reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Pęcherzyków może być i 5, a żaden nie pęknie. Dlatego warto jest chociaż kilka razy iść na taki rzetelny monitoring co kilka dni popatrzeć co się dzieje. A kiedy i jaki był ten pęcherzyk?
Dziewczyny ale dziwi mnie fakt ze byłam oscatnio u ginekologa w połowie cyklu i gin twierdziła ze pęcherzyk dominujący jest ładny [emoji2368] Mysle ze pójdę do lekarza niech coś poradzi

Opcje jest kilka, pęcherzyk nie pękł i już żaden w tym cyklu nie pęknie co sprawi, że cykl może się skrócić lub wydłużyć.
Opcja druga tamten pęcherzyk się poddał, ale stworzył się jakiś kolejny i owulacja była dużo później lub dopiero będzie za jakiś czas
Opcja trzecia owulacja była i masz potężną niedomoge lutealną i trzeba koniecznie się nią zająć.
Najlepiej żebyś udała się jeszcze raz do ginekologa w miarę możliwości jak najszybciej i zobaczyła czy cokolwiek rośnie
W 12dc był 21mm , dziś mam 20dc a cykle mam 26 dniowe

Opcje jest kilka, pęcherzyk nie pękł i już żaden w tym cyklu nie pęknie co sprawi, że cykl może się skrócić lub wydłużyć.
Opcja druga tamten pęcherzyk się poddał, ale stworzył się jakiś kolejny i owulacja była dużo później lub dopiero będzie za jakiś czas
Opcja trzecia owulacja była i masz potężną niedomoge lutealną i trzeba koniecznie się nią zająć.
Najlepiej żebyś udała się jeszcze raz do ginekologa w miarę możliwości jak najszybciej i zobaczyła czy cokolwiek rośnie
Tak właśnie zrobię 🙋🏼‍♀️

Tak myślisz zrobić jeszcze badanie w inny dzień ?
Nie nie, chodziło mi czy w ogóle pierwszy raz w życiu badałaś progesteron 7dpo :) może to jednorazowa sytuacja i nie trzeba się tym martwić, ale w następnym cyklu na Twoim miejscu poszłabym po owulacji zobaczyć czy pęcherzyk pęknął

Dziewczyny, wykonujecie mammografie? Ja przyznam ze wstydem, ze nigdy nie miałam badanych piersi a teraz po tych cyklach stymulowanych często o tym myślę. W wieku 32 lat ale bez wskazań przysługuje mi jakieś badanie cykliczne na NFZ czy muszę robić prywatnie?
Cześć! Nie mammografię, ale USG. Pobiegłam w momencie, gdy koleżanka zachorowała na nowotwór... i od tamtej pory staram się co roku. I właśnie na USG a nie mammografię, bo jej właśnie, w wieku 34 lat, mammografia niczego nie wykazała - ponoć zależy to od wieku.

Dziękuję za pomoc ❤️ W jakich dokładnie dc powinnam robić USG?
Cześć, ja w ramach stymulacji przychodziłam na USG 10/11. i 13. dnia cyklu. Moje cykle to zazwyczaj 31 dni. Zazwyczaj to pierwsze USG wykazywało pęcherzyki minimalnie poniżej wymaganych 15mm, wtedy lekarz kazał mi zwiększyć dawkę leku przez 2 dni, i na następnym USG był już zazwyczaj jeden pęcherzyk dominujący.

reklama
Cześć, ja w ramach stymulacji przychodziłam na USG 10/11. i 13. dnia cyklu. Moje cykle to zazwyczaj 31 dni. Zazwyczaj to pierwsze USG wykazywało pęcherzyki minimalnie poniżej wymaganych 15mm, wtedy lekarz kazał mi zwiększyć dawkę leku przez 2 dni, i na następnym USG był już zazwyczaj jeden pęcherzyk dominujący.
Bardzo dziękuję za pomoc, w przyszłym cyklu będę obserwowała naturalnie wzrastające pęcherzyki ;) Teraz w cyklu stymulowanym skontroluję jeszcze jak te 3 pęcherzyki wyglądają w 15 dc i czy w ogóle jest sens podawania Ovitrelle.

Do góry