Bażantka_1991
Fanka BB :)
Możesz rozwinąć?A to mówią że trzeba mieć około 1 przy staraniach
Ja właśnie zaczęłam zbijanie do 1
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Możesz rozwinąć?A to mówią że trzeba mieć około 1 przy staraniach
Ja właśnie zaczęłam zbijanie do 1
No że norma TSH to jest faktycznie jak mówisz, 4 czy nawet 4 z hakiem, ale lekarze zalecają, żeby przy staraniach TSH oscylowało w okolicy 1. Ostatnio lekarz mi powiedział, że nawet 1.9 będzie dobrym wynikiem. Wcześniej mi mówili, że lepiej żeby było mniejsze niż 2.5, niż 2.Możesz rozwinąć?
Zaraz napisze ft3 5.11 norma(3.10-6.80)Ale badalas tylko TSH ? A co z resztą hormonów tarczycowych ?
Ja mialam na poziomie 2.1No że norma TSH to jest faktycznie jak mówisz, 4 czy nawet 4 z hakiem, ale lekarze zalecają, żeby przy staraniach TSH oscylowało w okolicy 1. Ostatnio lekarz mi powiedział, że nawet 1.9 będzie dobrym wynikiem. Wcześniej mi mówili, że lepiej żeby było mniejsze niż 2.5, niż 2.
Dlatego teraz lekarz, któremu powiedziałam, że się staram, mimo wyniku w normie (3.5) przepisał mi hormon na zbicie wyniku do tego 1. Mam po 6 tygodniach sprawdzić TSH i jak dalej będzie większe to zwiększyć sobie dawkę leku
No że norma TSH to jest faktycznie jak mówisz, 4 czy nawet 4 z hakiem, ale lekarze zalecają, żeby przy staraniach TSH oscylowało w okolicy 1. Ostatnio lekarz mi powiedział, że nawet 1.9 będzie dobrym wynikiem. Wcześniej mi mówili, że lepiej żeby było mniejsze niż 2.5, niż 2.
Dlatego teraz lekarz, któremu powiedziałam, że się staram, mimo wyniku w normie (3.5) przepisał mi hormon na zbicie wyniku do tego 1. Mam po
Wszystkie hormony w normie te najwazniejsze , tarczyca , przysadka mozgowa, i inne omre regularny... tylko nie gadacie wyluzowac ..... chociaz w moim przypadku ...ahAle badalas tylko TSH ? A co z resztą hormonów tarczycowych ?
Dzieki, i wzajemnieWitamy Cię więc wśród nas Obyś nie zagrzała ławy zbyt długo!
To nie jest tak że mają w dupie tylko uważają ze w 1 trymestrze jak jest poronienie to jest to z przyczyn genetycznych. Fakt moze troche za mało przykładają uwagi ale też niekiedy nie da się uratować ciąży. Mają inne podejście podejście poprostu. Chodzi mi poprostu o to że nie daj się zniechęcić i kontaktuj się ze swoim GP.Nie, ja mam 31 lat ale wiesz widocznie co mowisz piszac o N H s tutaj na prawde wczesna ciaze maj w dupie a jak sama wytropisz to pytaja czy na pewno