reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

ja z kolei jak w konkretnym cyklu robiłam tak żeby nie zajść, bo szczepienie święta, sylwester. Tak próbowałam ominąć owulacje, że zaszłam w ciążę. Oczywiście cieszyłam się, ale nie było happy endu. Wydaje mi się że to nie jest zależne od nas. Czy odpuścimy, czy się staramy. Czy bardzo nam zależy, czy troszeczkę mniej. To loteria. Ale wiem, że im bardziej się staramy tym większe rozczarowanie przychodzi wraz z 🙈, czy wynikami badań. Stres też nie pomaga. Na początku podchodziłam do wszystkiego z dystansem. Po biochemicznej jakieś trybiki mi się chyba poprzestawiały, bo mam naprawdę duże parcie na ciążę teraz. Co ja mogę powiedzieć staram się dopiero kilka miesięcy, a głowa mi buzuje od natłoku myśli. Naprawdę podziwiam każdą z Was. W porównaniu do mnie jesteście naprawdę mega cierpliwe.
Amen - loteria.

reklama
dodam jeszcze, że bardzo bym chciała mieć własne dziecko. Ale jak nie będzie mi dane, napewno nie będę się wahac. Jest masa dzieci, które potrzebują rodziny. A ja chce miec rodzinę i jak nie w taki jak sobie zaplanowałam to w inny sposób ją stworze.
Dojrzałe podejście. Ja np na ten moment nie wyobrażam sobie adopcji, bo jakkolwiek to nie zabrzmi - nie wyobrażam sobie pokochać niesowjego dziecka. Może mi sięzmieni.
Najważnejsze to działać w zgodzie z wlasnym sercem.
Ile się staracie?

Ma brac sermatrop alfa czy jakoś tak, ruchu ma az nadto w pracy bo wraca i praktycznie odrazu zasypia-przewlekle zmeczenie tez nie jest dobre wiem😣z dietą różnie ale staram się go pilnować. On z góry założył że to jego wina, choc staram się mu to z głowy wybić. Jest dzielny bo chodzi mi ładnie na badania. W weekend zrobimy posiew nasienia-ponoc czasem tu wychodzi jakis syf który kiepsci parametry nasienia i krew. Potem usg z dopplerem i potencjał oksydacyjno redukcyjny. Kupe kasy to kosztuje i nie stac nas na raz tego zrobić😥co odciaga diagnozę w czasie. Ale staramy się co miesiac choć już brakuje czasem sily i chęci.
A
to chyba nie ma znaczenia. Mąż bierze suple? Myślę, że warto. A jaki ten progesteron masz 7 dni po owu?
Bierze sermatrop alfa. Progesteron mialam cos kolo 10. Za niski...

Oj nie nie i od razu mogę CI powiedzieć, ze tu większość dziewczyn (na czele ze mną) dostaje białej gorączki jak ktoś mówi "odpuśćcie, to Wam się uda" :D
Oczywiście do momentu jak każdy sobie uważa co chce, aby nie dawać innym takich rad :D
Tak, tak wiele osób mówi ze odpuszczenie magicznie działa... Guzik prawda. Jak z organizmem nie jest do końca ok i nie wiadomo o co kaman to chyba nie ma co liczyć że a nuz sie uda.

reklama
Patrycja, lat prawie 31 😂 jestem po jednej ciąży, gdzie przestało bić serduszko w 7 tyg., 2 ciąża pozamaciczna, 3 ciąża zakończona w 18tyg, odeszły mi wody, 30.12 sylwester był bardzo radosny 😔😭
O matko! Strasznie mi przykro, ze tyl przeszłaś :( Czy diagnozowałaś co jest przyczyną poronień?
Jakie jeszcze badania zrobiliście?
PS. jesteś moją rówieśniczką :)

Do góry