reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Aa i jeszcze z tym czynnikiem miałam test schillinga
Jakiś lekarz cię kierował na te badania czy sama jakoś znalazłaś informacje co trzeba kontrolować ? Bo ja na wizycie u gastrologa i internisty usłyszałam tylko że to jest dość rzadka choroba. A jak ci wyszła gastroskopia bo podobno często w parze idzie anemia złośliwą (jeśli dobrze pamiętam) z rakiem żołądka i w biopsji badają ryzyko?. Chyba też jest to dziedziczna choroba. Nie wiem czy tu dobrze jeszcze kojarzę to co usłyszałam od jakiegoś lekarza.

Ostatnia edycja:
reklama
Czynnik też miałam badany i to mi tylko potwierdziło i w sumie jeszcze badanie w kierunku helicobacter ale to mi wyszło negatywne. Biopsji nie miałam robionej i nawet nie wiedziałam że to też się bada. Ja właśnie przy rozpoczęciu starań o tym się dowiedziałam ale olałam temat jak podniosłam poziom witaminy B12 bo nawet nie wiedziałam że to może mieć wpływ na zajście. I tak odkładałam wszystko z myślą że nie będę robić gastroskopii bo przecież mogę zajść. Teraz jak już dłuższy czas nie wychodzi to zaczynam widzieć że to jednak była głupia decyzją z odkładaniem badań.
Z tego co pamiętam to miałam biopsje szpiku, ponieważ podejrzewali początkowo białaczkę, ale na szczęście wyszła tylko anemia.

Jakiś lekarz cię kierował na te badania czy sama jakoś znalazłaś informacje co trzeba kontrolować ? Bo ja na wizycie u gastrologa i internisty usłyszałam tylko że to jest dość rzadka choroba. A jak ci wyszła gastroskopia bo podobno często w parze idzie anemia złośliwą (jeśli dobrze pamiętam) z rakiem żołądka. I chyba też jest to dziedziczna choroba. Nie wiem czy tu dobrze jeszcze kojarzę to co usłyszałam od jakiegoś lekarza.
Kierował mnie hematolog, ja w ogóle pewnie bym to olała gdyby nie lekarka, która nie chciała dać mi zdolności do pracy widząc moją morfologię. U mnie na szczęście nie było żadnego raka. Ja już też średnio to pamiętam, bo to jednak było kilka lat temu. Też słyszałam, że jest dziedziczna, ale u mnie akurat jest spowodowane tym, że przez 1,5 roku żywiłam się tylko chemią czyli makiem i w ten sposób zepsułam organizm.

@annn1 niestety problem z anemią złośliwą jest taki, że nigdy nie wyleczy się jej do końca, można wyrównać witaminy na chwile, ale jak się zaprzestanie suplementacje to z czasem powraca.

Witam wszystkich. Jestem tu nowa:) staramy się o dziecko od 2 lat. Mam zdiagnozowaną chorobę tarczyce ( hashimoto + gravesa-basedova) tsh na dzień dzisiejszy jest uregulowane. AMH - 9. Mąż miał wykonywane badanie (sieminogram) i wszystko ok. Natomiast u mnie stwierdzono brak owulacji. Lekarz zalecał clostilbegyt (3-7dc) usg 9-12dc. W czwartek (10dc) miałam usg i w jednym jajniku pęcherzyk 10mm, a w drugim 14mm, endometrium 5mm. W poniedziałek mam powtórne usg. Czy któraś z was miała stymulację tym preparatem?

Hej dziewczyny. Mam mie regularne cykle. I moje pytanie brzmi od kiedy robic testy owulacyjne?? Pierwszy raz bede robila 🤭 i jestem zielona w tym wszystkim. A okres skonczyl się dzisiaj

Witam wszystkich. Jestem tu nowa:) staramy się o dziecko od 2 lat. Mam zdiagnozowaną chorobę tarczyce ( hashimoto + gravesa-basedova) tsh na dzień dzisiejszy jest uregulowane. AMH - 9. Mąż miał wykonywane badanie (sieminogram) i wszystko ok. Natomiast u mnie stwierdzono brak owulacji. Lekarz zalecał clostilbegyt (3-7dc) usg 9-12dc. W czwartek (10dc) miałam usg i w jednym jajniku pęcherzyk 10mm, a w drugim 14mm, endometrium 5mm. W poniedziałek mam powtórne usg. Czy któraś z was miała stymulację tym preparatem?
wiele dziewczyn miało stymulację CLO :) wpadnij na wątek miesięczny, tam jest nas więcej i na pewno dostaniesz odpowiedź :)
Hej dziewczyny. Mam mie regularne cykle. I moje pytanie brzmi od kiedy robic testy owulacyjne?? Pierwszy raz bede robila 🤭 i jestem zielona w tym wszystkim. A okres skonczyl się dzisiaj
No zależy jak długie masz te cykle :)

wiele dziewczyn miało stymulację CLO :) wpadnij na wątek miesięczny, tam jest nas więcej i na pewno dostaniesz odpowiedź :)

No zazwyczaj 28/29 teraz mialam wlasnie 32 najdluzszy

reklama
Do góry