reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 30+

reklama
Trzymam kciuki za Was &&&& Ja nie pisze bo u mnie tragedia. Odebrałam wyniki które zbily mnie z nóg,wylalam wszystkie łzy,kupiłam sobie bluzkę i perfumy i dopiero się zapisałam do lekarza na poniedziałek. Mam obniżoną rezerwę jajnikowa i to tak ze już troszkę ciężko będzie stymulować (przynajmniej mam odpowiedź czemu stymulacje były do niczego ),a jeszcze chwila i nawet do stymulacji nie będę mogła podejść. Na ten moment może gonadotropiny by dały radę i in vitro na które nas nie stać.więc będę prosić chociaż o stymulacje normalnego cyklu.Do tego niewydolnosc cialka żółtego i przysadki mózgowej. Czego chcieć więcej. Mam żal do lekarza który zmarnował mi 4,5r.. bo on ma swoje normy. Idę do innego i zobaczę co powie.

Airfix współczuję Ci problemów zdrowotnych.Dużo czasu stracilas przez tego lekarza.Oby dało się jeszcze to wszystko naprawić na tyle abys była w ciąży.U mnie raczej cykl starcoby.Mało się kochalismy bo 10,11 i 13 dc.Jajnik lewy bolał mnie tydz.więc nie umiałam wtrafic w owulke.Śluz raz widziałam raz nie.Sexic mi się też jakoś nie chciało a z resztą mały chory w domu non stop to też utrudnione staranka.Muszę zbierać siły na maj.To mój szczęśliwy miesiąc.

Trzymam kciuki za Was &&&& Ja nie pisze bo u mnie tragedia. Odebrałam wyniki które zbily mnie z nóg,wylalam wszystkie łzy,kupiłam sobie bluzkę i perfumy i dopiero się zapisałam do lekarza na poniedziałek. Mam obniżoną rezerwę jajnikowa i to tak ze już troszkę ciężko będzie stymulować (przynajmniej mam odpowiedź czemu stymulacje były do niczego ),a jeszcze chwila i nawet do stymulacji nie będę mogła podejść. Na ten moment może gonadotropiny by dały radę i in vitro na które nas nie stać.więc będę prosić chociaż o stymulacje normalnego cyklu.Do tego niewydolnosc cialka żółtego i przysadki mózgowej. Czego chcieć więcej. Mam żal do lekarza który zmarnował mi 4,5r.. bo on ma swoje normy. Idę do innego i zobaczę co powie.
o kuzwa, ja pierdziele, nie weim co napisac to takie niesprawiedliwe! trzymam kciuki by iny lekarz Ci pomogl!

To życie jest niesprawiedliwe[emoji53] Ale trzeba mieć nadzieję do samego końca. ..nadzieja zawsze umiera ostatnia....

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Airfix, cholera, co za palant.
jakie standardy? chyba głupoty, bo innych tu nie widzę.
Nie wiem, może inny lekarz inaczej na to spojrzy? może tu właśnie trzeba by wstrzymać ovulację na jakiś czas i ustabilizować resztę, a dopiero potem puścić wszystko od nowa? tak na logikę. ale ja się nie znam, nie wiem czy to dobra droga...
ale trzymam kciuki za innego lekarza

Nie wierzę, że są tacy lekarze. Normy są jedne. A widzę, że niektórzy tworzą swoje nowe teorie. Ręce opadają :( Airfix nie łam się. Magoo dobrze pisze, że może inny lekarz pomoże.
PS. Z dobrych wiadomości to byłam wczoraj na usg.

Madzialenka Widziałaś swoją kropeczke ??:)

Mi to brak słów na wszystko. Z tymi normami jest tak jak u endokrynologa...norma jest 4,20 dla zdrowych, ale dla kobiet starających sie o dziecko jest 1 i tak samo tu...progesteron przy normie do 25 , ja miałam 11-12 , a on ze dobry, ze lepszy bedzie tylko w ciazy...jasne....a teraz wychodzi niedomoga ciałka żółtego, pewnie przez to 6 ciąż sie nie utrzymało,przeciez sa normalnie kobiety nie w ciazy i maja 25 i wyżej wynik progesteronu. Tak by pasowało teraz faktycznie wyciszyć jajniki na kilka cykli, ale tu tez różowo nie jest bo ja sie bardzo złe czuje po hormonach , dlatego jak cos to zdecyduje sie na 1 miesiąc, co by testosteron spadł. Takie to niesprawiedliwe wszystko, dosc ze mamy mało cykli do staran bo w sierpniu maz idzie ma rezonans kręgosłupa to jeszcze cos takiego. Jestem pełna nadzieii ze nowy lekarz spojrzy na to wszystko inaczej, a jak nie to jeszcze kolejnego mam na oku bo rezerwy jajnikowej sie uzupełnić niestety nie da, wiec tracę tylko czas.

A ja czekam pod gabinetem w szpitalu na Karowej na diagnozę i wytyczne...
Wczoraj spotkałam się z dziewczyną z forum której się udało i mówi że większość to chyba jej pomogła bardzo restrykcyjna dieta 3 miesiąc przed i clexan....polecala Jerzakowa A wy korzystalyscie z jej pomocy?

reklama
Martyska Ja pierwsze słyszę o tej diecie:) moze dlatego ze ja sie do diet nie nadaje ;) clexane można dostać przy problemach z zespołem antyfosfolipidowym albo innych zakrzepicach, dla osób "zdrowych" bezpieczniejszy jest choćby acard ,poprawiający ukrwienie. Ja niestety nie mogę stosować tego typu środków, bo mam problem odwrotny- dostaje krwotoków.
Sprawdziłam ta lekarkę, widać jakaś niezwykła Pani :) szkoda ze tak daleko,bo bym sie wybrała z miła chęcią .

Do góry