reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Czesc dziewczyny. Daaawno mnie tutaj nie było. Część pewnie pamięta, część nie. Przyszłam się wyżalić w rękaw. My dalej walczymy. Dzisiaj byłam u kolejnego innego ginekologa, żeby spojrzał okiem na moje cykle i w ogóle. Przy okazji się zbadać, czy jest wszystko okej jak co roku. Pocieszenie jest takie, że pierwsza Pani doktor chce mi unormować cykle. Przepisała duphaston. Ze złych wieści mam jakąś zmianę na prawym jajniku- 1,3 cm x 1,8 cm. Uwapniona. Szybciutko od razu zrobiłam dzisiaj marker nowotworowy, ale wynik wyszedł w porządku. Boje się. Już mam dosyć wszystkiego :(
cześć! Też Cię pamiętam! Szkoda tylko, że wracasz do Nas na staraczki 😔 Ale jak widać część ekipy dalej tutaj, nie jesteś sama 🤗

reklama
cześć! Też Cię pamiętam! Szkoda tylko, że wracasz do Nas na staraczki 😔 Ale jak widać część ekipy dalej tutaj, nie jesteś sama 🤗
Wolałabym, żeby Was nie było. Bo to oznaczałoby, że się udało. No trudno. Trzeba brnąć dalej. Ja wiem, że głupia jestem i sobie teraz wkręcam. Ale jak myślicie, czy to coś to może być np. pęcherzyk, albo ciałko żółte? Ona nie wie co to jest. Jestem w 18dc. Może któraś z Was miała podobnie.. próbuje się pocieszyć w tej niedoli :(

Wolałabym, żeby Was nie było. Bo to oznaczałoby, że się udało. No trudno. Trzeba brnąć dalej. Ja wiem, że głupia jestem i sobie teraz wkręcam. Ale jak myślicie, czy to coś to może być np. pęcherzyk, albo ciałko żółte? Ona nie wie co to jest. Jestem w 18dc. Może któraś z Was miała podobnie.. próbuje się pocieszyć w tej niedoli :(
ale mówisz o tej zmianie? no jakby ginekolog pomylił zmianę na jajniku z pęcherzykiem to chyba bym zwątpiła... ale możed idź do innego lekarza, żeby się nie zadręczać

Hej, nowy rok-stara ja.
Wracam znów. Być może ktoś jeszcze jest tu ze staraczek 2022. Jeżeli nie to się przedstawiam - 31 lat, mąż 34. Mamy 5 letnią córkę (generalnie bez problemów z zajściem - 2 krótkie biochemy przed wykryte betą).
Starania od 2021.
Badania nasienia w załączeniu. Na hsg wyszedł mi niedrożny jajowód. Moje amh przez rok spadło z 1,62 do 1,30 :(. FSH 18,40. Mój ginekolog mówi, że nie ma już mi nic do powiedzenia... Dziś umówiłam nas na 12go na wizytę w sprawie in-vitro :( Martwie się jak to uciągniemy finansowo.
Będę się starała nadrobić tych 240 stron. Póki co, życzę nam wszystkim powodzenia w tym roku! <3

Załączniki

• 2023-01-09 (1).png
    2023-01-09 (1).png
    99 KB · Wyświetleń: 60
Hej, nowy rok-stara ja.
Wracam znów. Być może ktoś jeszcze jest tu ze staraczek 2022. Jeżeli nie to się przedstawiam - 31 lat, mąż 34. Mamy 5 letnią córkę (generalnie bez problemów z zajściem - 2 krótkie biochemy przed wykryte betą).
Starania od 2021.
Badania nasienia w załączeniu. Na hsg wyszedł mi niedrożny jajowód. Moje amh przez rok spadło z 1,62 do 1,30 :(. FSH 18,40. Mój ginekolog mówi, że nie ma już mi nic do powiedzenia... Dziś umówiłam nas na 12go na wizytę w sprawie in-vitro :( Martwie się jak to uciągniemy finansowo.
Będę się starała nadrobić tych 240 stron. Póki co, życzę nam wszystkim powodzenia w tym roku! <3
Hej! Niestety jest tu trochę starej gwardii, w tym ja.
Wyniki męża - niby dużo plemników, ale coś mało ruchliwe...
WItam Cię z powrotem (niestety) i życzę powodzenia, siły i żeby to in vitro jednak nie było potrzebne ❤️

Tak spojrzałam na wyniki badania nasienia u męża @QueenK i coś mnie naszło żeby raz jeszcze spojrzeć na wyniki mojego i oczywiście już zaczyna się nerwówka.. U mojego starego problemów większych nie ma ale dopiero zwróciłam uwagę na agregację 25% (normy 0-10) i tak se myślę, bo poradzono nam żeby na to po prostu pił dużo wody ale czy na pewno tylko tyle wystarczy? Bo już się naczytałam w necie wuj wie czego.. @LadyCaro jako znawczyni, poratujesz interpretacją? 😢

Dziewczyny czy któraś z was potrzebuje neoparin 0,4 ? Posiadam ok. 7 nieotwartych paczek a nie wiem co z nimi zrobic. Oddam za darmo oczywiście. Wiem że już podczas staran niektóre dziewczyny muszą brać zastrzyki a chyba wtedy nie jest to w pełni refundowane.

I oczywiście powodzenia, trzymam kciuki żeby ten rok był dla was szczęśliwy ♥️

Tak spojrzałam na wyniki badania nasienia u męża @QueenK i coś mnie naszło żeby raz jeszcze spojrzeć na wyniki mojego i oczywiście już zaczyna się nerwówka.. U mojego starego problemów większych nie ma ale dopiero zwróciłam uwagę na agregację 25% (normy 0-10) i tak se myślę, bo poradzono nam żeby na to po prostu pił dużo wody ale czy na pewno tylko tyle wystarczy? Bo już się naczytałam w necie wuj wie czego.. @LadyCaro jako znawczyni, poratujesz interpretacją? 😢
Musisz pokazać mi całe wyniki, bo tak jeden parametr to mi ciężko powiedzieć :)

reklama
Ale kurcze właśnie tej agregacji i aglutynacji nie ogarniam za bardzo. Wiem tyle, że te plemniki się łączą i nie mogą płynąć, ale jak to poprawić nie mam pojęcia :/

Do góry