reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Dziewczyny znów jestem w szpitalu, znów to samo. Ogromna hematometra, 2 noce nie spałam i cierpiałam z bólu. Żegnam się z marzeniami o byciu mamą,bo przy tej przypadłości jak jest zarośnięte ujście to nawet in vitro nie pomoże. Być może usuną mi macicę,ale ja mam już dość cierpienia,bo cierpię od 3 miesięcy. Niestety nie zawsze się ma to czego się pragnie 🥺
Marta, bardzo mi przykro... jesteś godną podziwu, silną kobietą! Zdrowia!

reklama
Mam 39 lat i podejmuje kolejna walkę o ciążę. Za mną 6 strat w tym jeden martwy poród córeczki w 26tc. W wywiadzie stwierdzony Aps, Pcos, insulinooprnosc. W czerwcu i sierpniu miałam histeroskopie operacyjna w celu usunięcia przegrody macicy.
Przykro mi. Gratuluję woli walki i życzę powodzenia. Też mam PCOS. Za mną dwie straty. Co robisz w związku z PCOS?

Ostatnia edycja:
Mam 39 lat i podejmuje kolejna walkę o ciążę. Za mną 6 strat w tym jeden martwy poród córeczki w 26tc. W wywiadzie stwierdzony Aps, Pcos, insulinooprnosc. W czerwcu i sierpniu miałam histeroskopie operacyjna w celu usunięcia przegrody macicy.
Jak duzo przeszlas :( tule Cie wirtualnie. Trzymam mocno kciuki za Twoje starania!

Jesteś bardzo silna! Ja jestem po jednej stracie- przyczyny nie znam. I tak było to dla mnie okropne przeżycie, więc jestem pełna podziwu dla Twojej determinacji.
Życzę Ci, abyś została mamą.

Przykro mi. Gratuluję woli walki i życzę powodzenia. Też mam PCOS. Za mną dwie straty. Co robisz w związku z PCOS?

Jak duzo przeszlas :( tule Cie wirtualnie. Trzymam mocno kciuki za Twoje starania!

Jesteś bardzo silna! Ja jestem po jednej stracie- przyczyny nie znam. I tak było to dla mnie okropne przeżycie, więc jestem pełna podziwu dla Twojej determinacji.
Życzę Ci, abyś została mamą.
Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie 🙂
Nie ukrywam, że po stracie córki się załamałam. Do takiego etapu ciąży nigdy nie dotrwałam więc radość była ogromna, a życie znowu rzuciło kłody pod nogi.

Dajemy sobie z mężem czas do maja jeżeli uda się zajść w ciążę i ją utrzymać to super. Jeżeli nie zajdę lub znowu poronię to kończę starania. Będziemy sobie układać życie tylko we dwoje z naszymi dwoma psiakami.

Hej, strasznie mi przykro że musiałaś przez to przejść 🥺
Czy przyczyną strat jest zespół antyfosfolipidowy lub przegroda czy znaleziono coś jeszcze?

reklama
Hej, strasznie mi przykro że musiałaś przez to przejść 🥺
Czy przyczyną strat jest zespół antyfosfolipidowy lub przegroda czy znaleziono coś jeszcze?
Mój lekarz uważa że przyczyną strat jest Aps i przegroda. Trzy razy badałam zarodki w kierunku wad genetycznych i w jednym wyszła wada. Natomiast u córeczki robiliśmy sekcje zwłok oraz badaliśmy pod kątem wad i wszystko wyszło prawidłowo. Z perspektywy czasu mam odczucie że córkę straciłam przez przegrodę. Jak zaczęłam czuć ruchy to zawsze były z jednej strony dlatego uważam, że po prostu nie miała miejsca na dalszy rozwój. Tym bardziej że przegroda okazała się dość spora i dlatego miałam dwa zabiegi w ciągu półtora miesiąca.

Do góry