reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

🤪Ja nawet nie sprawdzałam ale widzę że też było grubo… ale za samo amh ponad 200 wyszło a to tylko jedno badanie.😳
Jeszcze w zeszłym roku kosztowało 150 PLN w Diagnostyce. Z drugiej strony mam wrażenie, że Diagnostyka jest najdroższym labem - ostatnio pierwszy raz pojechałam do Alabu i wyszło prawie stówkę taniej niż w esklepie Diagnostyki. (przy kwocie 400pln w Alabie)
W sumie tak teraz myślę że jak mieszkałam w wawie to mialam w lux med ubezpieczenie i też chyba za nic nie placilam 🤷🏽‍♀️
Przy takiej ilości badań @lady_in_blue nie byłoby bardziej opłacalne mieć właśnie jakiś pakiet I placic stały abonament co miesiąc?
Ale takie pakiety niestety nie są dostępne dla każdego - ja z pracy mam dwie opcje. Obie za około 80-100 PLN miesięcznie. Ale w regulaminie nie ma połowy potrzebnych mi ostatnio badań. A druga sprawa, że skierowanie na te badania musi wystawić lekarz z tego ubezpieczenia a u mnie w mieście jest tylko jedna przychodnia gdzie jest ginekolog w ramach tego i czeka się 1-2 miesiące na wizytę. Leczenie niepłodności jest wyłączone z zakresu ubezpieczenia a nie mam pewności, że jak już się dostanę do tego gina to on będzie chciał przykombinować i dać skierowanie z jakiegoś wymyślonego powodu...

Jakbym mieszkała w dużym mieście to pewnie też bym korzystała :).

reklama
Jeszcze w zeszłym

Ale takie pakiety niestety nie są dostępne dla każdego - ja z pracy mam dwie opcje. Obie za około 80-100 PLN miesięcznie. Ale w regulaminie nie ma połowy potrzebnych mi ostatnio badań. A druga sprawa, że skierowanie na te badania musi wystawić lekarz z tego ubezpieczenia a u mnie w mieście jest tylko jedna przychodnia gdzie jest ginekolog w ramach tego i czeka się 1-2 miesiące na wizytę. Leczenie niepłodności jest wyłączone z zakresu ubezpieczenia a nie mam pewności, że jak już się dostanę do tego gina to on będzie chciał przykombinować i dać skierowanie z jakiegoś wymyślonego powodu...

No tak, faktycznie to bardziej skomplikowane niż myślałam...

Jeszcze w zeszłym roku kosztowało 150 PLN w Diagnostyce. Z drugiej strony mam wrażenie, że Diagnostyka jest najdroższym labem - ostatnio pierwszy raz pojechałam do Alabu i wyszło prawie stówkę taniej niż w esklepie Diagnostyki. (przy kwocie 400pln w Alabie)

Najbliżej mam niestety diagnostykę i poza tym cały czas robię w jednym laboratorium wiec liczę że dzięki temu mam w miarę kontrole nad tymi wynikami (wiesz te same normy, urządzenia etc). Na szczęście nieszczęście tego cholernego amh nie trzeba co miesiąc robić 😐🥳

Najbliżej mam niestety diagnostykę i poza tym cały czas robię w jednym laboratorium wiec liczę że dzięki temu mam w miarę kontrole nad tymi wynikami (wiesz te same normy, urządzenia etc). Na szczęście nieszczęście tego cholernego amh nie trzeba co miesiąc robić 😐🥳
Właśnie się zastanawiam czy ja kiedykolwiek mialam amh robione... chyba nie ...

Mnie wyszło poniżej średniej w moim wieku (31). Ale nie jest tragicznie wiec mój doktor mówi, że jest to dla nas informacja ale nie przekreślająca nic. Na pewno mnie to trochę uspokoiło że jeszcze coś tam w rezerwie jest i jeszcze jest szansa na X prób 🙃🙃🙃

Załączniki

• A1BB709E-58C3-4D13-9164-72207A4FED51.jpeg
    A1BB709E-58C3-4D13-9164-72207A4FED51.jpeg
    106,4 KB · Wyświetleń: 90
Amh tak. Ale ja ostatnio miałam zrobić badania wirusowe przez IUI. Tam wynik generalnie jest pozytywny albo negatywny więc stwierdziłam że ta stówka to zawsze coś :).

To akurat warto zrobić, w klinikach od tego zaczynają :).

Generalnie z tego co mój doktor mówił to raz na pół roku się to badanie robi i dopóki jest powyżej 1,4 to jest jeszcze ok.

reklama
Do góry