reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

Czesc dziewczyny 😊 staramy się z mężem od 4miesiecy o drugie dziecko Planuje zrobić przerwę od starań bo boje sie ze termin wyskoczy nam na 1listopada...🙈 wiem ze to głupie totalnie, bo niby nie mam problemu z tym żeby rodzic w listopadzie czy w grudniu chociaż to ponure miesiące są.. ale gdzieś okropnie boję się tego 1listopada, to taki smutny dzień.. cały czas mi to chodzi po głowie i zwyczajnie mam obawy ze w myślach to przyciągane 🙈 macie jakaś radę żebym przestała świrować? 😂 szkoda mi teraz czekać 2cykle ale może to będzie lepsze dla mojej psychiki?
(Tak wiem ze to głupie 🙄)
Jak chcesz sobie zrobić przerwę to rob 🤷‍♀️ powiem tylko ze to ze ci apka pokazuje termin na 1 listopada, nie znaczy ze jesli zajdziesz to tak wypadnie.
Ja bym mogła mieć termin i na 29 lutego, a bym probowala 😜 No, ale ja dziecka nie mam żadnego.

reklama
Czesc dziewczyny 😊 staramy się z mężem od 4miesiecy o drugie dziecko Planuje zrobić przerwę od starań bo boje sie ze termin wyskoczy nam na 1listopada...🙈 wiem ze to głupie totalnie, bo niby nie mam problemu z tym żeby rodzic w listopadzie czy w grudniu chociaż to ponure miesiące są.. ale gdzieś okropnie boję się tego 1listopada, to taki smutny dzień.. cały czas mi to chodzi po głowie i zwyczajnie mam obawy ze w myślach to przyciągane 🙈 macie jakaś radę żebym przestała świrować? 😂 szkoda mi teraz czekać 2cykle ale może to będzie lepsze dla mojej psychiki?
(Tak wiem ze to głupie 🙄)
Ja myślę, że to i tak byłby orientacyjny termin. Zawsze przecież jest termin z OM i z USG, a te mogą sie różnic. 😊 Ciąża donoszona jest po 38 tygodniu, więc to byłby jeszcze październik. 😀 Wiadomo, ze to Twoja decyzja, ja też urodziłam syna w listopadzie (27), ale u nas to taka tradycja, bo połowa rodziny ma urodziny w tym miesiącu. 🤣 Zawsze jakas mila odmiana dla smutnych wieczorow - taka imprezka urodzinowa. 😜

Aaa i jeszcze ja osobiście wolalam rodzic pozna jesienią/zima. Jest czas do lata zeby zrzucic zbędne kg po ciąży a na czas dochodzenia do siebie wkładać grube swetry. 🤣

Jeśli to jest wynik estradiolu z 11 dnia cyklu a owu będziesz mieć za kilka dni to on jest ok. Czemu uważasz że jest źle?
Może juz panikuję. Może niepotrzebnie. Jeśli owu miałaby być za 4 dni to boję się, że nie urośnie do tych 200. Ale to tylko moje myśli - może jest to możliwe. szkoda, że gin odwołała mi dzis ten monitoring i nie mogę tego odnieść do obrazu :( @lady_in_blue Twoje "ok" trochę mnie uspokoiło, dziękuje za zainteresowanie😘

Może juz panikuję. Może niepotrzebnie. Jeśli owu miałaby być za 4 dni to boję się, że nie urośnie do tych 200. Ale to tylko moje myśli - może jest to możliwe. szkoda, że gin odwołała mi dzis ten monitoring i nie mogę tego odnieść do obrazu :( @lady_in_blue Twoje "ok" trochę mnie uspokoiło, dziękuje za zainteresowanie😘
Estradiol rośnie przed samą owulacją gwałtowniej

Jeszcze ma czas :-))

@lady_in_blue Pozwolę sobie zapytać o estradiol w 3dc. Niby w widełkach, ale i tak chyba za mało?

Załączniki

• bee34489-3b92-4c41-86f7-e9d42293ba42.jpeg
    bee34489-3b92-4c41-86f7-e9d42293ba42.jpeg
    48,9 KB · Wyświetleń: 56
reklama
Do góry