reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Hej Kochane Staraczki,

Przeglądam forum regularnie, jednak ostatnio postanowiłam się nie udzielać… złapałam załamanie jakieś staraniowe. Kolejna próba cyklu stymulowanego, kolejne nadzieje, i kolejne rozczarowanie. Nie jest mi chyba dane być mamą. Przez ponad 2 lata, każdy mój cykl to walka. Tak wiem, wiele z Was ma podobnie, ale ja poczułam już, że nie udźwignę chyba dalej. Jest mi bardzo ciężko, i na pewno w tym odczuciu również nie jestem odosobniona… nie mogę już patrzeć na testy, mam dosyć wizyt, siedzenia na fotelu, przyglądania się temu głupiemu monitorowi usg, ciekawości ile ma ebro, wychodzenia z nadzieją, a potem ze łzami z toalety z kolejnym testem. Chciałabym, aby to było chwilowe, mam 36 lat i czuje podświadomie, że niepisane mi chyba być Mamą. Przepraszam za te słowa, wiem, że każda z Was tu żyje nadzieją, chęcią do tulenia maluszka, ale mi się jakoś ulało. Miałam nie pisać, ale sama już nie wiem ci myśleć. Pierwszy raz jestem w takim momencie i tak czuje…
Kochana, nie wiem czy Ci to pomoże, czy nie, ale niestety takie kryzysy są wpisane w cykle większości z nas :( ja sama przeżyłam już większość możliwych stanów, włączając w to złość, żal, płacz, zazdrość, że dlaczego innym wychodzi a mi nie.Prawie 2 lata walki, żadnej ciąży. Jedyne co mogę ze swojej strony powiedzieć to pozwól sobie na te emocje, rycz, krzycz, złość się. A potem porozmawiaj ze sobą bardzo szczerze, porozmawiaj ze swoim starym. Ja w grudniu byłam w takim dole, że serio, otwierałam oczy rano i pierwszą moją myślą było "niech ten dzień się już skończy".
Mi pomogło ustalenie ze sobą i mężem planu działania - co jeszcze jesteśmy w stanie zrobić, czego nie, ile czasu jeszcze będziemy walczyć, kiedy ewentualnie kończymy walkę i godzimy się z losem.
Wiem, że nie dla każdego takie coś jest dobre. Jest wiele dziewczyn, nawet tu, które są w stanie zrobić wszystko by zostać mamą. Musisz zastanowić się, ile jesteś w stanie zrobić, aby to się spełniło.
Naprawdę, mi takie przeanalizowanie bardzo pomogło.
Trzymaj się, przytulam. Pamiętaj, że tu dziewczyny naprawde rozumieją takie stany.

reklama
Cześć dziewczynki! Co tam, jak tam? Mnie lewy jajnior boli, ale cicho sza przed starym 😂 Nawet fajnie tak mieć w doopie cykl 😂
siemano!
No u mnie to mogę powiedzieć, że nic - owu nie wiadomo kiedy,nie mam śluzu, seksu niewiele, więc raczej duspko z tego bedzie.
Ale jutro mam rozmowę o pracę. Może dadzą więcej hajsu i będę miała na bezdzietno lambadziarskie zycie

siemano!
No u mnie to mogę powiedzieć, że nic - owu nie wiadomo kiedy,nie mam śluzu, seksu niewiele, więc raczej duspko z tego bedzie.
Ale jutro mam rozmowę o pracę. Może dadzą więcej hajsu i będę miała na bezdzietno lambadziarskie zycie
ja dałam staremu wolną rękę na ten cykl i chyba się trochę wystraszył i też jakoś seksy się zmniejszyły 🤯😂 Śmieszny ten mój chłop 😂 Jajnik mi zaraz rozsadzi, nawet siedzieć nie mogę, bo mnie cały czas ściska. Poza tym zaczęła się moja najukochańsza pora roku!!!!! Dzięki temu doszło mi +1000 do samopoczucia 😁 Mogę góry przenosic! 💪🤣

ja dałam staremu wolną rękę na ten cykl i chyba się trochę wystraszył i też jakoś seksy się zmniejszyły 🤯😂 Śmieszny ten mój chłop 😂 Jajnik mi zaraz rozsadzi, nawet siedzieć nie mogę, bo mnie cały czas ściska. Poza tym zaczęła się moja najukochańsza pora roku!!!!! Dzięki temu doszło mi +1000 do samopoczucia 😁 Mogę góry przenosic! 💪🤣
oj to samo, tak czekalam na wiosnę, a jeszcze zmiana czasu to już w ogóle :D bedzie długo jasno :D

W sumie, masz rację. No to trzymamy kciuki!
I szczerze mówiąc, ja się cieszę z mojego wcześniejszego biochema. Moja psychika wtedy dostała informacje, że mogę zajść, że są owulacje, że mąż nie strzela ślepakami, że jest wszystko tylko trzeba trochę poprawić tu i ówdzie i na pewno będzie jeszcze dobrze!
Miałam się nie odzywać bo może jestem przewrażliwiona, ale jednak muszę bo się uduszę. Miarkuj proszę słowa i myśl nad tym gdzie, o czym i w jaki sposób piszesz, bo użycie stwierdzenia „strzela ślepakami” może być krzywdzące dla osób które maja problem z niepłodnością męską. W tym wątku są osoby z całym przekrojem problemów i ironizowanie z któregokolwiek z nich jest nie na miejscu.

Cześć dziewczynki! Co tam, jak tam? Mnie lewy jajnior boli, ale cicho sza przed starym 😂 Nawet fajnie tak mieć w doopie cykl 😂
4dc wiec luz blues. postanowiłam schudnąć i zadzwoniłam do centrum które zajmuje się dietetyką itd i zapisali mnie na październik 😂😂😂 chyba nie tylko ja chciałabym schudnąć 😂 chociaż przy aktualnej inflacji to może niebawem zdechnę z głodu wiec ekhm po trupach do celu 😜

Miałam się nie odzywać bo może jestem przewrażliwiona, ale jednak muszę bo się uduszę. Miarkuj proszę słowa i myśl nad tym gdzie, o czym i w jaki sposób piszesz, bo użycie stwierdzenia „strzela ślepakami” może być krzywdzące dla osób które maja problem z niepłodnością męską. W tym wątku są osoby z całym przekrojem problemów i ironizowanie z któregokolwiek z nich jest nie na miejscu.
poza tym stwierdzenie, że miało się biochema i że "mąż nie strzela ślepakami" jest całkowicie nieprawdziwie, bo może mieć zaniżone parametry nasienia, tylko temu jednemu akurat się udało dotrzeć...Poza tym biochem może mieć różne przyczyny - takie jak np. "zepsuty plemnik", że tak powiem prosto

4dc wiec luz blues. postanowiłam schudnąć i zadzwoniłam do centrum które zajmuje się dietetyką itd i zapisali mnie na październik 😂😂😂 chyba nie tylko ja chciałabym schudnąć 😂 chociaż przy aktualnej inflacji to może niebawem zdechnę z głodu wiec ekhm po trupach do celu 😜
Ja w ciagu ostatnich 2 dni schudłam 2 kg, ale nie polecam takich wrażeń 😁

reklama
Dziewczyny myśle, że tu nie było złych intencji, ja też mojemu mówię, że strzela ślepakami - to są żarty (broń Boże nie z innych mężczyzn i ich sytuacji po prostu żarty) nie bądźmy takie przewrażliwione bo za chwila żadna nic nie napisze bo ktoś coś…

@Bibi89 ja 5 lat temu po wielu miesiącach starań miałam betę 12 i chwile później okres a w następnym cyklu kilka dni po planowej @ betę 150, betę która dziś śpiewa i tańczy na balu w przedszkolu - tego Ci życzę chociaż dalej trzymam kciuki za te betę 🤞🏻

Do góry