reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Starego biały.
Czyli one wyłapują jakąś absurdalnie niską bete co jest kretyńskie
o ja, no widać bez problemu. Ja też je kiedyś miałam i nie było takich cyrków...
IMG_20220312_171853.jpeg

reklama
Chyba naprawdę będę ufać tylko becie [emoji23]
Chociaż i ta potrafi w ciula zrobić jak labo się pomyli. Jak żyć [emoji23]
ej właśnie ja dziś byłam na tym sono hsg i opowiedziałam temu lekarzowi tą sytuacje. Mówię, że test mnie oszukał a on "jak to oszukał?" ale takim tonem, że w ogóle co ja piernicze. To mówię, że tak, że beta była ujemna, to 'aaaa, bo dla mnie test ciążowy to tylko z krwi, te sikane to w ogóle ich nie uważam" xD

Pytanie do dziewczyn przyjmujących metformine. Czy zaczynałyście przyjmować ją od konkretnego dnia cyklu czy to bez różnicy? Dostałam wczoraj od endokrynologa- diabetologa Symformin XR i kazał mi brać na noc ale jestem teraz 2dpo i nie wiem czy w przypadku starań zaczynanie metforminy w środku cyklu nie wpłynie negatywnie na ewentualną ciążę/zagnieżdżenie... pytałam jednej ginekolog to powiedziała, że mogę zacząć brać teraz ale w sumie ona by na moim miejscu zaczęła od nowego cyklu. 🤷‍♀️ Więc mam wątpliwości i pytam o wasze doświadczenia.

Nie wpłynie, wręcz może wpłynąć pozytywnie jeśli w razie ciąży jej nie odstawisz.
Śmiało na zdrowie [emoji1696][emoji1696][emoji1696]
Pytanie do dziewczyn przyjmujących metformine. Czy zaczynałyście przyjmować ją od konkretnego dnia cyklu czy to bez różnicy? Dostałam wczoraj od endokrynologa- diabetologa Symformin XR i kazał mi brać na noc ale jestem teraz 2dpo i nie wiem czy w przypadku starań zaczynanie metforminy w środku cyklu nie wpłynie negatywnie na ewentualną ciążę/zagnieżdżenie... pytałam jednej ginekolog to powiedziała, że mogę zacząć brać teraz ale w sumie ona by na moim miejscu zaczęła od nowego cyklu. [emoji2368] Więc mam wątpliwości i pytam o wasze doświadczenia.

Nie wpłynie, wręcz może wpłynąć pozytywnie jeśli w razie ciąży jej nie odstawisz.
Śmiało na zdrowie [emoji1696][emoji1696][emoji1696]
Ok, a wiesz może w jaki sposób mogę sprawdzić za jakiś czas czy dawka nie jest za wysoka? Krzywe podobno nie wyszły mi jakoś bardzo źle a kazał mi brać przez tydzień 1x750 a później miesiąc 2x750mg i po miesiącu przejść na 2x1000mg 😱 wydaje mi się to bardzo dużą dawką, nigdy nie brałam metforminy bo do tej pory starałam się radzić sobie na samej diecie.

reklama
Ja biorę 3 x 1000 i wcale nie jest to jakaś turbo dawka [emoji6]

Możesz sobie mniej więcej za miesiąc zrobić ponownie glukoze, insulinę i hemoglobine glikowana. Po 3 msc najlepiej powtórzyć krzywą
Ok, a wiesz może w jaki sposób mogę sprawdzić za jakiś czas czy dawka nie jest za wysoka? Krzywe podobno nie wyszły mi jakoś bardzo źle a kazał mi brać przez tydzień 1x750 a później miesiąc 2x750mg i po miesiącu przejść na 2x1000mg [emoji33] wydaje mi się to bardzo dużą dawką, nigdy nie brałam metforminy bo do tej pory starałam się radzić sobie na samej diecie.

Do góry