reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Wlansie nie wiem dokladnie jestem w 22 dniu cyklu pozytywny owu milam w 12 dniu cyklu podjerzewam ze owulka byla w 13dc to by wypadalo 9 dpo
Sprawdź jutro, ja to się obawiam, że te testy owu nieźle mnie zrobiły w konia i cykl przedłuży się znów do 34 dni. I wszystko źle obliczyłam, ale trudno nie testuje już na razie. Poprzedni cykl miałam też taki ze 19 dc była owu dopiero, ale wtedy mega ją czułam, że chodzić nie mogłam, a teraz lekko w mniej więcej tym samym czasie czulam jajnik po drugiej stronie. Ale czekam uczę się cierpliwości od was, mimo, że kusi znów powtorzyc proga wtedy jeżeli się przesunęła byłoby 10 dni po. Haha 🤣🤣

reklama
Sprawdź jutro, ja to się obawiam, że te testy owu nieźle mnie zrobiły w konia i cykl przedłuży się znów do 34 dni. I wszystko źle obliczyłam, ale trudno nie testuje już na razie. Poprzedni cykl miałam też taki ze 19 dc była owu dopiero, ale wtedy mega ją czułam, że chodzić nie mogłam, a teraz lekko w mniej więcej tym samym czasie czulam jajnik po drugiej stronie. Ale czekam uczę się cierpliwości od was, mimo, że kusi znów powtorzyc proga wtedy jeżeli się przesunęła byłoby 10 dni po. Haha 🤣🤣
Ja jestem bardzo niecierpliwa🙈🙈🙈najlepiej dzien po owulacji bym testowala 😂 A za ciebie trzymam kciuki zaczelysmy sie starac w tym samym czasie. Tak bardzo bym chciala zeby mam wszytskim sie udalo jak najszybciej. Co do mojego testu to sie nie nakrecam bo 2 miesiace temu mialam biochemiczna:/

Ja jestem bardzo niecierpliwa🙈🙈🙈najlepiej dzien po owulacji bym testowala 😂 A za ciebie trzymam kciuki zaczelysmy sie starac w tym samym czasie. Tak bardzo bym chciala zeby mam wszytskim sie udalo jak najszybciej. Co do mojego testu to sie nie nakrecam bo 2 miesiace temu mialam biochemiczna:/
W końcu nam się uda! 🥰🥰
Bardo trzymam za Wszystkie z nas kciuki, a nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę jak Wam wyskakują piękne kreseczki 😃❤️

A i cieszę się, że nie wymyślili testu na proga, bo wydałabym fortunę hahaha 🤣🤣

Hej wróciłam od lekarza . W macicy jest pecherzyk Ale bardzo maleńki 4,5 mm . Dostałam progesteron cyclogest 400mg . Zapłaciłem za 15 globulek 70 zł ile kosztuje luteina ?

Myślicie Że ten pecherzyk nie jest za mały? Lekarz powiedział że jest tak mały że nie jest W stanie ocenić czy jest wszytsko ok
Ja też miałam w 5 tc 4 mm [emoji6]

Hej dziewczyny.
Odezwałam się parę razy jakiś czas temu.
Nie wiem jeszcze do końca czy nam się udało w tym cyklu bo @ dziś nie przyszła ale kilka dni temu robiłam betę i była tylko 1.2 - w 26 dn cyklu. Dziś rano robiłam test i biało, 29 dc.
Jeszcze się trochę łudzę ale nadzieję mam coraz mniejsze. Zwykle miałam plamienia przed miesiączką a jak na razie cisza.

Gratuluję wszystkim brzuszków i życzę spokojnych ciąż.

A co Cię skusiło do zrobienia testu ciążowego? Miałaś jakieś objawy?
Ogarniałam mieszkanie i nagle nie wiadomo skąd rzuciłam viledą i poszłam zrobić test [emoji1751][emoji6] miałam ostatni elektroniczny z pinka pokazał "tak" ale się okazało że on pokazuje zawsze fałszywie pozytywny wynik, więc złapałam doła wieczorem. Na szczęście na drugi dzień rano już były kreski na innych testach. W każdym cyklu w którym mieliśmy przytulanki w okolicach owu robiłam jakieś 10 testów... Więc to nie jakąś nowość dla mnie że zrobiłam tak wczesnie [emoji6]
Ale 9 dpo czułam się inaczej szczypanie sutków i ból podbrzusza i kłucie jajników jednocześnie. Nigdy wxzesbiej tak nie miałam.

reklama
Dziewczyn a Wy czujecie swoją owulacje? Bo ja w ogóle, a co na dorach czytam to prawie każda czuje. Ja nawet po śluzie nie mogę ogarnąć 🤣🤣
Tak, ja zawsze czułam, pomijając ogrom śluzu najbardziej płodnego, który pojawił się tak po 6 miesiącach leczenia PCOS. Objawy fizyczne u mnie to: promieniejąca skóra, ładniejsze włosy, lepszy humor, ładniejszy ogólny wygląd, kłucie w jajnikach i kłucie w trakcie współżycia :)

Do góry