reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 30+

Kacha ja wczoraj wieczorem czulam pobolewanie brzucha ale mam tak zawsze juz na tydzien przed @ . Nie chce mi sie myslec nawet o kolejnych staraniach, musze zrobic badania za 150 zl , wizyta 85 , usg 70 :-( masakra aaaa jeszcze pewnie Pregnyl 50 , przerasta mnie to. Mam nadzieje ze teraz troszke sie odstresuje i po powrocie pogadam jeszcze z mezem o tym wszystkim .

reklama
yesenia Nie mysl na razie o tym co będzie :) A może jednak sie uda :) Ja wiem ile to pieniedzy trzeba, ale co zrobisz.... U mnie znalazlam lekarza chciaz na NFZ żeby usg raz w miesiacu robił. W tym roku nie bede podchodzić do stymulacji, wiec i usg nie bede robić- powiedziałam mu że chce sprobowac bez leków. Korzystam tylko z testow owulacyjnych i tez mam nadzieje że szybko się uda :)

ania_g_21 Oj jak ja zazdroszcze ze tak blisko macie nad morze :) :) :) Ja bym chciała kiedyś na stałe się przeprowadzić nad morze, moja cała rodzina pochodzi z wybrzeża :)

Witajcie kochane. Właśnie odebrałam kolejny wynik beta hcg. Muszę się pochwalić bo rośnie - dziś 19 dpt wynosi 1273,41 :):)
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, że rośnie jak trzeba i że rzeczywiście oznaczać to będzie ciążę:-)
Jutro jadę do kliniki - zobaczymy :-D Trzymajcie proszę kciukasy za mnie - moooocno.

Iwona ale super. Musi być dobrze.
Airfix mi się Sopot strasznie podoba.
Byłam u koleżanki na kawie. Oddala mi mój Rogal do karmienia hehe, może to jakoś znak ;)

Hej.
Ja dopiero co miałam 30 urodziny i dopiero co zaczęliśmy starania. Chyba będę tu pasować ;)
Teraz mam pierwszy cykl bez piguł. Brałam je tak długo, że zapomniałam, jak to jest. Tą najbliższą niechcianą @ powinnam była dostać w ostatnią niedzielę, jak dotąd nie ma i nie czuję się tak, jakby przyjść miała, chociaż to pierwszy cykl, więc wszystko możliwe, zapewne hormony rozregulowane mam na maksa ;) Więc czekam niecierpliwie, a na testach robionych co drugi dzień wychodzi uparcie jedna kreska.
Mdłości mam, a jakże. Piersi też bolą jak cholera. Cóż z tego, skoro wychodzi na to, że to wynik własnych hormonów w dziwnych stężeniach w krwiobiegu albo psychika i nadzieja, i doszukiwanie się najmniejszego symptomiku mogącego świadczyć o. :(

Zagubiona jestem. Napisałam wpis, kliknęłam "zatwierdź odpowiedź", a on zniknął i się nie pojawił tam, gdzie miał.
Nowa jestem, zgubiłam się, zrobiłam coś źle, czy mi komp świruje?

Noo, dobra. Ten drugi przeszedł, więc powtórzę to, co pisałam wcześniej, choć już pewnie nie tak ładnie :p
Mam lat 30 i właśnie zaczęliśmy starania o dziecko.
Niechcianą @ powinnam była dostać 19 lipca, w ostatnią niedzielę, ale ponieważ to jest pierwszy cykl bez piguł to wszystko może się zdarzyć. Testy negatywne niestety :(

Manabu witaj. Ja na twoim miejscu po odstawieniu tabletek doczekała ze staraniami chwilkę żeby właśnie organizm doszedł do ładu i się zregenerować. Ja przed 1 sza ciąża odstawiłam tabsy w styczniu a starania dopiero w maju zaczęłam. Przez ten czas lykalam kwas foliowy. Mi ginekolog powiedziała ze nie powinno się od razu starać i ja się tego trzymałam.
A tak wogole cześć.
Yesenia dotarła?
Iwona jak się czujesz?
Airfix cykl rozpoczęty?
U mnie dziś boli podbrzusza brak. Zawsze po owu piersi mnie bolały a teraz narazie nic. Kopa mi trzeba żebym się nie schizowala i nie myślała.

Moja gin twierdzi, że teraz zaraz po odstawieniu mam największe szanse. Kwas biorę cały czas, podczas brania piguł też.
Szczerze mówiąc miałam wielkie nadzieje związane z tym cyklem. W tym miesiącu braliśmy ślub, mieliśmy dużo czasu dla siebie... Później, wiadomo, dom, praca, dziecko za ścianą i już nie jest tak fajnie i na luzie. Żeby chociaż @ przyszła i przestała mnie męczyć złudna nadzieja, że wszystkie testy się mylą... W przyszłym tygodniu zrobię betę chyba...

Ania, nie schizuj, to zakłóca cykl :) Będzie dobrze.
Przeczytałam Wasze wcześniejsze wpisy. Iwona, gratuluję :) Kciuki trzymam najmocniej ściśnięte.
A do wszystkich dobre myśli wysyłam. Przyjmijcie mnie do swojego grona, bo bardzo potrzebuję wsparcia.

reklama
cześć dziewczyny, właśnie wpadłam na ten wątek i chyba do niego pasuję :)
mam 31 lat, staramy się od 2 lat o pierwsze dziecko. Przeszłam przez ciążę biochemiczną w marcu,jedno nieudane IUI, problemy mamy oboje z mężem.
w tym cyklu dzieje się coś dziwnego - miałam 3 pecherzyki, pękł jeden, z dwóch zrobiły się torbiele. Jedna się wchłonęła w druga 6 cm siedzi w lewym jajniku. Niemniej test ciążowy wyszedł mi pozytywnie,byłam u lekarza, mówi że jeszcze za wcześnie ale że widzi kropkę o wielkości 0,39 mm. Zrobiłam betę - w 36 dc wyszła 11 800, ale dwa dni póżniej tylko 12 628 więc mały przyrost. Muszę czekać do poniedziałku na usg ale odchodzę od zmysłów. wogóle nie rozumiem tej bety, gdybym była w ciązy to te wyniki są nawet za wysokie na 5 tydzień ciąży a przyrost zdecydowanie za mały. Nie ma mowy o pomyłce z czasem owulacji bo cykl był monitorowany. Czy któraś z Was słyszała o czymś podobnym?

Do góry