reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

odebrałam wyniki progesteronu, przypominam jestem w 37dc, nie wiedziałam czy owulacja była i kiedy była.
6 dni temu robiłam test ciążowy był negatywny. Martwił mnie progesteron bo w tym cyklu wcale nie bolą piersi.
Możecie mi powiedzieć co oznacza taki wynik proga?Zobacz załącznik 1375471
jak nie wiesz kiedy owulacja była to w tym dniu cyklu mogłaś od razu betę oznaczyć haha :D tak na serio, to wysoki ten prog, ale mieści się w normie czyli owulacja była, być może właśnie 7 dni temu skoro tak dużo :) i nie zanosi się na okres w najbliższych dniach

reklama
jak nie wiesz kiedy owulacja była to w tym dniu cyklu mogłaś od razu betę oznaczyć haha :D tak na serio, to wysoki ten prog, ale mieści się w normie czyli owulacja była, być może właśnie 7 dni temu skoro tak dużo :) i nie zanosi się na okres w najbliższych dniach
haha właśnie stresuje mnie zrobienie bety czy testu haha,
boję się smutku na negatyw, i niewiedzenia co zrobię na pozytyw. A właśnie dziwne, że w tym cyklu zero pms, już myślałam że owulacji nie było, ale 25.02 strasznie na pierniczał mnie jajnik

Na pewno nie wczoraj 😜 Ale ciężko stwierdzić czy jesteś 5 czy 10 dpo. Jeśli jest ciąża to możesz być i 14 dpo. Jeśli nie ma ciąży to ok 10 dpo zanika ciałko żółte i prog przestaje być już produkowany.
okeej! walczę ze swoją cierpliwością żeby jak najdłużej powstrzymać się od robienia testu heh

haha właśnie stresuje mnie zrobienie bety czy testu haha,
boję się smutku na negatyw, i niewiedzenia co zrobię na pozytyw. A właśnie dziwne, że w tym cyklu zero pms, już myślałam że owulacji nie było, ale 25.02 strasznie na pierniczał mnie jajnik
to poczekaj jeszcze tydzień, na krwawienie się nie zanosi więc nic nie tracisz :) jeśli to ciąża raczej przy tym poziomie proga nie będziesz musiała łykać duphastonu więc też nie szkodzi, że zwlekasz. Jeśli owulacja była tego 25.02 to za tydzień już będziesz coś wiedziała więcej :)

Ważne są jeszcze jednostki. Te są w nmol co w ng daje jakieś 14 jednostek.
Taki wynik może być zarówno w szczycie proga 7 dpo jak i w okolicach 10/12 dnia cyklu.
Wiesz jaką masz zazwyczaj fazę lutealna?
Ten prog nie jest jakiś wybitnie wysoki więc proponuję jednak skontrolować czy nie ma ciąży
odebrałam wyniki progesteronu, przypominam jestem w 37dc, nie wiedziałam czy owulacja była i kiedy była.
6 dni temu robiłam test ciążowy był negatywny. Martwił mnie progesteron bo w tym cyklu wcale nie bolą piersi.
Możecie mi powiedzieć co oznacza taki wynik proga?Zobacz załącznik 1375471

Ważne są jeszcze jednostki. Te są w nmol co w ng daje jakieś 14 jednostek.
Taki wynik może być zarówno w szczycie proga 7 dpo jak i w okolicach 10/12 dnia cyklu.
Wiesz jaką masz zazwyczaj fazę lutealna?
Ten prog nie jest jakiś wybitnie wysoki więc proponuję jednak skontrolować czy nie ma ciąży
tak, fazę lutealną mam 14 dni :)

reklama
Dziewczyny, czy któraś z was nie odczuwa owulacji? 🤔 Pytam, ponieważ ja nigdy mie zauważyłam u siebie czegoś takiego. Zdarzają mi się jakieś pojedyńcze kłócia w tej okolicy ale to nie na owulacje, tylko tak wyrywkowo w ciągu całego cyklu. Chcę się wybrać na monitoring, ale chętnie poznam wasze sytuacje, czy któraś ma potwierdzoną owulację, a nie ma totalnie żadnych objawów 🙄

Do góry