reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki Czerwiec 2013

Ja nigdy plamień nie miałam,więc niestety się nie wypowiem...:sorry2:
A wkur...się przed chwilą na maksa,bo...:wściekła/y: Jak zamawiałam testy owu na ebayu,to przez przypadek kliknęłam 2 razy,ale zapłaciłam tylko za jedno i myślałam,że będzie ok.Paczki nadal nie dostałam,za to upomnienie o zapłatę za drugą przesyłkę-owszem. A ja nie wiem jak się tam kasuje takie coś,jak przez przypadek kliknęłam dwa razy...Więc napisałam maila z informacją wyjaśniającą.Ale to nie zmienia faktu,że w takim razie muszę czekać do środy.:sorry2: Oczywiście nie podali nr tel,bo po co...:dry:

reklama
Dziewczyny doradźcie, czy miewacie plamienia międzymiesiączkowe? Ja jestem dziś w 9 dniu cyklu i trochę się zmartwiłam bo mam brunatne plamienie, bardzo skąpe i w sumie wkładka wystarcza. Wczoraj już coś zaobserwowałam ale zbagatelizowałam no ale dziś już odrobinke się niepokoję, nie miewałam tak wcześniej nigdy po @, czasem przed @. Co to może oznaczać? Napiszcie proszę.

Tak może być przy owu. A może jakieś otarcie od przytulanek? Albo nadżerka?

A wkur...się przed chwilą na maksa,bo...:wściekła/y: Jak zamawiałam testy owu na ebayu,to przez przypadek kliknęłam 2 razy,ale zapłaciłam tylko za jedno i myślałam,że będzie ok.

Ja się zupełnie nie znam na ebayu, więc nie pomogę :no: Ale współczuję, bo wiem jak to jest - człowiek kupuje przez net, liczy, że będzie szybka przesyłka, a tu się czeka i czeka :sorry2:

Dziewczyny,ja wiem,że my dopiero na etapie staranek,ale...przeczytałam to i normalnie mam świeczki w oczach.PIĘKNE!!!! (zaznaczam,że nie jestem szczególnie wierząca...ale to mnie niesamowicie poruszyło).:tak:

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić ... Więc któregoś dnia zapytało Boga: * Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tak żyć skoro jestem takie małe i bezbronne ??" - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę dla Ciebie jednego. On będzie na Ciebie czekał i zaopiekuje się Tobą. * Ale powiedz mi Boże, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym ?? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do Ciebie każdego dnia ... I będziesz czuł jego anielska miłość i będziesz szczęśliwy. * A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówili, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie ?? - Twój anioł powie Ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. * A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą, Boże ?? - Twój anioł złoży Twoje rączki i nauczy Cię jak się modlić. * Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni ?? - Twój anioł będzie cię chronił nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. * Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Ciebie, Boże więcej widział ... - Twój anioł będzie wciąż mówił Tobie o Mnie i nauczy Cię jak do Mnie wrócić. Chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej Ciebie ... W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: * Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć, powiedz mi proszę imię mojego anioła ... - Imię Twojego anioła nie ma znaczenia ... Będziesz do niego wołał : "Mamusiu"

Dzięki za ten tekst :tak: Niesamowite jest to, że on pojawił się właśnie teraz - w tym czasie, gdy weszłam na forum, bo chciałam Was spytać czy powierzacie swoje starania Bogu? :happy: Oczywiście to pytanie tylko dla tych z Was, które mają ochotę się tym podzielić :happy:

Karotka i Karola- Castagnus nie obniża prolaktyny tylko reguluje poziom.
Podobnie czyni z progesteronem. Czyli jeżeli masz a mało to właśnie podniesie prolaktynę do takiego poziomu jak trzeba.Ale to przy założeniu ,ze zaburzenia nie są jakieś wielkie.Ja miałam PRL o wiele za duzą i tu juz nie podołał.
natomiast gdzieś mi tu mignęło ,że chyba Karola Ty-pijesz zioła O Sroki?
Mi powiedzieli,że się je pije od pierwszego dnia cyklu do owulki a potem już nie ale może są różne szkoły.
A z Castagnusa nie rezygnujcie bo ładnie reguluje cykl i u mnie zawsze wywoływał owu.Czasem trzeba pobrac jakiś czas ,żeby zadziałał.

oj to fuma zrobiłaś mi niezłe zamieszanie bo już postanowiałam, że go nie biorę... oj, oj a może jednak powinnam zacząć? :confused: :confused: :confused: :confused:

dobra, zrobię tak, ten cykl będę piła tylko zioła, a jak się nie uda, to od nastepnego cyklu zaczynam brać Castagnus, w razie gdyby mi się cykl spieprzył (tfu, tfu) to i tak będzie to najprawdopodobniej cykl bezowulacyjny więc nie będzie mi szkoda :tak:

olapalo wiesz co,nie obrażając oczywiście niczyich uczuć religijnych...ja nie należę do osób wierzących. Tzn. ateistką do końca nie jestem,bo wierzę w to,że "ktoś tam na górze" nad nami czuwa,ale tylko i wyłącznie w to...Cała otoczka jakoś niespecjalnie do mnie przemawia,dlatego też nie mogłabym powiedzieć,że powierzam swoje starania czy cokolwiek innego Bogu...I nie piszę tego w złej wierze,żebyście mnie źle nie zrozumiały..:no: Ja po prostu mam mnóstwo wątpliwości,przeraża mnie dzisiejszy świat i ciężko mi wierzyć w coś nienamacalnego..ja wiem,że właśnie na tym polega wiara..ale jakoś nie mogę.:zawstydzona/y:
Natomiast bardzo szanuję i podziwiam wiarę innych ludzi :tak: Pod warunkiem,że nie zamienia się ona w fanatyzm.
A ten tekst- mimo że mam taki stosunek do wiary,a nie inny-jest piękny. Dlatego go wkleiłam. I pewnie mógłby pełnić rolę takiego "nawracacza religijnego" zagubionym duszom jak ja.:tak:

Dziewczyny doradźcie, czy miewacie plamienia międzymiesiączkowe?

ja tak miałam, zobacz sobie moje wcześniejsze wykresy, plamienia jak w zegarku ok 20 dc, i na 100000% nie były to plamienia okołowoulacyjne.

zaczęłam brać wit B6. i w pierwszym cyklu z witaminą plamienie było zdecydowanie krótsze a w kolejnym nie było go już wcale, i tfu tfu nie wróciło do tej pory. Tak więc śmigaj do apteki po wit. B6 (najlepiej tą 50 mg/ tabletka) i łykaj sobie 2 lub 3 razy dziennie po 1 tabletce. Grunt by nie przekraczać dawki 200mg/ dobę.

karotka piękny tekst.

ola ja jestem wierząca ale nie w Kościół. Moim zdaniem istnieje coś, nie wiem, może Bóg, może coś innego, jakaś siła. Tak czy siak warto w coś wierzyć, a w co to już sprawa indywidualna. Pewnie zabrzmi to dla niektórych jak pogańska gadka ale ja np. mocno wierzę w przeznaczenie. Jak mawiała moja śp. ukochana Babcia, "co ma być to będzie".

Ja osoboście wierzę, że mój mąż był mi przeznaczony, bo jak inaczej nazwać sytuacje, że pół Polski (jak nie więcej) ma konto na gg, a ja przez zwykłą pomyłkę zagaduje do tej konkretnej osoby? która z biegiem czasu okazuje się być moją bratnią duszą. Potem okazuje się, mieszka w miejscowości obok :szok:

żeby było śmieszniej, ja studiuje filologię angielską a on szuka kogoś kto pomoże mu się przygotować z angielskiego do egzaminu. :szok:

Nic się nie dzieje bez przyczyny. Moim zdaniem nie ma zbiegów okoliczności. Dlatego cierpliwie czekam na naszego maluszka i wiem, że jak będzie gotowy to pojawi się w naszym życiu.

Ostatnia edycja:
karola to możemy podać sobie łapki.:tak: Ja też wierzę w przeznaczenie i średnio do mnie przemawia coś takiego jak zbieg okoliczności.:sorry2: Bardzo ładnie to opisałaś.

reklama
Ewka, przykro mi,że tym razem nie wyszło…. ale trzeba zakasać rękawy i do roboty:tak: W następnym na pewno się uda:happy:

Emalia, coś czuję, że test jutro to tylko formalność, nie mniej jednak &&&&&&&&&&&&&&&&&&&:-)

Karotka, piękny tekst… dopóki nie ma @ jest nadzieja:tak:
a co do zakupu, to ja podobnie miałam na allegro. I jeśli sprzedający nie będzie w porządku to niestety trzeba zapłacić będziesz miała zapas, albo wystawią Ci złą opinię… nie wiem czy ebayu jest podobnie…

Olapalo, ja czasem się modlę, czasem rozmawiam z Bogiem swoimi słowami. Chcę wierzyć, że Bóg ma wobec mnie jakiś plan i dlatego 2 razy moja kruszyna poszła do nieba zamiast do mnie…
Ulika,nie doradzę, bo nie zdarzało mi się tak w środku cyklu…

Moniqaa, jeśli wszystko idzie zgodnie z planem to "się szykuje, a jakże":-)

Mroowka, super wieści, nic tylko działać;-)

beti, Ty chyba też testujesz jutro? &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

I za Was/Nas wszystkie nieustannie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Do góry