lady_in_blue
Fanka BB :)
Jeszcze w zeszłym roku kosztowało 150 PLN w Diagnostyce. Z drugiej strony mam wrażenie, że Diagnostyka jest najdroższym labem - ostatnio pierwszy raz pojechałam do Alabu i wyszło prawie stówkę taniej niż w esklepie Diagnostyki. (przy kwocie 400pln w Alabie)Ja nawet nie sprawdzałam ale widzę że też było grubo… ale za samo amh ponad 200 wyszło a to tylko jedno badanie.
Ale takie pakiety niestety nie są dostępne dla każdego - ja z pracy mam dwie opcje. Obie za około 80-100 PLN miesięcznie. Ale w regulaminie nie ma połowy potrzebnych mi ostatnio badań. A druga sprawa, że skierowanie na te badania musi wystawić lekarz z tego ubezpieczenia a u mnie w mieście jest tylko jedna przychodnia gdzie jest ginekolog w ramach tego i czeka się 1-2 miesiące na wizytę. Leczenie niepłodności jest wyłączone z zakresu ubezpieczenia a nie mam pewności, że jak już się dostanę do tego gina to on będzie chciał przykombinować i dać skierowanie z jakiegoś wymyślonego powodu...W sumie tak teraz myślę że jak mieszkałam w wawie to mialam w lux med ubezpieczenie i też chyba za nic nie placilam
Przy takiej ilości badań @lady_in_blue nie byłoby bardziej opłacalne mieć właśnie jakiś pakiet I placic stały abonament co miesiąc?
Jakbym mieszkała w dużym mieście to pewnie też bym korzystała .