że przecież jest jeszcze bardzo wcześnie i kilka dni czasu aby coś wyszło i faktycznie jakoś mi się lepiej zrobiło. Myślalam też sporo o was, które się długo starają i jakoś żyją więc ja też dam radę jeśli starania będą trwały dużo dłużej. Chyba muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie bo moja nerwicowa głowa lubi za dużo analizować 😂

Polecam szydełkowanie 😂

Wiecie co, nie wiem dlaczego ale jakoś straciłam nadzieje na pozytyw 😂 głupia jestem, ale przestałam wierzyć w ten cykl

U mnie to zależy od chwili. Są takie, że myślę że dupa i czekam na okres i planuję wszystko na brak ciąży np. inwazyjne zabiegi kosmetyczne. Z drugiej czytam jakie bety ktoś miał w 14dpo i czy możliwy były negatyw :D

Mnie to chyba wkurza taki stan zawieszenia po prostu, że właśnie nie wiem co mam dalej robić. I czy rezerwować wakacje na sierpień czy nie :D Perfekcjonizm i planowanie mnie kiedyś zabije :D

reklama
Do góry