reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Na koty i psy nie wolno!
Zwierzętami się chwalimy i rozpływamy nad nimi :D

Na bezowulacyjne to najpierw badania - bo może coś blokuje owulację. A jeśli nie to potem leki na stymulację w tosty pęcherzyków (Aromek, clo, jeśli nie podziała to zastrzyki z gonadotropin) i potem zastrzyk na pęknięcie.
Nie wiadomo, zwierzaki są the best 😉 chociaż ja czasem ponarzekam na jedną moją panienkę bo z niej straszny choleryk😉
Ale i tak zawsze jak wracam z pracy to musimy się pomiziać😚

reklama
Ja mam niedoczynność , ale tsh unormowane :) A wstaję codziennie o 5 ,badam przed 9 na spokojnie..z tym że ja mam i objawy podwyższonej prolaktyny prócz tych miesiączek właśnie 🤔 A kortyzol w normie odziwo i to w ten sam dzień robiony,wyszedł mi prawie że w połowie
To ciekawe skąd to się bierze u Ciebie :o oby ten lek Ci pomógł, na mnie niestety nie zadziałał :(

Nie robiłam, ale prog niestety nie świadczący o owulacji. Kolejny ginekolog mi mówi, że mam PCOS i brak owulacji, więc pozostaje mi tylko wierzyć na słowo. Cieszę się też, że jest jakaś szansa i zaczela się terapia. Już wiem że ten lek to nasze słynne clo. Szanse 50 na 50, ale coś posuwa się do przodu. Martwi mnie tylko dawka jaka mi zapisał przy PCOS.
to nawet jak jest wysoki progesteron w fazie lutealnej to nie świadczy o przebytej owulacji ??

Jeszcze się nie zagłębiałam w te tematy, narazie zrobię sprawdzenie metodą HyCoSy i zobaczymy co dalej..
U mnie wygląda wszystko pięknie, owulki mam swoje, progesteron ładny, endo ładne, hormony w normie. No ale jak nie było ciąży tak nie ma.
No i właśnie tutaj powstaje pytanie, dlaczego nie ma tej ciąży... Kurde niby wszystko w normie a dalej nic. Ja nie wiem jakie są tego przyczyny... Komórka jajowa żyje tylko 24 h, może jakoś czasowo się źle wystrzeliwuje ? Plemniki sobie wędrują kilkanaście h, to już wyższa matematyka, żeby to obliczyć 😂 trzeba by było się kochać codziennie, ale plemniki niby mogą nie zdążyć odpowiednio dojrzeć. To co ile najlepiej to robić ?

No i właśnie tutaj powstaje pytanie, dlaczego nie ma tej ciąży... Kurde niby wszystko w normie a dalej nic. Ja nie wiem jakie są tego przyczyny... Komórka jajowa żyje tylko 24 h, może jakoś czasowo się źle wystrzeliwuje ? Plemniki sobie wędrują kilkanaście h, to już wyższa matematyka, żeby to obliczyć 😂 trzeba by było się kochać codziennie, ale plemniki niby mogą nie zdążyć odpowiednio dojrzeć. To co ile najlepiej to robić ?
No u nas po prostu słabe plemniki i nie dają rady. Zobaczymy czy jajowody drożne. Podobno najlepiej jest kochać się co 2 dni, ale oczywiście to też indywidualna sprawa. Czasem wystarczy 1 stosunek w cyklu w dobrym czasie :D

Tak zupelnie niezlośliwie jako Mama 3, juz zdazylam zauważyć, ze Wasza grupa jest nie dla wszystkich, chociaz nie spotkałam się tu z niemiłym dla mnie komentarzem zaznaczam ale powinnyscie nadać jej związany z trudami zajścia tytuł... Staraczki 2022 czy to o pierwsze czy o 10 wszystkie starające się to MY....
Zaznaczcie to w nazwie np ,,Staraczki wielocyklowe 2022", bo pierwszy post ja również przeoczyłam i wiele z nowych też...
Oszczędzicie sobie i innym złego humoru.
Powodzenia w dalszej drodze
Tired Tv Land GIF by TV Land Classic

A Ciebie co tu złego spotkało [emoji23][emoji23][emoji23]
Czy jest jakiś zbiorowy PMS?!
POWTÓRZĘ OSTATNI RAZ bo już mnie to nudzi.
Wątek Staraczek jak sama nazwa wskazuje... Tam da ta dam.... JEST DLA STARACZEK!!!
Jak ktoś zakładając konto już ma w ręku pozytywny test to przecież nie jest staraczką tylko przyszłą mamą i uwaga werble.... Przyszłe mamy mają swój wątek!
Ludzie tu nie ma nic niezrozumialego czy nielogicznego. Nie trzeba dorabiać żadnych ideologii jak to wątek jest dla wybranych.
Mogą tu być zarówno te co starają się 38 lat jak i te co starają się 38 minut tylko niech się kurfa starają!
Na "czy ten test jest pozytywny?" też jest wątek.
Czy jak byście szukały butów do biegania to poszłybyście na forum osób po amputacji bo anuż ktoś kiedyś biegał?
No to nie trzeba być alfą i omegą żeby zakumać na jakim wątku co wrzucić.
Ten fragment o butach przysporzył mnie o konkretny atak śmiechu 🤣🤣🤣 w punkt!

reklama
My juz próbowaliśmy co 2 dni, codziennie i 2 razy dziennie (przez 3 płodne dni) I nic 🤣🤷🏽‍♀️ wiec tez juz nie wiem

Do góry