reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

No ja niestety jestem w tej chwili na bieżąco. Aczkolwiek niedawno pojawiła się eksperymentalna metoda In Vitro Activation adresowana dla kobiet z przedwczesnym wygasaniem jajników. Poza tym Czesi są dobrzy w mini stymulacje przy bardzo niskim AMH i są z tego dzieci. Więc jakby to nie jest tak, że temat jest stracony.

Nie powiedziałam, że jest 😎
Powiedziałam, że ginekolog może sugerować in vitro i nie będzie to sugestia bez powodu. Ale oczywiście, że to nie wyklucza naturalnej ciąży. Jeśli chodzi o rezerwę jajnikową to dopiero menopauza ją wyklucza

reklama
Nie powiedziałam, że jest 😎
Powiedziałam, że ginekolog może sugerować in vitro i nie będzie to sugestia bez powodu. Ale oczywiście, że to nie wyklucza naturalnej ciąży. Jeśli chodzi o rezerwę jajnikową to dopiero menopauza ją wyklucza
Ej, ale ja gram do tej samej bramki co Ty ;). Napisałam że to jest na prawdę niskie AMH i że dobrze, że wizyta u lekarza niedługo, bo istotny jest czas. Przy takim AMH to raczej się nie ryzykuje starań naturalnych, chyba że ktoś światopoglądowo ma problem z in vitro. Ale sama stymulacja do in vitro też jest trudniejsza niż gdy AMH jest wysokie. Te dwie rzeczy, które wypisałam to taka nadzieja dla tych, którym się nie udaje uzyskać komórek przy standardowej stymulacji.

Ja witam się dopiero dziś od wczoraj mnie tak przeczołgała grupa co zbiłam gorączkę to od nowa dziś już jest lepiej ale moje pytanie zażywał ktoś z was miovellia nac ? Ja w tym cyklu zaczęłam zażywać mógłby ktoś wyrazić opinie ?

@Karolina_123 Wrzucam kilka pierwszych z brzegu, ale jest tego w necie tyle, że na pewno znajdziesz coś ciekawego. No i lekarz zdecydowanie jesy dobrym kierunkiem. On jest specjalistą od niepłodności czy po prostu ginekolog?
Tak umówiłam się do kliniki niepłodności, bo staramy się już kilka lat. A ginekolog nic sensownego nie potrafił nam doradzić.

Ja witam się dopiero dziś od wczoraj mnie tak przeczołgała grupa co zbiłam gorączkę to od nowa dziś już jest lepiej ale moje pytanie zażywał ktoś z was miovellia nac ? Ja w tym cyklu zaczęłam zażywać mógłby ktoś wyrazić opinie ?
Cześć, ja stosuje drugi cykl 🙂 i pije do tego zwykłą miovelie. Cykle marzec i kwiecień miałam bezowulacyjne, przy stosowaniu mioveli nac i zwykłej drugi miesiąc, oba cykle z owulacją potwierdzoną monitoringiem 😊 nie wiem czy to akurat przypadek czy nie, ale stosuje i wygląda jakby działało faktycznie 😁

reklama
Do góry