reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

To i ja dołączę bo szczerze wątpię żeby nam się w maju udało. Mam prawie 30 lat. Staramy się o pierwsze dzieciątko. Los i pracoholizm wpłynęły na tak późną decyzję o potomku. Na razie staramy się podchodzić do starań na ludzie. Jak zobaczycie po linijce to pierwsze trzy tygodnie starań więc przed nami pewnie długa droga.

reklama
Żabucha- ja też mam babcie ( 2 ) na Nowym Dworze :) Jak wrócisz do PL to musimy się spotkać :)
Karociu- znowu się spotykamy. Musi nam sie udac :tak: Niestety mi dwa razy przez ten rok starań się nie udało. Widocznie tak miało być.
Tygryska- będziemy się starać i testować w podobnym czasie:tak:
Monika- witaj :) podczytywałam Ciebie i pozostałe dziewczyny na wcześniejszych wątkach. Pozdrawiam
Makota- oby Twoja droga była krótsza od mojej. Trzymam kciuki.

Jeżeli któraś z was nie ma jeszcze wykresu a chciałaby sobie monitować cykl to podaje link :)
: OvuFriend - Zwiększ Szanse na Zajście w Ciążę!

emilia82 o widzisz to fajnie sie sklada ja mam dzic 2 dc ale zle sie czuje...;( smialam sie juz wczoraj do swojego zeby mnie w koncu zaplodnil bo juz mam dosyc okresu hahaha to sie smial....:)

Hej Moniqaa. Fajnie, że dołączyłaś do nas. Chociaż u Ciebie to jeszcze nie przesądzone wszystko do końca w tym cyklu;-)
Emalia na bank się spotkamy. Mam do Ciebie po drodze na trasie na Milicz:-)

Witaj Makota.

Ostatnia edycja:
emalia nie ma opcji,będzie dobrze :tak: MUSI BYĆ!!
makota twój nick mi przypomina pewną książkę,którą czytałam chyba jeszcze w podstawówce...Ala Makota ,no i tam właśnie nastolatka opisywała swoje przeżycia w formie dziennika.:-)

Hej dziewczyny, podsunę Wam zdanie z artykułu o pyłku kwiatowym, bo właśnie kilka dni temu kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością i mile się zaskoczyłam czytając o jego właściwościach-"[FONT=&quot]Odgrywa dużą rolę w neurohormonalnej regulacji procesów płciowych, poprawiając spermatogenezę u mężczyzn i owogenezę u kobiet oraz zapobiega poronieniom." Hmmm, chyba wejdzie do mojego menu na stałe ( i mojego męża[/FONT];-)[FONT=&quot]).

[/FONT]

To i ja się witam:) Chociaż nie wydaje mi się żeby i dla nas czerwiec okazał się szcześliwym...
Mam 24 lata i wspólnie z mężem staramy się o drugiego potomka. Nasz pierworodny w poniedziałek kończy 2 lata i widać że przydałoby mu się towarzystwo;) Z tym że u nas to nie taka prosta sprawa...
Zarówno przed jak i po ciąży u mnie normą jest że na palcach jednej ręki mogę policzyć ilość moich cykli w ciągu roku. Przy pierwszym dziecku pomogła nam kuracja luteina-castagnus-MgB6 i w pierwszym cyklu zaskoczyliśmy szczęśliwie;) Niestety tym razem już tak kolorowo nie jest. Od kwietnia znów przyjmuje castagnus i magnez, miałam @ ale z temp wynika że owulki nie było. Mimo wszystko zrobiłam dwa testy-wynik negatywny. Dzisiaj mam 39 dc i nadal czekam na @. Gdybym nie zaciążyła do lipca to dodatkowo chyba znów dostanę luteinę. Aha no i zapomniałam wspomnieć że mój Dwulatek nie daje za wygraną i ciągle domaga się cycusia;) a to też ma znaczenie.

Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki:)
Pozdrawiam

Cześć
Skoro wszystkie znajome się tu zebrały to i ja się dołączę:-D.
Ja jeszcze przed @ ale coś czuję ,że się nie udało przez ta paskudnice prolaktynę.
Życzę Wam miłego weekendu,pojawię się w niedziele albo poniedziałek.

reklama
Hej kochane :-) U mnie pogoda dzisiaj dramatyczna,kompletnie nic mi się nie chce i ogólnie źle się czuję.:sorry2:
tesiak witaj i nie trać nadziei! Będzie dobrze :-)
fuma foch czeeść :-)
Ja dzisiaj mam w planach wieczorem zaciągnąć mojego P. do łóżeczka,bo wczoraj był zbyt zmęczony,poza tym ponoć w starankach lepiej tak się przytulać co drugi dzień.Tak przynajmniej słyszałam,no i dziewczyny na forum tak tu czasem radziły.
Te krople są ohydne,a feee...ale biorę,jeśli tylko mają pomóc.:tak:
a u Was jak tam? Pewnie większość w pracy albo na jakiejś uczelni czy cuś.To tylko ja tak zawsze leniu****ę.:-D:-D:-D
P.S. Chyba dzisiaj mielone zrobię,aleee...odkryłam,że nie ma ziemniaków.:no: Więc z ogromnym bólem serca stwierdzam,że...albo będę musiała wyjść na tą ulewę do sklepu,albo...zjemy sznycelki z chlebem.:-D:-D

Do góry