reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja wczoraj wróciłam z pracy tak jak pisalam mąż miał urodziny już miałam zaplanowane wszystko jak mu powiem ale jak dostałam ten wynik z bety 2.3 to jedyne co zrobiłam po powrocie z pracy to był płacz aż z tego wszystkiego zasnęłam i nawet życzeń mu nie złożyłam ☹️ Boże brakuje mi już sił na to wszystko , wszystko się tak pieprzy ta bezradność jest okrutna . Czego było by mało myslalam że w nocy dostanę ta pier@##$a @ ale nie trzyma jeszcze czeka nie wiadomo na co . Jestem taka wściekła najchętniej wyjechałabym nie wiem gdzie i tam już została 😭😭 cieszę się że dołączyłam do was bo ludzie tego nie rozumieją 😭 ciągle tylko "na co czekać już dawno powinniście mieć " po co to gadanie wkurwia jeszcze bardziej 😭 może się zalapiemy na te z października 😔😔

reklama
Ja mimo negatywu jakoś czuję, żeby poczekać. Pierwszy raz czuję wewnętrzny spokój i że muszę ponownie zrobić test za tydzień. Wczorajsze skurcze macicy były bardzo wyraźne i trwały kilka godzin, do tego ogromny ból piersi i objawy gorączki. Może to tylko progesteron, ale może sama siebie wprowadziłam w błąd co do wcześniejszej owu i ona jednak była 02.01 kiedy miałam bóle jajników i podbrzusza? Może wyjątkowo inaczej bolało w tym miesiącu. Wczoraj przy tych bólach to byłby wtedy 6 dpo. Jest jeszcze nadzieja :)

Ja mimo negatywu jakoś czuję, żeby poczekać. Pierwszy raz czuję wewnętrzny spokój i że muszę ponownie zrobić test za tydzień. Wczorajsze skurcze macicy były bardzo wyraźne i trwały kilka godzin, do tego ogromny ból piersi i objawy gorączki. Może to tylko progesteron, ale może sama siebie wprowadziłam w błąd co do wcześniejszej owu i ona jednak była 02.01 kiedy miałam bóle jajników i podbrzusza? Może wyjątkowo inaczej bolało w tym miesiącu. Wczoraj przy tych bólach to byłby wtedy 6 dpo. Jest jeszcze nadzieja :)
No to trzymam kciuki jeśli jest choć trochę nadziei to dobrze ♥️

U mnie wierząc samej aplikacji owu 27 była... 13dpo powinno coś wyjść jeśli jest. Nie będę się zadręczać zajadę do laboratorium na betę jak będę odwozić syna. Sytuacja będzie przynajmniej jasna i w razie co nie będę się bardziej nakręcać .

U mnie wierząc samej aplikacji owu 27 była... 13dpo powinno coś wyjść jeśli jest. Nie będę się zadręczać zajadę do laboratorium na betę jak będę odwozić syna. Sytuacja będzie przynajmniej jasna i w razie co nie będę się bardziej nakręcać .
Ja powinnam mieć @ 15.01, ale wydawało mi się, że owu mogła być wcześniej, więc zaryzykowałam wcześniejszy test. Zobaczę czy dostanę @ za tydzień 😂 U mnie beta kosztuje prawie 40 zł, więc wolę tak nie robić jej co miesiąc :D Trzeba czekać cierpliwie :(

U mnie chyba 30zl patrząc na swoje negatywne testy to chyba jednak wolała bym mieć większą nadzieję i szansę mając tyle dni do @co ty :)
Trzymam kciuki żeby się udało :)

Ja wczoraj cały wieczór oglądałam jak dziewczyny robią testy ciążowe [emoji6][emoji16]
Z moich obserwacji wynika, że najczęściej jakiś bladzioch wychodzi 10dpo, więc wcześniej nie ma sensu w ogóle robić. Ja dziś kupuje zapas testów i będę sprawdzać [emoji846] ale owu dopiero za ok6 dni, więc jeszcze strasznie dużo czekania. Zapisałam się też na jutro do dentysty, nic mnie nie boli, ale przed ewentualną ciąża chce żeby mi wszystko posprawdzala, wczoraj przeczytałam na mamaginekolog że próchnica może być przyczyną poronień i przedwczesnych porodów... No i leczenie jak już jest się w ciąży jest trudniejsze i na pewno bardziej bolesne. W środę cytologia i USG piersi, a potem ciąża mam nadzieję [emoji6][emoji6]

Ja to serio nie wiem co by mogło się dziać jeśli za tydzień wyjdzie negatyw i przyjdzie @. Te skurcze macicy wczoraj były bardzo charakterystyczne, niby jak na @, ale inne, dziwne, pulsujące... Czułam jakby coś mnie gryzło od środka, teraz rano mam to samo. Wczoraj promieniowało aż do pośladka i uda. Jak to wahania hormonalne to ja już mam dość :(

reklama
Do góry