reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

reklama
Hej dziewczyny,
Byłam dzisiaj potwierdzić czy była owulacja. Mialam dominujący pęcherzyk (19mm) w zeszły piątek. Dzisiaj na USG pęcherzyka już nie było, lekarz mówi że do owulacji doszło, ale czy nie powinien widzieć ciałka żółtego?
Nie wiem kiedy doszło do owulacji, bo testy pokazywały dwie kreski, ale jednakowo wybarwione (nie było mocno ciemniejszej)
Sama nie wiem co myśleć 😟 Okres powinnam mieć 22 listopada (mam długie cykle miesiączkowe).

Hej dziewczyny,
Byłam dzisiaj potwierdzić czy była owulacja. Mialam dominujący pęcherzyk (19mm) w zeszły piątek. Dzisiaj na USG pęcherzyka już nie było, lekarz mówi że do owulacji doszło, ale czy nie powinien widzieć ciałka żółtego?
Nie wiem kiedy doszło do owulacji, bo testy pokazywały dwie kreski, ale jednakowo wybarwione (nie było mocno ciemniejszej)
Sama nie wiem co myśleć 😟 Okres powinnam mieć 22 listopada (mam długie cykle miesiączkowe).
Skoro
Powiedział ze doszło do pęknięcia - to doszło :) trzymam kciuki :))

Hej dziewczyny ;) Jakiś czas się tu nie odzywałam. Mam pytanie.
Może któraś tak miała i się wypowie :)
Moje miesiączki nigdy nie były obfite, ale od porodu są bardziej skąpe. Wcześniej nie zwracałam na to uwagi, ale ta miesiączka była już na prawdę słaba. Stąd też moje pytanie. Czy to może być przyczyną, że od prawie roku staramy się z mężem o drugie dziecko i nic. Badania hormonalne robiłam w tym miesiącu, a wizytę u lekarza mam za ponad tydzień.

Moje miesiączki nigdy nie były obfite, ale od porodu są bardziej skąpe. Wcześniej nie zwracałam na to uwagi, ale ta miesiączka była już na prawdę słaba. Stąd też moje pytanie. Czy to może być przyczyną, że od prawie roku staramy się z mężem o drugie dziecko i nic. Badania hormonalne robiłam w tym miesiącu, a wizytę u lekarza mam za ponad tydzień.
Skąpa miesiączka to też słabe endometrium ale to musi sprawdzić lekarz. Tak, to może być powodem nieudanych prób bo zarodek nie będzie w stanie się zagnieździć przy cienkim endometrium. Ja miałam takie po łyżeczkowaniu ale po kilku miesiącach wróciło do normy i zaszłam w ciążę. Ja wtedy nie brałam żadnych leków ale zmieniłam dietę, dużo orzechów, od czasu do czasu czerwone wytrawne wino. Nie wiem czy to to pomogło ale miesiączki wróciły do normy. Myślę że lekarz powinien Ci powiedzieć w czym problem

Tak jak koleżanka pisze obfitość miesiączki związana jest z endometrium. Jeśli jest grube to ta miesiączka też jest bardziej obfita. Czasem jest tak że w pierwszych dniach się już ładnie oczyści i kolejne dni są mniej obfite wtedy też jest ok.
Moja babcia zawsze się chwaliła że u niej miesiączka trwała tylko 3 dni zawsze a była bardzo płodna bo co rok to prorok aż chciała dziadkowi uciąć co nieco bo dzieci już się w domu nie mieściły tyle ich było 😉

Hej, bylam u ginekologa sprawdzic czy widac pecherzyk ponieważ wg kalkulatorow to dni płodne, a jedyne co lekarz widzial to torbiel krwotoczna. Powiedział ze po okresie za dwa miec mam przyjsc sprawdzic lecz powinno jej juz nie byc. Mialyscie tak?
A mówił ile ma ta torbiel ? Czasem jak pęcherzyk nie pęknie to robi się właśnie torbiel krwotoczna - miałam w jednym cyklu dostałam duphason i na usg po miesiączce znikło - a ostatnio miałam pęcherzyk 25 mm i w sumie myslam ze znowu będzie torbiel ... a tu narazie dwie kreski jutro ponownie odbieram wynik bety ... chodź dziwnie się czuje jakby znowu nie miało się udać - może sobie wkręcam :/ chciałabym żeby ten trzeci raz się po prostu udał ... i żebym temat dzieci zamknęła ... głupie te nasze babskie organizmy i psychika ... blech dziś to nie moj dzień ... :p

reklama
Tak jak koleżanka pisze obfitość miesiączki związana jest z endometrium. Jeśli jest grube to ta miesiączka też jest bardziej obfita. Czasem jest tak że w pierwszych dniach się już ładnie oczyści i kolejne dni są mniej obfite wtedy też jest ok.
Moja babcia zawsze się chwaliła że u niej miesiączka trwała tylko 3 dni zawsze a była bardzo płodna bo co rok to prorok aż chciała dziadkowi uciąć co nieco bo dzieci już się w domu nie mieściły tyle ich było 😉
U mnie tylko jeden dzień był teraz taki, że była konieczność zmiany podpaski. Ale to też nie było obfite krwawienie. Przed ciążą było jednak więcej tej krwi i już w pierwszym cyklu zaszłam w ciążę.

Do góry