reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Mi kazał brać 1x1 od 2 dnia cyklu przez 5 dni. U mnie endo na ostatnim usg było cieniutkie. Teraz jest prawidłowe dla tej fazy cyklu- ale nie powiedział ile. Ja głupia w nerwach nie dopytałam. Mam brać przez 3 cykle, za 3 miesiące mam wrócić, albo z brzuszkiem albo bez. Jeśli bez to będzie włączał leczenie dalej. Stwierdził że w moim przypadku trzeba zacząć od stymulacji, bo owu po prostu nie ma. Brak pęcherzyka dominującego.
A co jeśli pecherzyki same nie pękną? Będziesz pompować clo torbiel. Musi być kontrola chociaż raz czy pecherzyki pękają. Ja i aromek i ovitrelle dostaje z cyklu na cykl, nigdy „na zapas”.

Miewam bóle podbrzusza ale takie lekkie,też czuję się źle już parę dni po owulacji,mam tak od września jak dobrze pamiętam a staramy się od kwietnia.zrobiłqm nnóstwo badań i jedyne do czego można się przyczepić to do poziomu prolaktyny,aż dziwne że miesiączki mam w miarę regularne.Jak z tym żyję?czasami mam wrażenie że wg 😂 polecono mi go w aptece na pms a gina mam jutro i się okaże czy wystarczy czy na prl muszę coś konkretniejszego brać
Hejka, tak tylko wtrącę, że mam to samo co Ty z tą prolaktyną, też mam owulację i regularne cykle i wiesz co mi ostatnio ginekolog powiedziała? Że za wcześnie rano ją badam i zaleciła zrobić ją na spokojnie, w sobotę po solidnie przespanej nocy, koło 10-11 i to powinno mi pokazać stan faktyczny. Powiedziała też, że zazwyczaj prolaktyna idzie razem z niedoczynnością tarczycy, a ja jej nie mam i że samo to jest już podejrzane

Tak, na usg widać ciałko żółte, które świadczy o odbytej owulacji.
Aaa, to ok. Bo mam ostatnio nieregularny okres i jestem umówiona na wizytę, z tym, że nie jestem pewna, czy to będzie przed, w trakcie czy po owulacji. Ale chciałabym wiedzieć, czy w ogóle ta owulacja była

Hejo. Byłam sobie u gina- dzisiaj 14dc. Po owulacji ani śladu i być też jej nie będzie. Potwierdził mi PCOS i IO. Na owulację przepisał mi closilbegyt. Ktoś z Was brał ten lek?
Hej, ja wlansie jestem pierwszy cykl na nim, dzisiaj 6 dc i ostatni prania clo, czekam na rozwój sytuacji z niecierpliwością, w piątek i wtorek mam monitoring 🙈

Odniosę się jeszcze do tego fragmentu. Tak, jak się nie uda to będziemy klepać po plecach i wspierać bo po to tu jesteśmy, tworzymy społeczność kobiet, które STARAJĄ SIĘ zajść w ciążę, to znaczy, ze próbują i się nie udaje, a nie dla matek pięciorga którym za każdym razem udało się za pierwszym strzałem. Dla takich jest naprawdę wiele innych wątków na tym forum.
Tak zupelnie niezlośliwie jako Mama 3, juz zdazylam zauważyć, ze Wasza grupa jest nie dla wszystkich, chociaz nie spotkałam się tu z niemiłym dla mnie komentarzem zaznaczam ale powinnyscie nadać jej związany z trudami zajścia tytuł... Staraczki 2022 czy to o pierwsze czy o 10 wszystkie starające się to MY....
Zaznaczcie to w nazwie np ,,Staraczki wielocyklowe 2022", bo pierwszy post ja również przeoczyłam i wiele z nowych też...
Oszczędzicie sobie i innym złego humoru.
Powodzenia w dalszej drodze

A Ciebie co tu złego spotkało [emoji23][emoji23][emoji23]
Czy jest jakiś zbiorowy PMS?!
POWTÓRZĘ OSTATNI RAZ bo już mnie to nudzi.
Wątek Staraczek jak sama nazwa wskazuje... Tam da ta dam.... JEST DLA STARACZEK!!!
Jak ktoś zakładając konto już ma w ręku pozytywny test to przecież nie jest staraczką tylko przyszłą mamą i uwaga werble.... Przyszłe mamy mają swój wątek!
Ludzie tu nie ma nic niezrozumialego czy nielogicznego. Nie trzeba dorabiać żadnych ideologii jak to wątek jest dla wybranych.
Mogą tu być zarówno te co starają się 38 lat jak i te co starają się 38 minut tylko niech się kurfa starają!
Na "czy ten test jest pozytywny?" też jest wątek.
Czy jak byście szukały butów do biegania to poszłybyście na forum osób po amputacji bo anuż ktoś kiedyś biegał?
No to nie trzeba być alfą i omegą żeby zakumać na jakim wątku co wrzucić.
Tak zupelnie niezlośliwie jako Mama 3, juz zdazylam zauważyć, ze Wasza grupa jest nie dla wszystkich, chociaz nie spotkałam się tu z niemiłym dla mnie komentarzem zaznaczam ale powinnyscie nadać jej związany z trudami zajścia tytuł... Staraczki 2022 czy to o pierwsze czy o 10 wszystkie starające się to MY....
Zaznaczcie to w nazwie np ,,Staraczki wielocyklowe 2022", bo pierwszy post ja również przeoczyłam i wiele z nowych też...
Oszczędzicie sobie i innym złego humoru.
Powodzenia w dalszej drodze

reklama
Hejka, tak tylko wtrącę, że mam to samo co Ty z tą prolaktyną, też mam owulację i regularne cykle i wiesz co mi ostatnio ginekolog powiedziała? Że za wcześnie rano ją badam i zaleciła zrobić ją na spokojnie, w sobotę po solidnie przespanej nocy, koło 10-11 i to powinno mi pokazać stan faktyczny. Powiedziała też, że zazwyczaj prolaktyna idzie razem z niedoczynnością tarczycy, a ja jej nie mam i że samo to jest już podejrzane
Ja mam niedoczynność , ale tsh unormowane :) A wstaję codziennie o 5 ,badam przed 9 na spokojnie..z tym że ja mam i objawy podwyższonej prolaktyny prócz tych miesiączek właśnie 🤔 A kortyzol w normie odziwo i to w ten sam dzień robiony,wyszedł mi prawie że w połowie

Do góry