reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

Naftalanek to jeszcze za wcześnie na smutek! więc Ty - nos do góry, a my - zaciskamy kciuki żeby @-sko poszło do kogoś innego np. jakiegoś dziewczęcia które teraz spać po nocach nie może i właśnie drży ze strachu że zaliczyło "wpadkę" :) a co! Wszyscy będą zadowoleni :)
Fuma rety ty mi oczy otworzyłaś! Ja myślałam że u Mrówki to jest struś dziobiący kukurydzę:szok: ale ślepam! Długa szyję nawet widziałam.

Dziewczyny a co do rozmowy o termometrach to muszę przyznać że ja zawsze chwaliam sobie rtęciowe zwykłe ale już nie można ich kupić a moje stare się "wytłukły" więc kupiłam sobie alkoholowy. Jestem zadowolona, ma co prawda zwyklą podziałkę (bez setnych tak jak elektroniczne) ale mierzy szybko i jeśli nawet powtarzam kilka razy to wyniki te same :)

reklama
Hey Piękne :-)

U mnie dziś 23dc, brzuch boli jak na @. Wyszłam z założenia, że co ma być to będzie, ja jestem dobrej myśli :tak:

Naftanalek może 23dc to po prostu za wcześnie... ważniejsza informacja który to dzień po owu... bo może owu miałaś np. w 20dc to nie ma możliwości by test pokazał teraz II

Jesli chodzi o termometr, to ja kupiłam w rossmannie za 9,99zł z dwoma miejscami po przecinku (elektroniczny). Mierzyłam na początku po dwa razy, by wyczuć miejsce pod językiem (bo podobno trzeba w tym samym) i pokazywał to samo.

czerwony = termin małpy
zielony = termin testowania
Ni-kusia - 1.06 pozytyw, betka 84,5
Beti - 18.06 18.06.
- II
Karotka00 - 17.06 20.06
Gabi84 - 22.06
- II
Brydziajones - 25.0625.06
Moniqaa -26.06 -@ 01.07 - II
AniolekBB - 28.06
Tygryseczek- 30.06
OneMoreTime - 04.07 04.07
Rybka33 - 04.07 04.07
madziolina_p - 04.07 może ok 5.07
Mroowka - 04.07
Ulika
- 07.07 07.07
Kingax1 - 10.07
Żabucha- 11.07
lamorela - 12.07 17.07 (przetestuję się jeżeli @ nie przyjdzie)
Staraczka13 18.07 18.07
Ewka358 ?
EMALIA82 16.07
Tamaguczi ?

Ostatnia edycja:
A Moniqa mówiłaś już swojej drugiej połówce czy jeszcze się wstrzymujesz? Napisz jak zareagował jeśli już się podzieliłaś nowiną? A to że brzuch Cię boli to raczej prawidłowo - musi się tam wszystko, że tak to ujmę,"porozpychać" :)

Ulika szkoda mówić :-p Pokazałam mu test, a on na to, że potrzebuje instrukcje obsługi, bo nie wie co znaczy druga kreska... Tyle widział negatywnych, że albo go tak zatkało, iż nie wiedział co powiedzieć, albo udawał głupa :-p Po wyjaśnieniu co znaczy druga kreska, stwierdził tylko, "aha" (czy coś w ten deseń). Dopiero jak się spytałam czy się cieszy, to stwierdził, że tak...
No ale mój małżonek raczej nie pokazuje uczuć, zawsze jak głaz... Ja już się przyzwyczaiłam, choć nie ukrywam, że mnie to wkurza czasami...

Karotka,już trochę po terminie jest. Może jednak jakaś beta?

Brydziajones co u Ciebie?

Aniołek
, nie wiem czy przegapiłam... jeśli tak to przepraszam, ale zapytam... powtarzałaś test rano?

Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&

Mrówka, nie gniewaj się jeżeli to już pisałaś bo nie pamiętam-ale robiłaś już może jakieś badanka ? Bo ja miałam wykres podobny do twojego obecnego jak mi prolaktyna szwankowała.Ale może to tylko zbieg okoliczności i u Ciebie wszystko w porządku.

Wiesz,że ja dopiero teraz dojrzałam ,ze masz chomika w avatarze:-D.A się zastanawiałam co tam jest za dziwne zwierzę. Naprawdę czas na okulary:-D.

Mrówka wybaczysz nam?;-):-D
A co miałabym wybaczać bo się pogubiłam chyba? :sorry: Kurcze...nigdy nie miałam takich badań...mogłabyś powiedzieć na ten temat coś więcej? Kiedy się to robi i co może powodować zaburzenie prolaktyny? Byłam u lekarza 2 dni przed owu. Powiedział mi,że u mnie wszystko jest książkowo (na podstawie badania ginekologicznego i usg) a jak zapytałam czy mogę zrobić jakieś dodatkowe badania np hormonów to powiedział mi,że nie ma takiej potrzeby...kurcze...może powinnam zrobić takie badanie...

Witam :)
Miałam powtórzyć dzisiaj rano test, ale niestety nie zdążyłam, @ była szybsza.... tak więc zaczynam walkę od nowa.... no i chyba pora przenieść się na lipcówki, może następny miesiac będzie dla mnie bardziej szczęśliwy.... :(....

reklama
dziewczyny prosze od odpowiedztroszke plamie,brazowo .zmieszne ze sluzem....mam isc do lekarza?czy polozyc sie i przeczekac? mialam bete 113 we wtorek i 300 w srode, bylam tezwczoraj u lekarza,nie zbadal mnie bo powiedzial ze nie ma sensu i mam przyjsc za tydzien,wtedy powinno cos byc widac od bety 1500. jeszczce mnie piostraszyl ze slaby wynik i nie wiadomo...przeciez mieszczce sie w widelkach laboratoryjnych ,do tego beta przyrosla w 24 godziny o 3 razy!!! sama nie wiem:( mamjakies zle przeczucia.jutro chcialam zrobic kolejna bete po 48 godz.

Do góry