reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 30+

reklama
Wiecie co mnie najgorzej wkurza ???? Ja dokładnie czuję kiedy mam owulację, śluz ostatnio jest niewielki ale jakiś tam jest. Robię przed owulką , po i dlaczego nie ma??? Co jest nie tak?????

Dzień dobry wszystkim.
Ja już wyprawiłam męża do pracy i teraz mam pół godziny dla siebie zanim młody wstanie. Bo wtedy śniadanie, ćwiczenia, spacer, miliony pytań, protest przeciw pisaniu, protest przeciw sprzątaniu... A dzisiaj do dentysty z młodym idziemy :(

Yesenia, ja rozumiem Twoją decyzję. I domyślam się, jak Ci trudno. Trzymam kciuki, żeby pierwszy cykl po przerwie był dla Ciebie szczęśliwy &&

Witam wszystkie!
Yesenia mój termin @ niech będzie na 24 sierpnia (liczę cykl 28 dniowy).Kochana bardzo dobrze Cie rozumiem. Jak starałam się za pierwszym razem to bzykaliśmy się w każdy dzień płodny każdego cyklu, porobiłam sobie i m badania myśląc, że coś nie tak a tu wszystko było idealnie, chodziłam na monitoring cyklu, mierzyłam temp., obserwowałam śluz, czułam owulki, cykle idealne a ciąży nie było przez prawie 1,5 roku starań.W miesiącu jak żyłam problemami rodziców to się dopiero udało zajść.W tym cyklu też bzykaliśmy się w super 3 dni płodne ( w tym rocznicę ślubu, nie myśleliśmy o staraniach) i też nic z tego. Kiedyś się zastanawiałam skoro są żołnierzyki w środku i uwalnia się ta komórka jajowa to czemu nic z tego nie ma.Ucieka ona od nich czy co, albo one nie trafiają na miejsce. Są kobiety, które wymagają więcej czasu, a są takie które zaplanują i niemal od razu się udaje.Mojej mamie zachodzenie w każdą ciążę (3 razy, w tym 1 poronienie) trwało ponad rok, a w jednym przypadku nawet 1,5 roku. Więc ja chyba mam to rodzinnie. Yesenia musisz się uzbroić w cierpliwość (wiem ze to trudno) ale jak tak dalej będziesz się stresować to ześwirujesz i nie pomoże Ci to zajść w ciąże. Chodź do lekarza, podkuruj się i na spokojnie staraj się. 2 cykle szybko zlecą a z m pewnie zaraz się pogodzisz.A długo tak w ogóle starasz się o drugie dziecko?

Yesenia Z tymi chłopami tak jest...mój taki sam...On sie pierwszy nie odezwie, tzn on nigdy nie przeprasza. A ja czasem jak sie upre to nie odzywam się 2-3 dni, doki on nie przejawi jakiegos zainteresowania.
A czy robiłaś kiedys badania w 3dc? estradiol, testosteron, prolaktyne, lh ? FSH widze że robilas? A 7dpo progesteron? Bo masz krótką drugą fazę, może warto by było spróbować ją przedłużyć trochę- ja od 5 cykli biore Duphaston, bo mój progesteron tez rewelacyjny nie był, druga faza 7-9dni- max, teraz juz 14 :) czyli jest rezultat:) Ja Cię rozumiem z tym odpuszczeniem cykli, bo komunia to wazna sprawa, ja sama odpuszczam kilka razy w ciagu roku- bo po 1. nie chce urodzic dziecka zimą, bo juz jedno mam, po 2. ciagle coś wypada i układa się nie tak jak trzeba. Teraz miałam sie starac od marca- no to hematolog i zakaz, potem immunolog- jak dostałam wyniki badan i stwierdziłam ze wreszcie wiadomo co jest- ze mam zespoł antyfosfolipidowy i teraz pojdzie z góry bo "tylko trzeba recepte na zastrzyki", i jakie moje zdziwnienie kiedy ginekolog odmówił.... bo prócz zespołu antyfosfolipidowego na który trzeba brac zastrzyki rozrzedzajace krew, mam niska agregacje płytek- czyli krew nie krzepnie jak trzeba i podanie zastrzyków spowoduje krwotok, oczywiscie kazał odstawic starania do konca sierpnia bo wtedy bede miec wizyte u immunologa, ale ja powiedziałam -dość- staram się w tym miesiacu z nadzieja że 3 dni moja ciąza po terminie @ sie utrzyma i zdarze miec podany zastrzyk. Mam poronienia nawykowe ok 5-6tyg- takze oczekuje cudu w tym cyklu :)

manabu Kciuki za synusia &&&&& Mój ostatnio sam postanowił że pójdzie do dentysty wyrwać ząbka i był bardzo dzielny- aż się zdziwiłam :)

Kacha Mi nad pierwszym dzieckiem zeszło 8 miesiecy w tym 1 poronienie, i tez starania codziennie i w dni płodne i nic...A tu potem jakoś tak samo wyszło i to z odstępu - 6dni przed owulacja! Kiedy teoretycznie powinno sie nie udać.

Yesenia Niby w normie,ja miałam 15 i też w normie ale jednak musiało to być za mało skoro cykle się skracaly. Dopiero po kilku cyklach Duphastonu widać efekt u mnie i mam nadzieje ze to wystarczy żeby doświadczyć małego cudu

Yesenia Pogadaj z lekarzem oczywiście. Ja już na tyle znam swój organizm ze nie pytam lekarza o zdanie hehe poszłam jedynie i powiedziałam ze mam plamienia w drugiej fazie -po to żeby wypisal receptę, bo jak mówiłam o krótkiej drugiej fazie to stwierdził ze to nie przeszkadza- po prostu lekarz się nie spisał a póki w ciąży nie jestem to nie chce chodzić prywatnie ,więc chodzę do niego. Plamienie miałam tylko raz a Duphastonu mam na 3mce ☺

reklama
Airfix mój poprzedni lekarz kazał mi brać tą pod język standardowo od 14 do 25 dnia cyklu, ale dziewczyny pisały że bierze się po owulacji , masakra. Ja pracuję w aptece więc mam dostęp do leków. Tylko zastanawiam się czy lepsza Luteina dopochwowa czy Duphaston ??

Do góry