reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Rozumiem, a czy miałaś owulację potwierdzoną u ginekologa po odstawieniu tabletek?
Ze dwa razy jak byłam, to pani doktor mówiła, że trochę nie podobają jej się moje jajniki, że dużo pęcherzyków na nich. Jak później pytałam, czy to może być zespół policystycznych jajników, to stanowczo zaprzeczyla. Mówiła, że widzi dominujący pęcherzyk i że pewnie zaraz pęknie. Ale na taki typowy monitoring jestem umówiona w lutym. Myślicie, że może mam cykle bezowulacyjne ? Jeśli by tak było, to co wtedy się robi ? Podaje zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka ?

reklama
@Ceonis pewnie w grupie raźniej i wyżalić się możesz na wszystko na co masz ochotę na chłopa, teściową psa kota czy co tam innego chcesz😉 obyś się tylko tutaj nie zasiedziała 😉

Ze dwa razy jak byłam, to pani doktor mówiła, że trochę nie podobają jej się moje jajniki, że dużo pęcherzyków na nich. Jak później pytałam, czy to może być zespół policystycznych jajników, to stanowczo zaprzeczyla. Mówiła, że widzi dominujący pęcherzyk i że pewnie zaraz pęknie. Ale na taki typowy monitoring jestem umówiona w lutym. Myślicie, że może mam cykle bezowulacyjne ? Jeśli by tak było, to co wtedy się robi ? Podaje zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka ?
Wtedy najczęściej chyba daje sie leki na stymulacje wzrostu. Ale tutaj muszą się wypowiedzieć inne dziewczyny, bo ja zmagam się z czynnikiem męskim, więc nie wiem aż tyle co inne :)

Hejo. Byłam sobie u gina- dzisiaj 14dc. Po owulacji ani śladu i być też jej nie będzie. Potwierdził mi PCOS i IO. Na owulację przepisał mi closilbegyt. Ktoś z Was brał ten lek?
a robiłaś testy owulacyjne ?? Mi wychodziły dodatnie testy plus progesteron a ginekolog nie widziała tez żeby była owulacja

Wtedy najczęściej chyba daje sie leki na stymulacje wzrostu. Ale tutaj muszą się wypowiedzieć inne dziewczyny, bo ja zmagam się z czynnikiem męskim, więc nie wiem aż tyle co inne :)
Rozumiem, dziękuję za odpowiedź :)
Czyli u Ciebie facet ma problem ? Co w takim przypadku ? Da sie to jakoś naprawić ?

Już mi jest lżej, dziękuję ! :)
Na koty i psy nie wolno!
Zwierzętami się chwalimy i rozpływamy nad nimi :D

Na bezowulacyjne to najpierw badania - bo może coś blokuje owulację. A jeśli nie to potem leki na stymulację w tosty pęcherzyków (Aromek, clo, jeśli nie podziała to zastrzyki z gonadotropin) i potem zastrzyk na pęknięcie.

Na koty i psy nie wolno!
Zwierzętami się chwalimy i rozpływamy nad nimi :D

Na bezowulacyjne to najpierw badania - bo może coś blokuje owulację. A jeśli nie to potem leki na stymulację w tosty pęcherzyków (Aromek, clo, jeśli nie podziała to zastrzyki z gonadotropin) i potem zastrzyk na pęknięcie.
Jejku, widzę, że mam tutaj super kompendium wiedzy !
Niby się czyta wszystko w internecie, ale dla mnie najlepiej jak ktoś może pochwalić się swoim doświadczeniem, bo różne przypadki się zdarzają, nic nie jest stereotypowe.
To widzę, że strasznie długa droga mnie jeszcze czeka... A czekam już prawie rok i nic. Jezu, kto ma tyle cierpliwości ;(

reklama
Jejku, widzę, że mam tutaj super kompendium wiedzy !
Niby się czyta wszystko w internecie, ale dla mnie najlepiej jak ktoś może pochwalić się swoim doświadczeniem, bo różne przypadki się zdarzają, nic nie jest stereotypowe.
To widzę, że strasznie długa droga mnie jeszcze czeka... A czekam już prawie rok i nic. Jezu, kto ma tyle cierpliwości ;(
Kochana, każdy przypadek jest inny i wcale nie jest powiedziane, że długa droga przed Tobą :)

Do góry