reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Ja dzisiaj jeszcze raz byłam na monicie i pęcherzyk urósł, ma 19mm i w środę rano mam podać ovi. Będzie git? Rosną mi 2 mm na dobę, w sobotę miałam 15mm. Endo 9mm

reklama
Dziękuję ze pytasz. Nie, wciąż czekam na telefon, powiedziala mi recepcjonistka ze zadzwoni nie wcześniej niż koło 19stej. Więc tak leżę i czekam 🤷🏽‍♀️
Do 19.00 to jeszcze chwilka. Zazuu ma rację, odpoczywaj i bierz proga, nic więcej nie możesz zrobić. Trzymam kciuki, żeby poszybowal w górę i żeby wszystko było dobrze 💓

Chyba się dzisiaj nic nie dowiem. Dzwoniłam właśnie do kliniki mojego doktora i on nawet jeszcze z tego porodu nie dojechał z powrotem.. recepcjonistka nie umiała mi powiedzieć czy będzie dzwonił jeszcze dziś czy już jutro.... 🙄😑 w sumie i tak już wzięłam ten progesteron ale może chociaż dowiedziałabym sie jaką dawke i czy wogole ...

A jaki masz i jakie ma dawki?
Chyba się dzisiaj nic nie dowiem. Dzwoniłam właśnie do kliniki mojego doktora i on nawet jeszcze z tego porodu nie dojechał z powrotem.. recepcjonistka nie umiała mi powiedzieć czy będzie dzwonił jeszcze dziś czy już jutro.... [emoji849][emoji58] w sumie i tak już wzięłam ten progesteron ale może chociaż dowiedziałabym sie jaką dawke i czy wogole ...

A jaki masz i jakie ma dawki?
Dobra nie ważne... dzwonił... nie ma szans 😭 powiedział ze mam przyjść do niego w środę rano, zrobią mi bete i proga i jak trzeba to usg i mamy kontrolować zeby wykluczyć pozamaciczna gdyby beta jednak rosła... I żadnego proga mam nie brać 😭😭 i jeszcze do tego tak się rozkleiłam że nawet się nie przyznałam że już wzięłam

A teraz zrób wdech i wydech i powiedz na jakiej podstawie ten Pan mógł stwierdzić już teraz, że nie ma szans?
Ja oczywiście nie twierdzę, że na sto procent jest wszystko ok, ale nie odważyłabym się już teraz przekreślić tej ciąży. Oczywiście niech zbadają bete i proga i niech zrobią usg (które i tak raczej nic nie pokaże jeszcze), ale niech nie wyrokuje bo póki co to wróżenie z fusów. Ja rozumiem jego decyzję o nie braniu proga bo sama bym dokładnie tak zrobiła, ale też te prog przez 2 dni nic nie zmieni wybitnie
Dobra nie ważne... dzwonił... nie ma szans [emoji24] powiedział ze mam przyjść do niego w środę rano, zrobią mi bete i proga i jak trzeba to usg i mamy kontrolować zeby wykluczyć pozamaciczna gdyby beta jednak rosła... I żadnego proga mam nie brać [emoji24][emoji24] i jeszcze do tego tak się rozkleiłam że nawet się nie przyznałam że już wzięłam

A teraz zrób wdech i wydech i powiedz na jakiej podstawie ten Pan mógł stwierdzić już teraz, że nie ma szans?
Ja oczywiście nie twierdzę, że na sto procent jest wszystko ok, ale nie odważyłabym się już teraz przekreślić tej ciąży. Oczywiście niech zbadają bete i proga i niech zrobią usg (które i tak raczej nic nie pokaże jeszcze), ale niech nie wyrokuje bo póki co to wróżenie z fusów. Ja rozumiem jego decyzję o nie braniu proga bo sama bym dokładnie tak zrobiła, ale też te prog przez 2 dni nic nie zmieni wybitnie
Jedyne co to może przedłużyć coś co nie ma sensu, o czym wiele razy tu czytałam i serio wierzyłam że to mnie nie spotka 😭😭 tez jestem w szoku ze tak stanowczo postawił sprawę jasno twierdząc że to do niczego nie prowadzi. Z drugiej strony wolałam to usłyszeć teraz niż za tydzień czy dwa... po prostu nie zdarzyłam zacząć się cieszyć... rozum mowi zeby już jutro tego proga nie brac (był to naturalny 200mg wrzucony dopochwowo wiec juz wyplynał) ale serce wciąż wierzy ... serio nie wiem co robić

reklama
Jak już mówiłam ja do przyrostu bym nie brała bo jeśli już teraz ciąża nie ma szans to on rzeczywiście nic nie zmieni tylko wydłuży proces. Natomiast jeśli ciąża jest zdrowa to 2 dni bez proga nic jej nie zrobią

Do góry