reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki II połowa 2021

bb
Gratulacje dla wszystkich, które zobaczyły dwie kreseczki! 😍
Ja tez czekam na moje dwie, ale narazie na testach owu 😉
Prośba do Was o pomoc w odczytaniu mi moich „wyników”, bo totalnie nie wiem z czym to się je.
Testy Horien Medical, wynik odczytuje po ok 2-3 minutach od zrobienia.
Czy to są negatywy czy zalane? 🙈 (wczorajszy z 8 dc, dzisiejszy 9dc)
Czy przy takich wynikach na dzień dzisiejszy jest szansa na owu (ostatni cykl - 1 po odstawieniu anty trwał 29 dni)
Owulacja występuje, gdy jest pik lh. Na jednych testach jest to kreska identycznego natężenia jak kontrolna, na innych ciemniejsza od kontrolnej.
Jeśli masz cykle 29, 30 dni to zacznij robienie testów około 12-14dc. Jeśli masz nieregularne cykle to codziennie najlepiej ale wieczorem :) rano lubią być fałszywie pozyyywne

reklama
Dziewczyny a zdarzało wam się ze testy nie pokazywały piku a owulacja jednak była ? (Np potwierdzona przez monitoring). I odwrotnie, piekny pik a owulki brak?
U mnie co miesiac pik. Owulacje potwierdzalam, nie za kazdym razem ale jak już no to była co do sytuacji gdzie jest pik a owulacji nie ma to moze tak byc jak najbardziej. Testy owu nie sa w 100% gwarancją że owulacja jest. Moze byc skok lh ale do owulacji nie dojdzie. Dlatego nie mozna im powierzac w 100% zaufania

U mnie co miesiac pik. Owulacje potwierdzalam, nie za kazdym razem ale jak już no to była co do sytuacji gdzie jest pik a owulacji nie ma to moze tak byc jak najbardziej. Testy owu nie sa w 100% gwarancją że owulacja jest. Moze byc skok lh ale do owulacji nie dojdzie. Dlatego nie mozna im powierzac w 100% zaufania
Tak, w tą stronę ma to sens, ale zastanawiam się w drugą stronę. Czy testy np muszą być wadliwe zeby nie pokazać piku czy np można nie wstrzelić się w TEN moment i mimo negatywnych testów owulacja była...

Chyba szukam po prostu potwierdzenia dla samej siebie bo od 5 miesięcy stosowania testów juz 2 razy nie pokazało mi piku. Raz po szczepieniu na 👑 wiec to by miało sens a drugi raz beż przyczyny...

reklama
Tak, w tą stronę ma to sens, ale zastanawiam się w drugą stronę. Czy testy np muszą być wadliwe zeby nie pokazać piku czy np można nie wstrzelić się w TEN moment i mimo negatywnych testów owulacja była...

Chyba szukam po prostu potwierdzenia dla samej siebie bo od 5 miesięcy stosowania testów juz 2 razy nie pokazało mi piku. Raz po szczepieniu na 👑 wiec to by miało sens a drugi raz beż przyczyny...
Zdarza sie że np ktos na testy jakby nie reaguje ale to za kazdym razem a nie typowo tylko przez 1 cykl. Moze wadliwe sie trafily? Bywa i tak.
Ja po szczepieniu na covid normalnie mialam owulacje. 1 tydz po 2 dawce akirat bylam na kontroli u ginekologa i tak trafilam ze owu byla.
Moze po prostu nie masz owulacji teraz jak ci nie wychodza te testy ktore wczesniej wychodzily?

Do góry