reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Czerwiec 2013

ola ja brałam wit B6.

dziewczyny zejdźcie z niej!! ja brałam 150 mg / dobrę, sorry ale jak BYK jest napisane na ulotce owej witaminy, że można brać do 200 mg / dobę ale nie więcej!
czyli co, na ulotce piszą głupoty????? nie brałam sobie tego jak chciałam tylko stosowałam się do ulotki! :wściekła/y:

Dzięki Karola! Ja dziś rano wzięłam tylko 50 mg, ale myślę żeby wziąć jeszcze 2 kolejne tabletki - po prostu nie brać 3 na raz, tylko rozłożyć sobie to na cały dzień. A Ty jak brałaś? I jeszcze mam jedno pytanie - przez jak długi czas brałaś wit B6 żeby pozbyć się plamień?

reklama
Witam w piękny słoneczny dzionek!!!

olapalo może to rzeczywiście dobry pomysł rozłożyć to na 3 dawki. Może wtedy wątroba nie będzie bolała. Jak mogę Ci coś doradzić, to żebyś dodatkowo brała suplement witamin B complex. Bo przyjmowanie samej witaminy B6 zaburza wchłanianie innych witamin z tej grupy. A potrzebujesz ich jak się starasz;-). Ja też się pozbyłam plamień dzieki Magnez+ B6 tylko, że ja mam witaminki dla starających się a tylko magnez dodatkowo brałam.

Ja znów zatestowałam i znów jedna kreseczka. Troche się mi ten cykl wydłuży bo powinnam dostać @ jutro a tempka dalej wysoka. Chyba że jutro nagle opadnie. No i zero plamień! Hurrrrraaaaa:-)!!!

Dzięki Karola! Ja dziś rano wzięłam tylko 50 mg, ale myślę żeby wziąć jeszcze 2 kolejne tabletki - po prostu nie brać 3 na raz, tylko rozłożyć sobie to na cały dzień. A Ty jak brałaś? I jeszcze mam jedno pytanie - przez jak długi czas brałaś wit B6 żeby pozbyć się plamień?

ola no na raz to ja ich nie brałam :-D

pierwsze 3 dni brałam, 2x dziennie, rano i wieczorem, potem zaczęłam 3 dziennie, rano, w południe i wieczorem. Ale często zapominałam brać tej popołudniowej dawki :zawstydzona/y: więc w praktyce wychodziło tak, że raz brałam 2 x dziennie, potem 3 x dziennie kilka dni, potem znów zapomniałam i było 2 x dziennie, i tak cały cykl. Plamienie w tym cyklu przyszło jak w zegarku ale trwało tylko 2 dni (a wcześniej trwało 4-8 dni).

W nastepnym cyklu (to był luty) brałam 2 x dziennie (rano i wieczorem) bo i tak bym zapominała brać w południe więc sobie darowałam :-D

nie brałam cały cykl bo mieliśmy wtedy wypadek samochodowy i wyladaowałąm na tydzień tydzień w szpitalu z połamanym nosem, pękniętym oczodołem (i teraz wychodzą też kolejne urazy, co wizyta to "ciekawsza" diagnoza) :-(

po powrocie ze szpitala brałam wit B6 dalej i o dziwo w tym cyklu plamień nie było wcale i do tego miałam pierwszą od sierpnia OWULACJĘ :D

później wit B6 skończyła mi się i brałam Magnez i B6, zdecydowanie mniej tam było B6 niż w samej B6 ale plamienia już nie powróciły. :tak:

żabucha ja dziś dałam się namówić i też zatestowałam, wynik oczywiście taki jak myślałam czyli I krecha :)
który cykl bierzesz niepokalanek? dziewczyny ze staraczek listopadowych pisały kiedyś, że niepokalanek może wydłużyć ciut cykl.

karola to moj trzeci cykl z niepokalankiem. Jesli @ nie przyjdzie jutro to najpozniej w sobote powinna zawitac. Nie mialam nigdy dluzszej fazy lutealnej niz 14 dni.

emaliA gdzie Ty sie podziewasz?

emalia82 - ja zafasolkowana ale "na sucho" tzn chyba jako jedna z niewielu nie piłam żadnych ziółek ani nie brałam żadnych wspomagaczy.

Przesyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&

a ja dziś znów mam jakieś dziwne plamienie, trochę większe niż w poniedziałek, ale nadal na @ to nie wygląda (wczoraj nie bylo nic) i też zupełnie nie mam żadnego bólu brzucha ani pleców, a to przy okresie u mnie norma

chyba zwariuje przez ten brak wiedzy, na którym etapie jestem (jednego się nauczyłam przez ten miesiąc - już nigdy nie będę rezygnować z mierzenia temperatury, bo przez ten mój pomysł, teraz zupełnie nie wiem nic :-( i tyle wyszło z tej mojej próby "wyluzowania")

reklama
A ja już bym chciała żeby też przyszła jeśli ma przyjść :sorry2: nie mam żadnych bóli, nic, ciągle czekam:dry: Ciekawe czy ten jednodniowy spadek u mnie był faktycznie spowodowany spaniem bez kołdry, czy może to był spadek przed owu? Zobaczymy...

Do góry