Pierwsze 🥰
Fanka BB :)
Mam 25 lat.
Nie robiłam i też sprawdzanego nie miałam.
Nie robiłam i też sprawdzanego nie miałam.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Podłamałam sięStosunek LH do FSH powinien być jak najbardziej zbliżony do 1. Jeśli jest poniżej 0,6 to może świadczyć o niedoczynności przysadki. Poza tym LH masz za niskie, a FSH za wysokie.
Estradiol wydaje mi się być ok. Ja miałam 71 i gin powiedział, że mógłby być wyższy.
Więcej nie wiem, specjalistą nie jestem Na Twoim miejscu umówiłabym się w miarę szybko na konsultację do gina.
Lat mam 25.Badałaś kiedykolwiek AMH?
Ginekolog sprawdzał na USG na początku cyklu liczbę pecherzykow antralnych?
Ile masz lat?
Generalnie niskie LH i wysokie FSH to niedobrze. Prolaktyna to mniejszy problem.
To umów się do ginekologa w najbliższym czasie i jedź dalej z diagnostyką. Możesz też, jeśli masz takie możliwości finansowe, zrobić to badanie AMH zanim pójdziesz do lekarza, żeby iść już z wynikiem.Lat mam 25.
Nie badałam. To są moje pierwsze w życiu badania w tym kierunku.
Ok. Postaram się jak najszybciej ogarnąć tego ginekologa.To umów się do ginekologa w najbliższym czasie i jedź dalej z diagnostyką. Możesz też, jeśli masz takie możliwości finansowe, zrobić to badanie AMH zanim pójdziesz do lekarza, żeby iść już z wynikiem.
Ale nie zakładaj od razu, że masz niedoczynność przysadki! Idź do sensownego ginekologa, niech on(a) pokieruje dalszą diagnostyką. Tylko nie daj się zbyć, że jesteś jeszcze bardzo młoda i masz czas - niepokoić się o coś i badać można w każdym wieku a tutaj Twój wiek i czas działa na Twoją korzyść :-). Lepiej coś odkryć teraz niż po 7 latach nieudanych starań o dziecko :-).Ok. Postaram się jak najszybciej ogarnąć tego ginekologa.
Jak potwierdzi się ta niedoczynność przysadki to idzie się z tego wyleczyć i zajść w ciążę?
Ja myślałam 1 lub 2 stycznia też testować ale boję się kolejnego rozczarowaniaDziewczyny czy któraś z Was będzie testować w pierwsze dni Nowego Roku? Ja planuje 1 albo 2 stycznia.
Dzisiaj zadzwonię do tego typa od usg czy przyjmie mnie 26.12. Muszę iść, bo ten wariat nie da mi ovi póki nie zobaczy ze nie miałam naturalnej owulacji a swoją droga to kupowalas teraz ovi? Widziałam na innych wątkach, dziewczyny pisały, ze wycofują i wprowadzają inny, zivafert czy coś@hachette jak tam ? Idziesz na jakoś monitoring zobaczyć czy masz naturalną owu w tym cyklu?