reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

reklama
Stosunek LH do FSH powinien być jak najbardziej zbliżony do 1. Jeśli jest poniżej 0,6 to może świadczyć o niedoczynności przysadki. Poza tym LH masz za niskie, a FSH za wysokie.

Estradiol wydaje mi się być ok. Ja miałam 71 i gin powiedział, że mógłby być wyższy.

Więcej nie wiem, specjalistą nie jestem ;) Na Twoim miejscu umówiłabym się w miarę szybko na konsultację do gina.
Podłamałam się 😪

To umów się do ginekologa w najbliższym czasie i jedź dalej z diagnostyką. Możesz też, jeśli masz takie możliwości finansowe, zrobić to badanie AMH zanim pójdziesz do lekarza, żeby iść już z wynikiem.
Ok. Postaram się jak najszybciej ogarnąć tego ginekologa.
Jak potwierdzi się ta niedoczynność przysadki to idzie się z tego wyleczyć i zajść w ciążę?

Ok. Postaram się jak najszybciej ogarnąć tego ginekologa.
Jak potwierdzi się ta niedoczynność przysadki to idzie się z tego wyleczyć i zajść w ciążę?
Ale nie zakładaj od razu, że masz niedoczynność przysadki! Idź do sensownego ginekologa, niech on(a) pokieruje dalszą diagnostyką. Tylko nie daj się zbyć, że jesteś jeszcze bardzo młoda i masz czas - niepokoić się o coś i badać można w każdym wieku a tutaj Twój wiek i czas działa na Twoją korzyść :-). Lepiej coś odkryć teraz niż po 7 latach nieudanych starań o dziecko :-).

Witam jestem tu nowa mam 34 lata od 5 miesięcy staramy się z mężem o 3 dziecko jak narazie bez skutku. W tym miesiącu postanowiłam używać testów owulacyjnych zobaczymy czy się wstrzeliliśmy 😊. Pozdrawiam wszystkie staraczki

@hachette jak tam ? Idziesz na jakoś monitoring zobaczyć czy masz naturalną owu w tym cyklu?
Dzisiaj zadzwonię do tego typa od usg czy przyjmie mnie 26.12. Muszę iść, bo ten wariat nie da mi ovi póki nie zobaczy ze nie miałam naturalnej owulacji 🙄 a swoją droga to kupowalas teraz ovi? Widziałam na innych wątkach, dziewczyny pisały, ze wycofują i wprowadzają inny, zivafert czy coś

reklama
Do góry