reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Wlasnie ja mialam pik w piatek i klucie wtedy lewego jajnika i czuje ze na bank wtedy byla owulacja ale lekarz w srode twierdzil ze z prawego juz byla i bedzie druga z lewego wiec ja tez juz po prostu nic nie wiem. Mam testow na jakies 2 cykle. Jak sie nie uda to faktycznie lepsza opcja by byla wysylka z pl.❤❤❤ zobaczymy ile nam to zajmie ale nie wiem czemu mam takie przeczucie, że zobaczę jednak te 2 kreski w ciagu najblizszych 2 miesiecy 😅 ale jak wiadomo przeczucia bywaja mylne 🤣🤣
tego Ci życzę z całego serca :) ja mam wielka nadzieje na ten cykl, bo oboje mega daliśmy na wyluzowanie głowy, może akurat :D

reklama
Weź

Ja mam to samo i ten sam jajnik 🤣
hahahaha :D no to się rozumiemy 😂 nie wiem co to się dzisiaj dzieje

My wyluzowani nie bylismy ale bylo intensywnie 😅. Nie ma opcji, aby plemniki ominęły owulację 😂😂
były odpowiednio ukierunkowane w takim razie :D to tak jak u nas :D
my od kwietnia mamy w domu szczeniaczka, teraz ma 9 miesięcy skończone i nauczyliśmy go po ciężkich bólach zasypiać w klatce kennelowej w salonie, bo zawsze jak stary się do mnie dobierał wieczorem to ten wstawał ze swojego legowiska u nas, wskakiwał na łóżko i go podgryzał, myślał ze krzywdę mi robi 😂 więc często było po prostu "dobra dawaj póki śpi", "przesuń się bo w tym miejscu skrzypi stelaż" 😂😂😂

hahahaha :D no to się rozumiemy 😂 nie wiem co to się dzisiaj dzieje

były odpowiednio ukierunkowane w takim razie :D to tak jak u nas :D
my od kwietnia mamy w domu szczeniaczka, teraz ma 9 miesięcy skończone i nauczyliśmy go po ciężkich bólach zasypiać w klatce kennelowej w salonie, bo zawsze jak stary się do mnie dobierał wieczorem to ten wstawał ze swojego legowiska u nas, wskakiwał na łóżko i go podgryzał, myślał ze krzywdę mi robi 😂 więc często było po prostu "dobra dawaj póki śpi", "przesuń się bo w tym miejscu skrzypi stelaż" 😂😂😂
My tak mamy teraz z synem 🙈 szybko szybko póki śpi 😂 a psa trzeba było w innym pokoju zamykać bo stał mi nad głową i się patrzył...lekko niezręczne 🤣

My tak mamy teraz z synem 🙈 szybko szybko póki śpi 😂 a psa trzeba było w innym pokoju zamykać bo stał mi nad głową i się patrzył...lekko niezręczne 🤣
lekko? omg nie ma nic gorszego 😂 dlatego w tym cyklu nie było "szybko szybko" stad nadzieje:) ogólnie, jestem pierwsza u mnie w rodzinie, której tak długo schodzi żeby zaskoczyć. Powoli mnie to dołuje :( a zaraz święta i znowu "a kiedy dzieci?"...

Dokladnie
gdyby ktoś nie czytał poprzednich postów, to by pomyślał "cooo? ona się cieszy ze nie ma dwóch kresek? to co robi na staraczkach??" 🤣
Dokładnie 😂😂😂 okres da mi szanse na jeszcze jeden, ostatni cykl w tym roku do staran 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 poza tym 46 dni to juz naprawde wystarczajaco 😂
I jakby sie udało ze @ przyjdzie dzis lub jutro to mogłabym testować w wigilię 🥰🥰🥰 🎁 błagam trzymajcie kciuki za mój okres 😂😂😂

Dokladnie

Dokładnie 😂😂😂 okres da mi szanse na jeszcze jeden, ostatni cykl w tym roku do staran 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 poza tym 46 dni to juz naprawde wystarczajaco 😂
I jakby sie udało ze @ przyjdzie dzis lub jutro to mogłabym testować w wigilię 🥰🥰🥰 🎁 błagam trzymajcie kciuki za mój okres 😂😂😂
jezu i jeszcze jakby to testowanie było z dwiema kreskami, to byłby cykl życia :) trzymam trzymam ♥️

My w tym cyklu tez jesteśmy wyluzowani i raczej nie myślę nawet prawie o kolejnym dziecku jak w tamtym miesiącu.
Zobaczymy. Choć nie liczę na ciążę, ze względu na ten skąpy okres. Któraś z was pisała że wtedy jest słabe endometrium.
Dzisiaj się zaczęły dni płodne.

reklama
A ja się pochwalę że po ostatniej wtopie ze skrócona faza lutealna (po 5 dniach od potwierdzonej owulki okres i progesteron po 7 dniach od owulki 4) sprawdziłam po 7-8 dniach od owulki (nie wiem dokładnie który dzien to był) progesteron i jest 16,86 ☺️ chyba to był jednorazowy incydent i wszystko wróciło do normy 😁

Do góry