reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

Mój lekarz uważa że przyczyną strat jest Aps i przegroda. Trzy razy badałam zarodki w kierunku wad genetycznych i w jednym wyszła wada. Natomiast u córeczki robiliśmy sekcje zwłok oraz badaliśmy pod kątem wad i wszystko wyszło prawidłowo. Z perspektywy czasu mam odczucie że córkę straciłam przez przegrodę. Jak zaczęłam czuć ruchy to zawsze były z jednej strony dlatego uważam, że po prostu nie miała miejsca na dalszy rozwój. Tym bardziej że przegroda okazała się dość spora i dlatego miałam dwa zabiegi w ciągu półtora miesiąca.

To naprawdę okrutne i niesprawiedliwe co Cie spotkało 🥺 tule najmocniej jak to możliwe 🤍
Wierzę, że już za chwilę utulisz bobasa i zagoją się wszystkie rany

reklama
Hej dziewczyny, miłego tygodnia! ☀️
ja dziś mam znów rozmowę o pracę i się stresuję xD trzymajcie kciuki :)
@Patrszja kochana o grupie już Ci napisałam, a jak Ty się czujesz? Co u Ciebie?
Hejo, długo mnie tutaj nie było. Nie widzilam że odpisałaś. Jesteś jeszcze na grupie? Urodziłam synka 27.05..... Antosiek ma już 4miesiace i waży 9200 🙈 ręce i plecy tak mnie bolą że szok, ale najważniejsze że mały zdrowy 😊 co u Ciebie słychać?

Hejo, długo mnie tutaj nie było. Nie widzilam że odpisałaś. Jesteś jeszcze na grupie? Urodziłam synka 27.05..... Antosiek ma już 4miesiace i waży 9200 🙈 ręce i plecy tak mnie bolą że szok, ale najważniejsze że mały zdrowy 😊 co u Ciebie słychać?
Heeeej! ale dawno Cię nie było :) gratulacje małego :) Tak, ja nadal tu jestem i końca nie widać niestety :p

Hej, wiem , że temat drożności jajowodów był wiele razy poruszany, ale nie znalazłam treści, które mnie interesują, a wiem, że w tym temacie doświadczenia macie:)
Czy do drożności musi być jakieś wskazanie? Załączam co znalazłam.
Czy to badanie, które można wykonać "tak o, bo nie zachodzę w ciążę i szukam przyczyny".
I druga rzecz, jeśli bym się zdecydowała miałabym termin z NFZ. Czy pracodawca wtedy widzi, czego dotyczy moje l4 z tego dnia? 😬 Rzadko kiedy biorę l4, a tu jak pamiętam, jestem w szpitalu jeden dzień? Chodzi mi o formalność, jeśli dla pracodawcy będzie wiadome, dlaczego mnie nie ma tego dnia w pracy, to wolę sama mu powiedzieć.
🙏

Załączniki

• Screenshot_2022-09-27-21-51-48-02_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2022-09-27-21-51-48-02_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    152 KB · Wyświetleń: 49
Hej, wiem , że temat drożności jajowodów był wiele razy poruszany, ale nie znalazłam treści, które mnie interesują, a wiem, że w tym temacie doświadczenia macie:)
Czy do drożności musi być jakieś wskazanie? Załączam co znalazłam.
Czy to badanie, które można wykonać "tak o, bo nie zachodzę w ciążę i szukam przyczyny".
I druga rzecz, jeśli bym się zdecydowała miałabym termin z NFZ. Czy pracodawca wtedy widzi, czego dotyczy moje l4 z tego dnia? 😬 Rzadko kiedy biorę l4, a tu jak pamiętam, jestem w szpitalu jeden dzień? Chodzi mi o formalność, jeśli dla pracodawcy będzie wiadome, dlaczego mnie nie ma tego dnia w pracy, to wolę sama mu powiedzieć.
🙏
jeśli chodzi o to czy widać to niestety nie wiem, ale ogólnie do dorżności wskazaniem jest po prostu brak ciąży przez dłuższy czas mimo regularnych starań. Nie musisz mieć żadnych dodatkowych objawów

Hej dziewczyny wczoraj dopiero wyszłam ze szpitala, miałam dłuższy zabieg,bo trwał ponad godzinę. Miałam tam w środku histeroskopie i Doktor podszywał tam w środku,żeby było ujście i miałam w środku też przez dwa dni taki dren. Mam nadzieję, że będzie dobrze,bo już powiedział, że jak się to powtórzy 2 razy to wtedy już tylko usunięcie macicy i powiedział, że najlepiej byłoby jakbym najszybciej zaszła w ciążę... Tak bardzo bym chciała, żeby się udało,to wszystko znoszę,aby mieć to ukochane maleństwo. Będę się modlić z całych sił.

reklama
Hej dziewczyny wczoraj dopiero wyszłam ze szpitala, miałam dłuższy zabieg,bo trwał ponad godzinę. Miałam tam w środku histeroskopie i Doktor podszywał tam w środku,żeby było ujście i miałam w środku też przez dwa dni taki dren. Mam nadzieję, że będzie dobrze,bo już powiedział, że jak się to powtórzy 2 razy to wtedy już tylko usunięcie macicy i powiedział, że najlepiej byłoby jakbym najszybciej zaszła w ciążę... Tak bardzo bym chciała, żeby się udało,to wszystko znoszę,aby mieć to ukochane maleństwo. Będę się modlić z całych sił.
Kochana, będę bardzo mocno trzymać kciuki, żeby się udało. Moje myśli i serce jest z Tobą. Trzymaj się, jesteś tak silna, zasługujesz na to, żeby trzymać swoje maleństwo.

Do góry