reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Gdzieś czytałam, że histeroskopią można udrożnić jajowody 🤔
Jeszcze się nie zagłębiałam w te tematy, narazie zrobię sprawdzenie metodą HyCoSy i zobaczymy co dalej..
U mnie wygląda wszystko pięknie, owulki mam swoje, progesteron ładny, endo ładne, hormony w normie. No ale jak nie było ciąży tak nie ma.

Ja brałam teraz pierwszy cykl cło 1 tabl 1xdz przez 5dni i czekam na efekt..dzisiaj byłam u ginekologa Endo i powiedział żeby spróbować z aromkiem bo od clo się odchodzi ze względu na możliwe obniżenie grubości endometrium..więc pewnie kolejny cykl z aromkiem..
Mi kazał brać 1x1 od 2 dnia cyklu przez 5 dni. U mnie endo na ostatnim usg było cieniutkie. Teraz jest prawidłowe dla tej fazy cyklu- ale nie powiedział ile. Ja głupia w nerwach nie dopytałam. Mam brać przez 3 cykle, za 3 miesiące mam wrócić, albo z brzuszkiem albo bez. Jeśli bez to będzie włączał leczenie dalej. Stwierdził że w moim przypadku trzeba zacząć od stymulacji, bo owu po prostu nie ma. Brak pęcherzyka dominującego.

Nie robiłam, ale prog niestety nie świadczący o owulacji. Kolejny ginekolog mi mówi, że mam PCOS i brak owulacji, więc pozostaje mi tylko wierzyć na słowo. Cieszę się też, że jest jakaś szansa i zaczela się terapia. Już wiem że ten lek to nasze słynne clo. Szanse 50 na 50, ale coś posuwa się do przodu. Martwi mnie tylko dawka jaka mi zapisał przy PCOS.
a jaką dawkę dostałaś?

I nie zamierza Cię kontrolować w trakcie stymulacji?
Mi kazał brać 1x1 od 2 dnia cyklu przez 5 dni. U mnie endo na ostatnim usg było cieniutkie. Teraz jest prawidłowe dla tej fazy cyklu- ale nie powiedział ile. Ja głupia w nerwach nie dopytałam. Mam brać przez 3 cykle, za 3 miesiące mam wrócić, albo z brzuszkiem albo bez. Jeśli bez to będzie włączał leczenie dalej. Stwierdził że w moim przypadku trzeba zacząć od stymulacji, bo owu po prostu nie ma. Brak pęcherzyka dominującego.

reklama
Do góry