reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

Dobrze Cię rozumiem, bo też mam podobnie z tą presja czasu. Dostałam 2 lata na ciąże i urodzenie dziecka, z czego pół roku już minęło, bo od odstawienia leków jeszcze musiała wrócić miesiączka, organizm musiał się oczyścić i odczekać 2-3 cykle. Nie informuje chłopa o dniach płodnych, żyjemy normalnie. Przed owulką go trochę trzymam w celibacie, ale on nie załapał za bardzo, bo miesiączki zawsze miałam 5-6 dni . W międzyczasie coś zawsze wypadnie, on wróci późno z pracy, albo ja i ten celibat nie jest podejrzany. Później też nie naciskam. Połażę w majtasach wieczorem po domu, tak, żeby jak najczęściej to wychodziło z jego inicjatywy. Póki co, to się sprawdza :)
Przypomniałaś mi tymi majtasami, że man taką czarną przezroczystą mini koszulkę (sexi w ktorej akurat spalam w wakacje nie dla atrakcji ale z goraca) ktora on bardzo lubi i mnie ciagle podrywał. Może tak sprobuje 😂😂😂 jutro ma wolne wiec calkiem "przypadkiem" sie w nią odzieje i zobacze czy go zachece. Jak nie to trudno. Nie bede naciskac bo potem thlko mi jest przykro

reklama
Mój tez mi tak powiedział. Dzień później przeprosił, powiedział, że był zdenerwowany i chce mieć kolejne dziecko. W sumie dzięki staraniom jest lepiej między nami. Lepiej się dogadujemy. Może twój tez ma zły humor, zły dzień i wcale tak nie myśli.
Być może. Przecież jeszcze w tamtym miesiacu pytal sie mnie czy juz sie mozemy starac...wiec ja po prostu zgłupiałam o co mu chodzi. Chyba sie przestraszyl tym wszystkim...obowiazkiem. Moja ciaza byla tez mega trudna i pelna stresu...moze to robi tez swoje

Wlasnie o finanse nie mamy co sie marteic. Mamy bardzo dobra sytuacje finansowa plus jestesmy w trakcie budowy domu. Na kase nie narzekamy. Napisal mi ze po prostu jest duzo roboty juz przy 1 dziecku. Chyba chodzi o to, że mu sie nie chce i wolalby lezec i pachniec...tak to rozumiem

Wiesz jakby nie patrzeć to też jest jakieś obciążenie - myślę, że razem musicie na spokojnie to przegadać

Przypomniałaś mi tymi majtasami, że man taką czarną przezroczystą mini koszulkę (sexi w ktorej akurat spalam w wakacje nie dla atrakcji ale z goraca) ktora on bardzo lubi i mnie ciagle podrywał. Może tak sprobuje 😂😂😂 jutro ma wolne wiec calkiem "przypadkiem" sie w nią odzieje i zobacze czy go zachece. Jak nie to trudno. Nie bede naciskac bo potem thlko mi jest przykro
My już staramy się tak długo...ale kiedyś nie robiłam testów owu, kochaliśmy się co 2 -3 dni i nie musiałam tak naprawdę przypominać mojemu o tym. A po tym jak straciliśmy ciaze w tym roku u mnie sytuacja właśnie wygląda podobnie. Skupiam się tych testach, zostawiam je w łazience na pralce żeby widział, przychodzę do łóżka a on spi. Wkurzam sie mega na niego wtedy bo sobie myślę jak ja mam być w ciąży skoro nie mam z kim...też często przez to płaczę, myślę że jestem beznadziejna, że mu się nie podobam. Ta ja właśnie mam wieksza chec na seks ostatnio niż on, ale zatraciliśmy się w tym wszystkim. Kojarzy nam się to tylko z ciaza. Jak mu mówię że dzisiaj te dni i byśmy musieli coś podzialac to mówi ze czytał że tak często to niedobrze dla plemników...
U nas presja jest podwójna, oboje bardzo chcemy dziecka, ale właśnie nie wychodzi...I tu znowu schody.

O 1 nalegałam on nie chcial a teraz swiata po za nim nie widzi. Wiem, że z 2 bedzie tak samo tylko no zbyt wywieram presje...chyba bardziej niz przy 1
Może rzeczywiście miał poprostu gorszy dzień 😉
Mój mi cały czas tłumaczy, że skoro my- baby, możemy mieć gorsze dni, tak samo faceci mają do tego prawo😉
Trzymam kciuki żeby sytuacja u Was się szybko wyjaśniła i żeby dwie kreseczki na teście były szybko i cieszyły tak samo obie strony! 😘

My już staramy się tak długo...ale kiedyś nie robiłam testów owu, kochaliśmy się co 2 -3 dni i nie musiałam tak naprawdę przypominać mojemu o tym. A po tym jak straciliśmy ciaze w tym roku u mnie sytuacja właśnie wygląda podobnie. Skupiam się tych testach, zostawiam je w łazience na pralce żeby widział, przychodzę do łóżka a on spi. Wkurzam sie mega na niego wtedy bo sobie myślę jak ja mam być w ciąży skoro nie mam z kim...też często przez to płaczę, myślę że jestem beznadziejna, że mu się nie podobam. Ta ja właśnie mam wieksza chec na seks ostatnio niż on, ale zatraciliśmy się w tym wszystkim. Kojarzy nam się to tylko z ciaza. Jak mu mówię że dzisiaj te dni i byśmy musieli coś podzialac to mówi ze czytał że tak często to niedobrze dla plemników...
U nas presja jest podwójna, oboje bardzo chcemy dziecka, ale właśnie nie wychodzi...I tu znowu schody.
Ja musze miec wszystko obkiczone by na czas wprowadzic heparyne

reklama
Podkręć kaloryfery i powiedz, że coś dzisiaj mocniej grzeją 😀

Do góry