L
Lebkuchen_mum
Gość
No wlasnie, tak mi sie wydawaloPrzepraszam , drugie beta 70.05
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No wlasnie, tak mi sie wydawaloPrzepraszam , drugie beta 70.05
Jeśli nie masz / nie miałaś niedomogi lutealnej (tzn nie miałaś krótkich faz lutealnych lub kilku biochemicznych ciąż) nie masz krwawień i plamień to nie bawiłbym się w badanie dalsze tylko spokojnie poczekała na usgWłaśnie niepokojące to trochę jest ale tak sobie myślę że gdyby było coś nie tak to beta też nie byłaby za wysoka...Robisz 3 badanie progesteronu?? Bo ja sama nie wiem co robić. Na pewno umowie się na wizytę do lekarza ale i tak jeszcze wcześnie. Wiem że progesteron wydzielany jest pulsacyjnie więc mogliśmy trafić na moment kiedy było go mniej...
Wygląda to na różnicę dobową poprostu i tego nam obu życzę żeby tak byłoJa już robiłam generalnie 3 badania 15.11, 17.11 i 22.11
Progesteron był - 13,8 - 19,3 - 15,5
BHCG - 18,5 -17,05-740,93
Dziękuję, tak zrobię. Nie plamie, na razie wszystko wydaje się być w porządkuJeśli nie masz / nie miałaś niedomogi lutealnej (tzn nie miałaś krótkich faz lutealnych lub kilku biochemicznych ciąż) nie masz krwawień i plamień to nie bawiłbym się w badanie dalsze tylko spokojnie poczekała na usg
Ja jak widzę ta butelkę tylko to jest mi niedobrzeNa początku piłam po jednej łyżce i bardziej chodziło mi o kwestie związane z trawieniem itd. Póżniej doczytałam że 2-3 dziennie i to byla dla mnie świetna wiadomość. Bez problemu wjeżdza jedna łycha za drugą Dopiero po przewertowaniu forum połączyłam fakty, że wpływa również na śluz i rozwikłałam zagadkę skąd u mnie takie "mokre dni"
Beta była 18,5 a po 2 dniach 17,05?Ja już robiłam generalnie 3 badania 15.11, 17.11 i 22.11
Progesteron był - 13,8 - 19,3 - 15,5
BHCG - 18,5 -17,05-740,93
Już poprawiłam - 70.05Beta była 18,5 a po 2 dniach 17,05?
A, to idealnieJuż poprawiłam - 70.05
Właśnie chciałam w sobotę, ale ze względu na wyjazd raczej mi się nie uda. Więc pewnie w piątek. Niestety już z jakieś 2 lata się staramy i szczerze powiedziawszy tracę nadzieję i stąd moja niecierpliwość.Teoretycznie można próbować od 8 dni po owulacji. W praktyce jeżeli do zagnieżdżenia doszło później to beta wyjdzie dopiero 14 dni po owulacji. No ale 29.11 powinna już być pewna. Więc pytanie jak do tego pochodzisz - jak na luzie możesz zrobić w piątek/sobotę i powtórzyć w poniedziałek jak wyjdzie negatywna