reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 30+

reklama
No juz pisze jednego pod drugim. Dwa razy mi ucielo posta.
Pytalam czy ktoras z Was testowala, sporo z nas mialo podobny termin @.

Poproszę o zmianie na liście - nowy termin @ to 19 września.

U mnie 12do nie ma nawet śladu kreski choć temp się trzyma na 36,9. Nie biorę już dziś Duphastonu bo chce zacząć Nowy cykl. Jeśli by coś było to powinien być chociaż cień i temp wzrosnąć jeszcze. Termin @ mam dzis lub jutro.

Czesc wszystkim.
Dzisiaj rano przyszla @.
A już miałam wszystkie objawy ze jestem w ciąży:crazy:
Myslalam ze z zajściem w ciaze nie będę miała najmniejszych problemów a rzeczywistość okazala się inna :szok:

Magda też tak miałam z tymi objawami przy pierwszych staraniach. Przykro, że się nie udało ale musisz się uzbroić w cierpliwość i działać dalej. Na pewno się uda tylko nie wiadomo kiedy.Który to twój cykl starań?Starasz się o pierwsze dziecko?Ja po swoich pierwszych wyczerpujących starankach mam teraz co cykl myślenie, że na pewno się nie uda i nawet nie doszukuje się objawów. Ja mam termin @ w poniedz. więc pewnie do Was dołączę.

Airfix będziemy działać dalej. Ale temp wysoko.
Magda ja w zeszłym cyklu miałam to samo. Ten luzik bo męża nie ma.
Kacha to teraz za ciebie kciuki.
Iwona ja juz nie pamiętam z tymi mdlosciami. Mi ogólnie do 13 tyg było dziwnie. Mało rzeczy mogłam zjeść. Wtmiotowalam ze 3 razy i to wieczorem w późniejszym czasie.
Yesenia hop hop

A ja się właśnie zapisałam do ginki na badania kontrolne bo już 2 lata prawie nie byłam. No i zależy mi na cytologii. Termin mam na 7 września więc jak dostanę okres w poniedz. 24 sierpnia to wizyta będzie niemalże w połowie cyklu a przed cytologią nie można współżyć chyba 48 h więc ten następny cykl raczej mi przepadnie.
Ania ja nastawiam się na @. Może po roku starań moje nastawienie się zmieni bo w ciążę zaszłam prawie po 1,5 roku.Więc pewnie jestem długodystansowcem. Tak w ogóle to u nas w rodzinie nikt nie bierze pod uwagę, że możemy mieć drugie dziecko. Jakoś wszystkim się wydaje, ze jedno starczy i pewnie boją się jakiś obowiązków dodatkowych.

Kach to tak jak u mnie. Tzn moi rodzice i teść to by chcieli, ale teściowa to wogole nie bierze tego pod uwagę. Mam z nią b. Dobry kontakt ale o tym akurat nawet nie próbuje z nią gadać.
Co do starań w tym miesiącu to tez nie wiem jak to będzie. M jeszcze nie wie kiedy dokładnie przyjedzie. Płodne będą mniej więcej od 12.09 także różnie to może być.

ania moi rodzice nie chcą bo boją się,że będą musieli siedzieć z maleństwem choć z moim synkiem dużo nie siedzieli, moja mama nie pracuje, jak synek chory to bierzemy zwolnienie, żeby nie musieć się prosić. Raz na tydz. lub na 2 tyg. go biorą do siebie na 8 godzin i to wszystko. Pewnie chodzi też o kasę no bo wiadomo prezenty już razy dwa. Syn wiele od nich nie dostał, co święta, urodziny to 100 zł maks wydają a nawet mniej. Teściowa mimo, że mieszka 5 minut dalej też się nie pokazuje, bo niby nie chce nam przeszkadzać (ale ciekawe w czym). Jak był mały to dużo z nim spędzała czasu ale jak rok temu złamała rękę to się wycofała a my też jej daliśmy spokój. W sumie nam go bardzo rozbestwiła i psycholog nawet mówił żeby już nie zajmowała się dzieckiem.

reklama
kacha to mój drugi cykl.:baffled:
Myslalam ze pojdzie raz dwa a tu...
Mam corcie 6 latke.
U mnie nikt również nie dopuszcza myśli nawet ze mogę być w ciąży, ani w rodzinie, ani w pracy.
Ich zdaniem temat dzieci zamknięty.
Nikt nie bierze pod uwagę tergo co ja czuje i czego bym chciała :crazy:

Do góry