reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

reklama
Kurcze no ogólnie to są spoko wyniki, a jeśli chodzi o agregację to musisz pytać lekarza, bo nie wiem :/

Sorry, że nie pomogłam
Luzik, nic się nie dzieje i tak dziękuję. No właśnie sama już nie wiem, lekarz niby skwitował, że jest ok - pić więcej wody, ale ja co miesiąc jak nie wychodzi to analizuje wszystko tysięczny raz i wyszukuje nowych teorii i problemów.. idzie zwariować 💁

Luzik, nic się nie dzieje i tak dziękuję. No właśnie sama już nie wiem, lekarz niby skwitował, że jest ok - pić więcej wody, ale ja co miesiąc jak nie wychodzi to analizuje wszystko tysięczny raz i wyszukuje nowych teorii i problemów.. idzie zwariować 💁
ogólnie picie wody i właczenie jakichś płodnych skłądników do diety napewno nie zaszkodzi, a może pomoże. i na plaminiki i trochę uspokoi Twoją głowę :)

W sumie problem dalej nie zdiagnozowany do końca. Mam bardzo nieregularne cykle+ PCOS ( jedni lekarze że ono występuje, inni że nie) plus mocne IO. Sporo zrzuciłam na metforminie, ale dalej za mało. Ja w sumie odpuściłam na prawie rok. Skupiłam się na pracy. Dostałam dzisiaj od Pani doktor namiar na klinikę ProLife w Poznaniu z konkretnym nazwiskiem doktora. Niestety całą resztę badań już muszę zrobić komercyjnie. Moim zdaniem się nie udaje przez moją nerwicę, stany lękowe. Mam za dużo stresu.
Przy pierwszych naszych staraniach obwiniam właśnie stres za braki owulacji, u mnie to była stresująca praca. A bierzesz coś na PCOS? Podejrzewam że tu na grupie nic odkrywczego nie powiem, ale dobrze suplementować inozytol w odpowiednich proporcjach. Ja po kilku miesiącach suplementowania inozytolu + bromergon na zbicie prolaktyny + luteina pod koniec cyklu doprowadziłam jajniki do prawie normalnego obrazu na USG. To co prawda dalej nie wywołało owulacji ale kto wie, może jeszcze po kilku miesiącach by się udało, w każdym razie wtedy już zaczęłam stymulację.

Czesc dziewczyny. Daaawno mnie tutaj nie było. Część pewnie pamięta, część nie. Przyszłam się wyżalić w rękaw. My dalej walczymy. Dzisiaj byłam u kolejnego innego ginekologa, żeby spojrzał okiem na moje cykle i w ogóle. Przy okazji się zbadać, czy jest wszystko okej jak co roku. Pocieszenie jest takie, że pierwsza Pani doktor chce mi unormować cykle. Przepisała duphaston. Ze złych wieści mam jakąś zmianę na prawym jajniku- 1,3 cm x 1,8 cm. Uwapniona. Szybciutko od razu zrobiłam dzisiaj marker nowotworowy, ale wynik wyszedł w porządku. Boje się. Już mam dosyć wszystkiego :(
Cześć kochana, ja tez nadal tu siedzę 🤷🏻‍♀️ przykro mi, ze do nas wróciłaś :( zmartwiłas mnie tą zmianą, ale może to zwykła torbiel? Po prostu po czasie się zwapnila jak wiele innych tego typu zmian i to nie jest nic groźnego - do usunięcia laparoskopowo. Będę trzymać kciuki żeby tak było a Ty informuj nas na bieżąco 🧡

@QueenK Ciebie tez już liczyłam, ze nie zastanę ☹️ kilka „naszych” dziewczyn już uciekło na mamy, cieszyłam się, ze grono się zawęża a tu zaliczamy powroty :( ściskam Cię mocno
Season 10 Hug GIF by Friends

Cześć kochana, ja tez nadal tu siedzę 🤷🏻‍♀️ przykro mi, ze do nas wróciłaś :( zmartwiłas mnie tą zmianą, ale może to zwykła torbiel? Po prostu po czasie się zwapnila jak wiele innych tego typu zmian i to nie jest nic groźnego - do usunięcia laparoskopowo. Będę trzymać kciuki żeby tak było a Ty informuj nas na bieżąco 🧡

@QueenK Ciebie tez już liczyłam, ze nie zastanę ☹️ kilka „naszych” dziewczyn już uciekło na mamy, cieszyłam się, ze grono się zawęża a tu zaliczamy powroty :( ściskam Cię mocno
Season 10 Hug GIF by Friends
Może tak być, że to gęsta torbiel. Jest mikro szansa, że sama się wchłonie. Nie wiem. Zobaczymy. Boje się operacji.

Może tak być, że to gęsta torbiel. Jest mikro szansa, że sama się wchłonie. Nie wiem. Zobaczymy. Boje się operacji.
Teraz takie rzeczy robi się już laparoskopowo w znieczuleniu ogólnym, to bardziej zabieg niż operacja :) jak się franca nie wchłonie to pójdziesz smacznie spać a oni Ci ją szybko wytną i będzie po wszystkim, strach ma wielkie oczy :)

reklama
Do góry