reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Starego biały.
Czyli one wyłapują jakąś absurdalnie niską bete co jest kretyńskie
o ja, no widać bez problemu. Ja też je kiedyś miałam i nie było takich cyrków...
IMG_20220312_171853.jpeg

reklama
Chyba naprawdę będę ufać tylko becie [emoji23]
Chociaż i ta potrafi w ciula zrobić jak labo się pomyli. Jak żyć [emoji23]
ej właśnie ja dziś byłam na tym sono hsg i opowiedziałam temu lekarzowi tą sytuacje. Mówię, że test mnie oszukał a on "jak to oszukał?" ale takim tonem, że w ogóle co ja piernicze. To mówię, że tak, że beta była ujemna, to 'aaaa, bo dla mnie test ciążowy to tylko z krwi, te sikane to w ogóle ich nie uważam" xD

Pytanie do dziewczyn przyjmujących metformine. Czy zaczynałyście przyjmować ją od konkretnego dnia cyklu czy to bez różnicy? Dostałam wczoraj od endokrynologa- diabetologa Symformin XR i kazał mi brać na noc ale jestem teraz 2dpo i nie wiem czy w przypadku starań zaczynanie metforminy w środku cyklu nie wpłynie negatywnie na ewentualną ciążę/zagnieżdżenie... pytałam jednej ginekolog to powiedziała, że mogę zacząć brać teraz ale w sumie ona by na moim miejscu zaczęła od nowego cyklu. 🤷‍♀️ Więc mam wątpliwości i pytam o wasze doświadczenia.

Nie wpłynie, wręcz może wpłynąć pozytywnie jeśli w razie ciąży jej nie odstawisz.
Śmiało na zdrowie [emoji1696][emoji1696][emoji1696]
Pytanie do dziewczyn przyjmujących metformine. Czy zaczynałyście przyjmować ją od konkretnego dnia cyklu czy to bez różnicy? Dostałam wczoraj od endokrynologa- diabetologa Symformin XR i kazał mi brać na noc ale jestem teraz 2dpo i nie wiem czy w przypadku starań zaczynanie metforminy w środku cyklu nie wpłynie negatywnie na ewentualną ciążę/zagnieżdżenie... pytałam jednej ginekolog to powiedziała, że mogę zacząć brać teraz ale w sumie ona by na moim miejscu zaczęła od nowego cyklu. [emoji2368] Więc mam wątpliwości i pytam o wasze doświadczenia.

Nie wpłynie, wręcz może wpłynąć pozytywnie jeśli w razie ciąży jej nie odstawisz.
Śmiało na zdrowie [emoji1696][emoji1696][emoji1696]
Ok, a wiesz może w jaki sposób mogę sprawdzić za jakiś czas czy dawka nie jest za wysoka? Krzywe podobno nie wyszły mi jakoś bardzo źle a kazał mi brać przez tydzień 1x750 a później miesiąc 2x750mg i po miesiącu przejść na 2x1000mg 😱 wydaje mi się to bardzo dużą dawką, nigdy nie brałam metforminy bo do tej pory starałam się radzić sobie na samej diecie.

reklama
Ja biorę 3 x 1000 i wcale nie jest to jakaś turbo dawka [emoji6]

Możesz sobie mniej więcej za miesiąc zrobić ponownie glukoze, insulinę i hemoglobine glikowana. Po 3 msc najlepiej powtórzyć krzywą
Ok, a wiesz może w jaki sposób mogę sprawdzić za jakiś czas czy dawka nie jest za wysoka? Krzywe podobno nie wyszły mi jakoś bardzo źle a kazał mi brać przez tydzień 1x750 a później miesiąc 2x750mg i po miesiącu przejść na 2x1000mg [emoji33] wydaje mi się to bardzo dużą dawką, nigdy nie brałam metforminy bo do tej pory starałam się radzić sobie na samej diecie.

Do góry