reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

reklama
A badałaś kiedyś estradiol w takim momencie? Ciekawe jaki masz dzisiaj poziom
Robiłam w lipcu, ale razem z progiem w 7dpo.
A16ECF23-540C-4991-A5E8-CCF94114BF03.jpeg

Co by mi teraz powiedział estradiol, jakiej jakości jest komórka jajowa? Mogę zrobić jutro jeśli ma mi to coś pokazać :)

Robiłam w lipcu, ale razem z progiem w 7dpo.
Zobacz załącznik 1479663
Co by mi teraz powiedział estradiol, jakiej jakości jest komórka jajowa? Mogę zrobić jutro jeśli ma mi to coś pokazać :)
Jakości i czy rzeczywiście jest już dojrzała i zaraz pęknie. Powinno być około 200 na każdą dużą dojrzałą komórkę.

Tak to nie, ale ostatnio nie miałam przed moni czasu zjesc wcześniej i obiad pochlonelam 45minut przed badaniem. I gin to widział 🙈 pyta, czy mam problem ze wzdęciami, ja odpowiadam, ze nie mam, to pyta, czy jadłam niedawno, a ja ze nie widziałam, ze nie można i zjadłam obiad tuż orzed wyjazdem, na co on, ze już wiadomo, dlaczego mnie tak boli jak chce zobaczyć ten jajnik, co się za macica schował 🙈🙈 wstyd, ze masakra, a naprawdę nie wiedziałam 😆
Rany! Jak dobrze, że to przeczytałam, bo też nie wiedziałam. Dzisiaj do gina na sprawdzenie owulacji mam iść na 16:30, więc akurat po obiedzie 🙈

Jakości i czy rzeczywiście jest już dojrzała i zaraz pęknie. Powinno być około 200 na każdą dużą dojrzałą komórkę.
Odpowiedziałaś mi na pytanie, które mnie nurtowało i nie byłam pewna, a miałam poczytać 😁. Bo właśnie w clo pisze monitoring lub sprawdzić badaniem i się właśnie zastanawiałam czy estradiol coś powie w tym temacie bo tak sobie kojarzyłam, ale nie byłam pewna 🙈

Odpowiedziałaś mi na pytanie, które mnie nurtowało i nie byłam pewna, a miałam poczytać 😁. Bo właśnie w clo pisze monitoring lub sprawdzić badaniem i się właśnie zastanawiałam czy estradiol coś powie w tym temacie bo tak sobie kojarzyłam, ale nie byłam pewna 🙈
Tylko USG tak czy siak się przydaje, bo po samym badaniu krwi nie będziesz wiedzieć czy jest jeden dorodny pecherzyk, który nastukał 200 czy 2 małe, które w sumie tyle dają.

Samo badanie estradiolu powinno się zrobić, żeby w odpowiednim momencie podać Ovi.

reklama
Do góry