Mama_malarka
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a może tamte nie wyłapali jeszcze ??Uprzedze Was tylko przed testami DOZ. Jeśli z nich korzystacie to warto zrobić jeszcze z innej firmy
U mnie nadal brak @, ale pozostałe testy kompletnie negatywne.
Przykro mi i mam nadzieję, że znajdzie się jakaś droga do wymarzonego maleństwa dla was. Na pocieszenie (chociaż każdy przypadek jest inny) powiem ci że moja znajoma urodziła 3 tygodnie temu zdrowego malucha- po 4 latach starań, 3 biochemach i 2 poronieniach pod koniec pierwszego i w drugim trymestrze. Obydwoje z mężem mieli problemy, chociaż nie znam szczegółów. Warto walczyć, nie poddawać się i kombinować.Dziewczyny mam 27 lat, rocznikowo 28. Staramy się od 2,5 roku. Przez prawie dwa lata nie miałam owulacji, mimo tabletek, zastrzyków na stymulacje...sama byłam środkiem antykoncepcyjnym, bo bez jajeczka nie ma szans. Teraz zaczęłam reagować na zwykłe Clo, jednak przez 3 cykle się nie udało. Zrobiliśmy badania nasienia, a tam wyszło 2% prawidłowych. Skoro sie nie udawało, to lekarz zlecił HBA i Fragmentację. HBA wyszło 68, fragmentacja 40 Badane było to około miesiac po szczepieniu, gdzie maz odchorował to szczepienie gorączką. Lekarze mówią, że z takimi wynikami w zasadzie tylko in vitro. W tym cyklu wzięłam większą dawkę Clo i żaden pecharzyk nie urósł...nie wiem, czy wieksza dawka mnie nie blokuje. W 13 dc były dwa pęcharzyki po 11mm, w 17dc były już 4 sztuki ale dalej po 11mm. Od 20 dc dostałam PRIMOLUT NOR. Odstawiłam we wtorek. Dzisiaj monitoring, bo lekarz mówi, że czasami po nim pęcherzyk rusza... powiem Wam, że jestem załamana...u mnie lipa, u męża tak samo
Wątpię. Robiłam pinka i jeden z DOZ i oba były białe. Do tego sama moja sytuacja raczej słabo ciążowo rokuje.a może tamte nie wyłapali jeszcze ??
Dziewczyny miałam przed chwilą teleporade z Endo i kazała mi zrobic badania między 3-5 dc. Więc ja zadowolona mowie ze dzis 4dc i pójdę jutro i super. A teraz patrzę a ja dziś 5dc. Robić jutro czyli w 6dc czy lepiej czekac do następnego cyklu ? [emoji2362] czy naprawdę różnica 1 dnia moze sprawić ze wyniki będą niemiarodajne ?
Całe życie pod górkęJa bym poczekała i zrobiła jednak bliżej 3 niż 5. Generalnie to chyba nawet lepiej zrobić 2 niż 5
życzę Ci żeby nie było już potrzeby badania przyszłego cyklu z wiadomych względówCałe życie pod górkę
W przyszłym cyklu 1dc wypada w piątek wiec i tak najwcześniej w 4dc będzie badane