reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Ja nie wiem, chyba już bardziej nie poronię tej ciąży. Spodziewałam się krwawienia jak na okres, albo i gorszego, a tu moje brązowe plamienie powoli się kończy...
Mam nadzieję, że po usg nie okaże się, że muszę jechać na łyżeczkowanie.

Ja nie wiem, chyba już bardziej nie poronię tej ciąży. Spodziewałam się krwawienia jak na okres, albo i gorszego, a tu moje brązowe plamienie powoli się kończy...
Mam nadzieję, że po usg nie okaże się, że muszę jechać na łyżeczkowanie.
Miejmy nadzieję że okres był poronieniem właśnie... ale dam fakt że test był negatywny jest super dziwny

Doczytałam w internecie, że to normalne że już w pierwszych dniach ciąży cholesterol jest wyższy o ok 10%niż bez ciąży, więc jak mi wyszedł 193, a norma jest do 190 to się uspokoiłam :) tak tu piszę dla potomnych, gdyby ktoś miał podobną sytuację jak ja 😄

Hej dziewczynki 😚
W poprzednim miesiącu pokazywałam Wam testy, były dość blade i prawdopodobnie to byla ciaza biochemiczna.. ale w tym miesiącu.. chyba już nie ma wątpliwości.
Myslalam ze okres sie rozregulował przez urlop, zrobilam test, ale bez większych emocji..Nawet go nie trzymałam, jak zawsze wyczekując tych 3 minut.. odwracam sie...a tu taka niespodzianka🥰 tak na dobrą sprawę to chyba jeszcze do mnie nie doszło.. jutro jadę na bete..sciskam Was wszystkie🤗😘
20220620_100625.jpg

Na pewno dużo zależy od lekarza. Wiadomo, że papier wszystko przyjmie. My np dzisiaj pytaliśmy o dodatki, np assisted hatching i mój lekarz uważa, żebyśmy się na razie nie rozpędzali i nie decydowali z góry na wszystko, bo to nie zawsze jest potrzebne. Generalnie zobaczymy co powie embriolog i wtedy będziemy decydować. Także no, nie naciąga nas na wszystko jak leci tylko tłumaczy czy to ma sens i jakie są opcje.

Gorzej, że poronienia w wywiadzie są wykluczeniem z dofinansowania w większości programów samorządowych. 😱

I jeszcze taka ciekawostka: przy in vitro jest większe ryzyko ciąży pozamacicznej niż przy naturalnym poczęciu.

reklama
Na pewno dużo zależy od lekarza. Wiadomo, że papier wszystko przyjmie. My np dzisiaj pytaliśmy o dodatki, np assisted hatching i mój lekarz uważa, żebyśmy się na razie nie rozpędzali i nie decydowali z góry na wszystko, bo to nie zawsze jest potrzebne. Generalnie zobaczymy co powie embriolog i wtedy będziemy decydować. Także no, nie naciąga nas na wszystko jak leci tylko tłumaczy czy to ma sens i jakie są opcje.

Gorzej, że poronienia w wywiadzie są wykluczeniem z dofinansowania w większości programów samorządowych. 😱

I jeszcze taka ciekawostka: przy in vitro jest większe ryzyko ciąży pozamacicznej niż przy naturalnym poczęciu.
Jak to większe ryzyko cp??? Poważnie ?? Nikt mi tego nie mówił, a ja już po jednej co jestem :-( :(

Do góry