reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Pęcherzyków może być i 5, a żaden nie pęknie. Dlatego warto jest chociaż kilka razy iść na taki rzetelny monitoring co kilka dni popatrzeć co się dzieje. A kiedy i jaki był ten pęcherzyk?
Dziewczyny ale dziwi mnie fakt ze byłam oscatnio u ginekologa w połowie cyklu i gin twierdziła ze pęcherzyk dominujący jest ładny [emoji2368] Mysle ze pójdę do lekarza niech coś poradzi

Opcje jest kilka, pęcherzyk nie pękł i już żaden w tym cyklu nie pęknie co sprawi, że cykl może się skrócić lub wydłużyć.
Opcja druga tamten pęcherzyk się poddał, ale stworzył się jakiś kolejny i owulacja była dużo później lub dopiero będzie za jakiś czas
Opcja trzecia owulacja była i masz potężną niedomoge lutealną i trzeba koniecznie się nią zająć.
Najlepiej żebyś udała się jeszcze raz do ginekologa w miarę możliwości jak najszybciej i zobaczyła czy cokolwiek rośnie
W 12dc był 21mm , dziś mam 20dc a cykle mam 26 dniowe

Opcje jest kilka, pęcherzyk nie pękł i już żaden w tym cyklu nie pęknie co sprawi, że cykl może się skrócić lub wydłużyć.
Opcja druga tamten pęcherzyk się poddał, ale stworzył się jakiś kolejny i owulacja była dużo później lub dopiero będzie za jakiś czas
Opcja trzecia owulacja była i masz potężną niedomoge lutealną i trzeba koniecznie się nią zająć.
Najlepiej żebyś udała się jeszcze raz do ginekologa w miarę możliwości jak najszybciej i zobaczyła czy cokolwiek rośnie
Tak właśnie zrobię 🙋🏼‍♀️

Tak myślisz zrobić jeszcze badanie w inny dzień ?
Nie nie, chodziło mi czy w ogóle pierwszy raz w życiu badałaś progesteron 7dpo :) może to jednorazowa sytuacja i nie trzeba się tym martwić, ale w następnym cyklu na Twoim miejscu poszłabym po owulacji zobaczyć czy pęcherzyk pęknął

Dziewczyny, wykonujecie mammografie? Ja przyznam ze wstydem, ze nigdy nie miałam badanych piersi a teraz po tych cyklach stymulowanych często o tym myślę. W wieku 32 lat ale bez wskazań przysługuje mi jakieś badanie cykliczne na NFZ czy muszę robić prywatnie?
Cześć! Nie mammografię, ale USG. Pobiegłam w momencie, gdy koleżanka zachorowała na nowotwór... i od tamtej pory staram się co roku. I właśnie na USG a nie mammografię, bo jej właśnie, w wieku 34 lat, mammografia niczego nie wykazała - ponoć zależy to od wieku.

Dziękuję za pomoc ❤️ W jakich dokładnie dc powinnam robić USG?
Cześć, ja w ramach stymulacji przychodziłam na USG 10/11. i 13. dnia cyklu. Moje cykle to zazwyczaj 31 dni. Zazwyczaj to pierwsze USG wykazywało pęcherzyki minimalnie poniżej wymaganych 15mm, wtedy lekarz kazał mi zwiększyć dawkę leku przez 2 dni, i na następnym USG był już zazwyczaj jeden pęcherzyk dominujący.

reklama
Cześć, ja w ramach stymulacji przychodziłam na USG 10/11. i 13. dnia cyklu. Moje cykle to zazwyczaj 31 dni. Zazwyczaj to pierwsze USG wykazywało pęcherzyki minimalnie poniżej wymaganych 15mm, wtedy lekarz kazał mi zwiększyć dawkę leku przez 2 dni, i na następnym USG był już zazwyczaj jeden pęcherzyk dominujący.
Bardzo dziękuję za pomoc, w przyszłym cyklu będę obserwowała naturalnie wzrastające pęcherzyki ;) Teraz w cyklu stymulowanym skontroluję jeszcze jak te 3 pęcherzyki wyglądają w 15 dc i czy w ogóle jest sens podawania Ovitrelle.

Do góry