reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Jak się dzisiaj macie? 🌼
Ja pomimo pięknej słonecznej pogody jestem rozdrażniona i lepiej mnie nie zaczepiać…
10 dpo, kłuje mnie prawy jajnik, piersi nie da się dotknąć tak bolą, od niedzieli mam jasnobrązowe i żółte plamienia, z przerwami, biegam siku jeszcze częściej niż zwykle (myślałam że już częściej się nie da, mam zdiagnozowany nadreaktywny pęcherz).
Wcale nie mam ochoty na te święta, będzie udawnie przed rodziną że wszystko jest super 😰
same here z wyłączeniem objawow

reklama
Jak się dzisiaj macie? 🌼
Ja pomimo pięknej słonecznej pogody jestem rozdrażniona i lepiej mnie nie zaczepiać…
10 dpo, kłuje mnie prawy jajnik, piersi nie da się dotknąć tak bolą, od niedzieli mam jasnobrązowe i żółte plamienia, z przerwami, biegam siku jeszcze częściej niż zwykle (myślałam że już częściej się nie da, mam zdiagnozowany nadreaktywny pęcherz).
Wcale nie mam ochoty na te święta, będzie udawnie przed rodziną że wszystko jest super 😰
Też będę w tym roku udawać. Łączę się z Tobą w dołku 😔
No, ale kiedyś musi chyba wyjść słońce? I to na dłużej?

widziałam, że ktoś Ci wcześniej pisał że Twoje plamienie w niedzielę i poniedziałek mogło być implantacją. Zapomniałam odpisać.
Gdyby rzeczywiście tak było to już najpóźniej w środę testy byłyby pozytywne. Jeśli takie nie są, a plamienia się utrzymuje to zabrałabym się za diagnostykę. Przyczyną może być niedomoga lutealna, polipy, endometrioza i zapewne jeszcze kilka innych niefajnych rzeczy
robiłam badanie proga i TSH w lutym (2 faza cyklu), we wtorek 5.04 byłam u gina na kontroli, na usg widoczny ładny pęcherzyk.
Oprócz tego dodam że w cytologii wyszedł mi CIN I, obraz kolposkopowy satysfakcjonujący - ASCUS, nabłonek kruchy, widoczny duży stan zapalny (obecnie wyleczony).
Wynik na HPV z 11.04 - brak obecności wirusa.
Ginekolog nie widzi przeciwskazan do ciąży, stad nasze intensywne starania w tym cyklu… planuję zrobić test 17.04 w niedzielę, czy powinna się pojawić przynajmniej blada kreseczka? Czy jeszcze za wcześnie?

Załączniki

• IMG_7211.jpg
    IMG_7211.jpg
    70,9 KB · Wyświetleń: 72
Jak się dzisiaj macie? 🌼
dokładnie tak. Myślałam, że to tylko ja jestem w tak podłym nastroju na myśl o świętach ...

Hej słońca! Trochę Was czytam :)
U mnie na szczęście raczej ludzie w rodzinie nie pytają. Ale kto wiec co się wydarzy :p
Poza tym zaczynają mi się dni płodne, śluz już się ciągnie, no ale not this time motherfucker :p
cofamy się i stosunek przerywany xD

Hej słońca! Trochę Was czytam :)
U mnie na szczęście raczej ludzie w rodzinie nie pytają. Ale kto wiec co się wydarzy :p
Poza tym zaczynają mi się dni płodne, śluz już się ciągnie, no ale not this time motherfucker :p
cofamy się i stosunek przerywany xD
już ci mowilam, życzę ci żeby mąż nie był tak dobry w przerywany jak mój XD

robiłam badanie proga i TSH w lutym (2 faza cyklu), we wtorek 5.04 byłam u gina na kontroli, na usg widoczny ładny pęcherzyk.
Oprócz tego dodam że w cytologii wyszedł mi CIN I, obraz kolposkopowy satysfakcjonujący - ASCUS, nabłonek kruchy, widoczny duży stan zapalny (obecnie wyleczony).
Wynik na HPV z 11.04 - brak obecności wirusa.
Ginekolog nie widzi przeciwskazan do ciąży, stad nasze intensywne starania w tym cyklu… planuję zrobić test 17.04 w niedzielę, czy powinna się pojawić przynajmniej blada kreseczka? Czy jeszcze za wcześnie?
a jaki był pęcherzyk tego 5.04?
Jeśli dziś jesteś 10 dpo to w większości przypadków dziś już by wyszła blada kreska. Czasem trzeba na nią poczekać do około 12 dpo czyli u Ciebie byłaby to sobota. W niedzielę definitywnie test będzie rozstrzygający chyba, że nie masz pewności co do owulacji. I podtrzymuje, jeśli plamienia się utrzymują to jest jakaś przyczyna. Gdyby to była implantacja test JUŻ byłby pozytywny

a jaki był pęcherzyk tego 5.04?
Jeśli dziś jesteś 10 dpo to w większości przypadków dziś już by wyszła blada kreska. Czasem trzeba na nią poczekać do około 12 dpo czyli u Ciebie byłaby to sobota. W niedzielę definitywnie test będzie rozstrzygający chyba, że nie masz pewności co do owulacji. I podtrzymuje, jeśli plamienia się utrzymują to jest jakaś przyczyna. Gdyby to była implantacja test JUŻ byłby pozytywny

Pęcherzyk 16mm z tego co pamiętam.
Teraz to już zgłupiałam… wszędzie piszą że powinno się testować najwcześniej w 1 dzień okresu, ewentualnie jakieś 3 dni przed. Ja mam regularne, 28 - dniowe cykle więc wychodzi na to że powinnam dostać @ 22.04 a i tak wtedy kreska mogłaby wyjsc niewidoczna. Nie mam jeszcze dużego doświadczenia a wczorajszy test robiłam Facelle… teraz już wiem, tylko i wyłącznie Pink 🙈

reklama
A miałaś jakieś zabiegi czy operacje? Skąd te zrosty? Każda z nas przechodzi dołki, próbujemy się nie poddać i po czasie znów wychodzi słońce :) U mnie dziś dużo słonka, więc Ci go przesyłam i wytrwałości :)

Miałam laparo półtora roku temu, może to jest przyczyna 🤷🏼‍♀️
Ja już przez ten czas starań miałam milion dołków, ale ten to jest bardziej dno z mułem 🤦🏼‍♀️😅

Do góry