reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki II połowa 2021

A i postanowiłam nie czekać i robić badania we własnym zakresie. Zacznę od hormonów. Czy dobrze kojarzę, że tutaj były wrzucane te listy badań w jakim dniu najlepiej wykonać? Czy ktoś mógłby to jeszcze raz udostępnić? :)

reklama
Badania plodnosc.jpg

Ja już tez nie wiem o co chodzi… tez nie ma opcji żeby test wyszedł negatywny a jednak ciąża była ( zrobiony kiedy okres się spóźnia) średnio wierze w takie cuda.. nie boli mnie podbrzusze, chwilami tak ciągnie albo zakłuje jeden jajnik lub drugi i to tyle. Mam okres od 11 roku życia i takich cyrków jeszcze nie miałam.
mnie bolą piersi i teraz mam sporo już tego śluzu przezroczystego....

Właśnie o tym samym myślałam 🙋🏼‍♀️ Jak byłam ostatnio u gin twierdziła ze pęcherzyk ładny dominujący 21mm podobno obydwa jajniki tez są ładne 🙋🏼‍♀️ Spróbuje zrobić w tym tyg progesteron 🙋🏼‍♀️
Akurat problemu z progesteronem nie widać na usg. Tylko kilkukrotne badanie go po owulacji może wskazywać na problem jeśli ciągle jest niski.

Branie leków na stymulację i nie chodzenie na monitoring to słaby pomysł... a nie podglądałaś po owulacji co się dzieje? Może zrobiła się torbiel? Mi przez torbiele z niepęknietych pęcherzyków nie przychodziły okresy.
Tak mi kazał lekarz… miałam brać stymulację przez 4 miesiące i wtedy przyjść

Czyli w sumie nawet nie wiesz czy na Ciebie to działa... mimo wszystko ja bym się nie zgodziła na leki bez monitoringu, chociażby sprawdzenie po owu czy wszystko ok.
Jeden cykl miałam ze stymulacja i monitoringiem. Oprócz tego mam owulacje bez niczego, nie mam z tym problemu

reklama
Do góry