reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

reklama
Emalia no tak, w sumie to jest kawałek, masz rację. To czekamy dalej!!! Ty na testowanko ja na owu:-)! W końcu mam nadzieję, że za rok o tym czasie spotkamy się u Ciebie w Zawoni albo u mnie we Wrocku a nasze maluszki będą rozrabiać w wózeczkach:-D!

Moniqaa trzymam&&&&&&&&&&&&&!!!!!!!!!!! To musi być ten cykl;-).Czerwiec to szczęśliwy miesiąc! Nie wiem czy wspominałam, ale moja Mama 31 lat i jeden dzień temu dostała w czerwcu najpiękniejszy prezent urodzinowy- MNIE. I od tego czasu co roku przybywa świeczek na naszym wspólnych torcie urodzinowym. W tym roku było ich razem 90:-). Ładna okrągła liczba:-D

Dziewczynki!!! U mnie na teście o czułości 25 mlU/ml, który robiłam o 6 rano, widzę teraz cień drugiej kreski - dokładnie tak, jak pisała emalia w niedzielę!!! :szok: https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/staraczki-czerwiec-2013-a-66543/index40.html#post9885583 Jak robiłam miliony testów przed pierwszą ciążą, to NIGDY na żadnym mi się taki cień nie pokazał mimo, że nigdy nie wyrzucałam testów i chomikowałam wszystkie w szafce, a potem sprawdzałam po kilka razy w ciągu dnia :szok: Mówię Wam, mam takie mdłości, że coraz trudniej mi myśleć, że to coś innego jak ciąża - mam je od 25 dc, dziś jest 33 dc i ciężko mi wierzyć, że to moja autosugestia działa przez tyle dni (no bo to raczej nie zatrucie ;-)). A przed chwilą jeszcze miałam zgagę... Proszę Was dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki!!!!!!!!!

emalia idz zrob bete, bedziesz wiedziala, byly 2 krechy wyrazne i tego sie trzymaj, a na testach ovu jak robilas rano, to wynik jest przeklamany. Nie stresuj sie prosze, trzymam kciuki, zeby bylo wszystko w porzadku, tylko idz do lekarza!

Madziolina, testy ovu wychodzą pozytywnie jak się jest w ciąży, chociaż test pozytywny nie musi oznaczać ciąży - ale skoro wyszły jej testy ovu, to znaczy, że ciąża nie jest wykluczona i to wspaniały znak :tak:

Ja dzis zrobie znowu test ovu, tak ok godz 13, bo potem wychodze. Wczoraj niestety nie bylo przytulanek, bo moj A poszedl do pracy na rano, a wrocil o 21, bo mial w drugiej pracy klientow i byl wypruty... ale wczoraj test ovu pokazal druga blada, wiec licze na to, ze i tak nie bylo jeszcze owulacji

Jeśli druga była blada, to chyba niczego nie przegapiliście - czujesz już jakieś oznaki zbliżającej się owu?

Ostatnia edycja:
olapalo tylko spokojnie..:tak: Skoro cień jest,to super wieści!! Oby tak dalej. No super.
emalia podpisuję się pod tym,co napisały dziewczyny. Wierzę,że będzie dobrze.;-) Trzymam mocno kciuki za ciebie,kochana.:&&&&&&&&&
żabucha czyli że wczoraj miałaś urodzinki??:szok: W takim razie wszystkiego naj naj naj i spełnienia marzeń!!!! :)
A ja zaraz wychodzę po odbiór mieszkania...dostanę klucze i już możemy się przenosić.Mamy 7 dni na remont itp., za które nie musimy płacić.;-) Bardzo się cieszę. A tak poza tym,to @ nadal nie ma i nic nie zapowiada,żeby była,ale...biorąc pod uwagę moje wariackie cykle,mogę sobie poczekać.:sorry: Zatestuję gdzieś jutro,pojutrze może...nie chcę sobie robić żadnej nadziei.:no:

Karotka dzięki za życzenia. A ja mam nadzieję, że przeprowadzka pójdzie szybko i gładko. Super, nowe mieszkanko. Ja lubię takie zmiany.

Olapalo wow!!!!! Bladzioch!!!!:-):-):-) To oby teraz ten bladzioch przerodził się w dwie mega tłuste krechy!!! Super wiadomość:-)

ale numer ola, no te mdłości były mi podejrzane, hehe. Super, że jest bladzioch, teraz czekamy aż będzie ciemniał.

ola powiedz jakie miałaś wrażenia po piciu ziół ojca Sroki? ile cykli je piłaś zanim udało Ci się zajść? czułaś jakieś zmiany?

emalia spokojnie, kochana, był bladzioch i tego się trzymamy. Może hormon wolno rośnie i dlatego kreseczka wolno ciemnieje?

żabucha spełnienia marzeń!!!

moje plamienie mnie zadziwia, ja rozumiem, że po cyklu bezowulacyjnym zawsze było skąpe plamienie zamiast @ no ale teraz jest barrrrrdzo skąpe. :eek:

ola, to teraz kreska będzie już tylko ciemniała:-)
żabucha wszystkiego najlepszego!
emalia, spokojnie na zeszłym była wyraźna druga kreska, na tym też widzę bladziocha. Może test jest wadliwy, wbrew pozorom to częste. Jak tylko będzie kasa leć na betę!

ale numer ola, no te mdłości były mi podejrzane, hehe. Super, że jest bladzioch, teraz czekamy aż będzie ciemniał.

ola powiedz jakie miałaś wrażenia po piciu ziół ojca Sroki? ile cykli je piłaś zanim udało Ci się zajść? czułaś jakieś zmiany?

moje plamienie mnie zadziwia, ja rozumiem, że po cyklu bezowulacyjnym zawsze było skąpe plamienie zamiast @ no ale teraz jest barrrrrdzo skąpe. :eek:

Dzięki :tak:Kupię sobie dziś bardziej czuły test i zobaczę jutro lub pojutrze. Czuję wielki ucisk w podbrzuszu, a mdłości nie odpuszczają - nie wiem jak się dziś do roboty dowlokę :szok: Co do ziół, to piłam chyba ze trzy cykle. Zaszłam w cyklu z ziołami i clo. Pamiętam, że poprawił mi się śluz. Generalnie CZUŁAM się jakoś inaczej po tych ziołach (jakby cośtam się naprawdę dzięki nim działo) - no i piłam ich trochę więcej niż jest zalecane (chociaż się nie powinno) :sorry:.

Jak długo trwa już Twoje plamienie? Jak ono dokładnie wygląda?

Dziewczynki!!! U mnie na teście o czułości 25 mlU/ml, który robiłam o 6 rano, widzę teraz cień drugiej kreski - dokładnie tak, jak pisała emalia w niedzielę!!! :szok: https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/staraczki-czerwiec-2013-a-66543/index40.html#post9885583 Jak robiłam miliony testów przed pierwszą ciążą, to NIGDY na żadnym mi się taki cień nie pokazał mimo, że nigdy nie wyrzucałam testów i chomikowałam wszystkie w szafce, a potem sprawdzałam po kilka razy w ciągu dnia :szok: Mówię Wam, mam takie mdłości, że coraz trudniej mi myśleć, że to coś innego jak ciąża - mam je od 25 dc, dziś jest 33 dc i ciężko mi wierzyć, że to moja autosugestia działa przez tyle dni (no bo to raczej nie zatrucie ;-)). A przed chwilą jeszcze miałam zgagę... Proszę Was dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki!!!!!!!!!

Madziolina, testy ovu wychodzą pozytywnie jak się jest w ciąży, chociaż test pozytywny nie musi oznaczać ciąży - ale skoro wyszły jej testy ovu, to znaczy, że ciąża nie jest wykluczona i to wspaniały znak :tak:

Jeśli druga była blada, to chyba niczego nie przegapiliście - czujesz już jakieś oznaki zbliżającej się owu?

No włąsnie jeszcze zabardzo nie czuje, wiec chyba narazie jej nie mam, a zrobilam przed chwila znowu test ovu i znowu druga kreska lekka, wiec nadal chyba nic.
Mam nadzieje, ze bede ja miala dopiero w czwartek lub piatek, bo moj A bedzie w domu, a nie jak teraz na nocki, to i sie winka napic bedzie mozna i troche pofiglowac... Wg kalendarzyka wychodzi, ze najlepiej ok 20 wiec czwartek!

reklama
Do góry